Sådan vil NSA inficere millioner af computere med avanceret implantat-system

NSA arbejder på et avanceret og intelligent system, der selv kan sprede overvågnings-malware til millioner af computere.

Den amerikanske overvågnings-organisation National Security Agency (NSA) har i de seneste år arbejdet målrettet på at udvikle en plan for automatisk inficering af millioner af computere verden over. Det fremgår af sitet The Intercept.

Ifølge lækkede dokumenter arbejder NSA på et revolutionerende system, der automatisk og uden menneskelig indblanding skal kunne inficere computere i millionvis med overvågnings-malware, såkaldte 'implantater.'

NSA har allerede udsendt mere end 50.000 implantater, viser tidligere lækkede dokumenter fra den tidligere NSA-medarbejder Edward Snowden.

'Turbine'
Organisationen arbejder imidlertid på at udvikle et såkaldt command-and-control-system med navnet 'Turbine,' som ifølge dokumenter lækket af Edward Snowden selv skal kunne formere og sprede sig i grupper.

Ifølge dokumenter arbejder NSA med planer om at indbygge et såkaldt 'ekspert system' i 'Turbine,' som skal kunne håndtere malware-implantater.

NSA betegner det selv som 'en hjerne,' som automatisk skal kunne beslutte, hvilke værktøjer et bestemt implantat skal udstyres med, samt hvordan den enkelte implantat skal anvendes.

Designet minder meget om nogle af historiens mest avancerede og berygtede malware-eksempler som Stuxnet, Flame, The Mask og Red October.

Du kan læse mere om Stuxnet her.

NSA distribuerer implantaterne via man-in-the-middle-teknikken, hvor ofrene bliver forsøgt omdirigeret til servere, som NSA kontrollerer.

Herefter udnytter NSA sårbarheder i browsere og software som Java og Flash Player til at installere softwaren.

Det automatiske system baner vejen for meget store malware-udrulninger, da en af de største barrierer ifølge de lækkede dokumenter er skala.

"Menneskelige 'chauffører' står i vejen for udsendinger i stor skala (mennesker har det med at operere inden for deres eget miljø uden at tage det større billede med i betragtningerne)," hedder det.

Specifikke opgaver
Implantaterne er designet til specifikke overvågnings-opgaver, ligesom de kan fungere som malware-frameworks og understøtte forskellige overvågnings-plug-ins.

Eksempelvis kan et plug-in med navnet Grok registrere tastetryk, mens et plug-in med navnet Salvagerabbit kan kopiere data fra eksterne storage-enheder, der er forbundet til en computer.

Et andet eksempel er plug-in'et Captivatedaudience, der kan optage samtaler via computerens indbyggede mikrofon, mens Gumfish kan kontrollere computerens webkamera.

Læs også:

Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.