Foto: Eric Hood / iStockphoto.

Her er NSA's vilde maskine: Kan optage alverdens telefonsamtaler

Efterretningstjenesten NSA har et system, der kan optage 100 procent af samtaler i fremmede lande. Systemet er blevet sammenlignet med en tidsmaskine, fordi man også kan finde gamle samtaler frem.

Afsløringerne om den amerikanske efterretningstjeneste NSA's mange overvågningstiltag synes uendelige, og senest kan The Washington Post afsløre et NSA-system til overvågning af et helt lands telefonsamtaler.

Avisen skriver, at systemet er i stand til at optage '100 procent' af et fremmed lands samtaler, og efterretningstjenesten kan samtidig bladre efter samtaler, der er en måned gamle.

Der er altså ikke tale om logning med data om tid, sted og afsender for en samtale, som man kender det fra den danske tele-logning.

Derimod er sagen, at NSA har adgang til samtlige telefonsamtaler/lydfiler i fremmede lande med sit system, der internt går under navnet MYSTIC.

Hvis efterretningstjenesten eksempelvis ønsker at høre nærmere på en bestemt persons samtaler, kan den grave i sit arkiv og gemme den persons samtaler, da milliardvis af nye samtale-data skubber gamle ud i skraldespanden efter cirka en måneds tid.

Ifølge avisen lyttede analytikerne med på én procent af samtalerne, mens resten altså kunne hentes i arkivet. 

En ren tidsmaskine
På grund af arkivet sammenligner en ledende medarbejder i NSA organisationens MYSTIC-system med en tidsmaskine med tanke på programmets såkaldte RETRO-værktøj.

Her står RETRO for 'retrospective retrieval', der kan oversættes til noget i retning af 'at hente med tilbagevirkende kraft'.

RETRO-værktøjet blev brugt for første gang mod en fremmed nation i 2011, lyder det fra The Washington Post, som også oplyser, at der var planlagt flere aktioner fra NSA's side.

Avisen oplyser dog ikke om, hvilken eller hvilke nationer der har været målet for NSA's total-overvågning af telefonsamtaler.

Tilbageholdelse af de informationer sker på baggrund af en henvendelse fra amerikanske myndigheder til avisen.

Du kan læse mere om MYSTIC-systemet og RETRO-værktøjet på The Washingston Posts hjemmeside.

Læs også:
Sådan vil NSA inficere millioner af computere med avanceret implantat-system

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.