Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Foto: Eric Hood / iStockphoto. (Foto: Eric Hood /)

Her er NSA's vilde maskine: Kan optage alverdens telefonsamtaler

Efterretningstjenesten NSA har et system, der kan optage 100 procent af samtaler i fremmede lande. Systemet er blevet sammenlignet med en tidsmaskine, fordi man også kan finde gamle samtaler frem.

Afsløringerne om den amerikanske efterretningstjeneste NSA's mange overvågningstiltag synes uendelige, og senest kan The Washington Post afsløre et NSA-system til overvågning af et helt lands telefonsamtaler.

Avisen skriver, at systemet er i stand til at optage '100 procent' af et fremmed lands samtaler, og efterretningstjenesten kan samtidig bladre efter samtaler, der er en måned gamle.

Der er altså ikke tale om logning med data om tid, sted og afsender for en samtale, som man kender det fra den danske tele-logning.

Derimod er sagen, at NSA har adgang til samtlige telefonsamtaler/lydfiler i fremmede lande med sit system, der internt går under navnet MYSTIC.

Hvis efterretningstjenesten eksempelvis ønsker at høre nærmere på en bestemt persons samtaler, kan den grave i sit arkiv og gemme den persons samtaler, da milliardvis af nye samtale-data skubber gamle ud i skraldespanden efter cirka en måneds tid.

Ifølge avisen lyttede analytikerne med på én procent af samtalerne, mens resten altså kunne hentes i arkivet. 

En ren tidsmaskine

På grund af arkivet sammenligner en ledende medarbejder i NSA organisationens MYSTIC-system med en tidsmaskine med tanke på programmets såkaldte RETRO-værktøj.

Her står RETRO for 'retrospective retrieval', der kan oversættes til noget i retning af 'at hente med tilbagevirkende kraft'.

RETRO-værktøjet blev brugt for første gang mod en fremmed nation i 2011, lyder det fra The Washington Post, som også oplyser, at der var planlagt flere aktioner fra NSA's side.

Avisen oplyser dog ikke om, hvilken eller hvilke nationer der har været målet for NSA's total-overvågning af telefonsamtaler.

Tilbageholdelse af de informationer sker på baggrund af en henvendelse fra amerikanske myndigheder til avisen.

Du kan læse mere om MYSTIC-systemet og RETRO-værktøjet på The Washingston Posts hjemmeside.

Læs også:
Sådan vil NSA inficere millioner af computere med avanceret implantat-system

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital