Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

Telenor hævder at have Danmark stærkeste mobildækning, og telegiganten tror så meget på det, at selskabet tilbyder gratis data-simkort til alle danskere.

Telenor mener selv, at selskabet har Danmarks bedste netværk. Med en ny analyse fra Teknologisk Institut i ryggen er teleselskabet så overbevist, at alle danskere nu bliver tilbudt et gratis 3G-simkort.

Analysen, der er bestilt af Telenor og udarbejdet af Teknologisk Institut, viser, at Telenors netværk giver en højere brugeroplevelse end de øvrige danske teleselskaber.

"Vi er stolte af at kunne sige, at Telenor indtager førstepladsen. Ikke overraskende er der ikke så langt ned til andenpladsen, men at vi er så meget foran nummer tre og fire, kommer faktisk bag på mig," siger Telenors CEO, Marek Slacik.

Gratis data til alle

Resultatet af undersøgelsen har styrket Telenors selvværd, og telegiganten tror så meget på sit netværk, at selskabet giver gratis simkort med 200 megabyte/måned fra og med torsdag.

"Vi er så overbeviste om kvaliteten af vores netværk, at vi gerne vil invitere alle til selv at opleve det. Kunder som ikke-kunder får mulighed for at prøve vores netværk," siger Marek Slacik.

Tilbuddet er gratis, men man skal opgive sine kreditkort-data, når man tilmelder sig i butikken. Telenor trækker ikke noget fra kortet, men skal bruges til at kunne tilbyde mere data, hvis man bruger de 200 megabyte op.

200 megabyte svarer til cirka en times YouTube-streaming, og ønsker man mere, kan man for 19 kroner tilkøbe 200 megabyte mere.

En fod indenfor hos de andre
De gratis megabyte kan bruges både af eksisterende Telenor-kunder og kunder hos andre teleselskaber. Og det kan dermed ses som et aggressivt forsøg på at trække kunder fra konkurrenterne over til sig.

"De danske teleselskaber har alle den samme dagsorden for tiden: De vil bevise, at de har det bedste netværk - det er blevet en vigtigere konkurrenceparameter end lave priser," siger Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard, som har fokus på teleindustrien.

"Undersøgelser viser, at telekunderne er villige til at betale for et godt netværk, så kan man bevise, at man har det bedste netværk, kan man også fastholde kunderne i længst tid," siger Morten Imsgard.

Læs også: 

Danskerne brokker sig: Vores teleselskaber er elendige

Telenors nye våben: Sådan skal ny it-platform bruges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere