Sådan lød budskabet fra de største danske teleselskaber, da Computerworld i 2007 kunne fortælle om Wi-Fi-netværket Fon, hvor medlemmerne delte deres trådløse internetforbindelser med hinanden.
"Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele," lød det fra TDC med henvisning til de abonnementsbetingelser, som kunderne havde skrevet under på.
"Vi har desværre misbrugssager fra tid til anden, hvor det blandt andet sker, at der er nogen, der deler deres forbindelser, og der har vi i meget få tilfælde måttet rette henvendelse til kunden og i de meget grove tilfælde også afbrudt samarbejdet," fortalte en TDC-chef i 2007.
Robert Lang, der dengang var leder af Wi-Fi-netværket Fon, udtalte, at det måtte være en misforståelse af konceptet, når danske internetudbydere var så kritiske over for Fon.
"Jeg har oplevet en masse skepsis over for Fon fra ISP'erne rundt omkring i verden. Men de begynder faktisk at kunne lide det, når vi først får forklaret dem, hvordan Fon fungerer," sagde Robert Lang til Computerworld.
Sådan er holdningen i dag
Vi spoler fast forward til 2013.
Nu viser det sig, at teleselskabet TDC faktisk kunne lide konceptet med at dele Wi--Fi-forbindelser så meget, at det har valgt at lancere et Fon-lignende produkt selv, så et gigantisk Wi-Fi-netværk nu er på vej i Danmark.
Det "nye" koncept går ud på, at YouSee-kunderne gratis skal kunne benytte sig af hinandens Wi-Fi.
"Vi regner samtidig med, at Wi-Fi-hotspot løsningen vil være rullet ud til samtlige af vores bredbåndskunder i Danmark til april 2014," fortæller Eva Tetsche, der er afdelingsdirektør i YouSee Bredbånd.
Forskellen på YouSee- og Fon-projektet er naturligvis, at YouSee nu er sikker på at få penge i kassen, selvom forbindelserne bliver delt, fordi det kun er YouSee-kunder, der kan lege med.
Så gør det knap så meget, at det stadig er lidt af en kovending i forhold til i 2007, hvor meldingen som sagt lød:
"Vi har desværre misbrugssager fra tid til anden, hvor det blandt andet sker, at der er nogen, der deler deres forbindelser, og der har vi i meget få tilfælde måttet rette henvendelse til kunden og i de meget grove tilfælde også afbrudt samarbejdet."
Artiklen fortsætter på næste side...