Artikel top billede

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

Telenor hævder at have Danmark stærkeste mobildækning, og telegiganten tror så meget på det, at selskabet tilbyder gratis data-simkort til alle danskere.

Telenor mener selv, at selskabet har Danmarks bedste netværk. Med en ny analyse fra Teknologisk Institut i ryggen er teleselskabet så overbevist, at alle danskere nu bliver tilbudt et gratis 3G-simkort.

Analysen, der er bestilt af Telenor og udarbejdet af Teknologisk Institut, viser, at Telenors netværk giver en højere brugeroplevelse end de øvrige danske teleselskaber.

"Vi er stolte af at kunne sige, at Telenor indtager førstepladsen. Ikke overraskende er der ikke så langt ned til andenpladsen, men at vi er så meget foran nummer tre og fire, kommer faktisk bag på mig," siger Telenors CEO, Marek Slacik.

Gratis data til alle

Resultatet af undersøgelsen har styrket Telenors selvværd, og telegiganten tror så meget på sit netværk, at selskabet giver gratis simkort med 200 megabyte/måned fra og med torsdag.

"Vi er så overbeviste om kvaliteten af vores netværk, at vi gerne vil invitere alle til selv at opleve det. Kunder som ikke-kunder får mulighed for at prøve vores netværk," siger Marek Slacik.

Tilbuddet er gratis, men man skal opgive sine kreditkort-data, når man tilmelder sig i butikken. Telenor trækker ikke noget fra kortet, men skal bruges til at kunne tilbyde mere data, hvis man bruger de 200 megabyte op.

200 megabyte svarer til cirka en times YouTube-streaming, og ønsker man mere, kan man for 19 kroner tilkøbe 200 megabyte mere.

En fod indenfor hos de andre
De gratis megabyte kan bruges både af eksisterende Telenor-kunder og kunder hos andre teleselskaber. Og det kan dermed ses som et aggressivt forsøg på at trække kunder fra konkurrenterne over til sig.

"De danske teleselskaber har alle den samme dagsorden for tiden: De vil bevise, at de har det bedste netværk - det er blevet en vigtigere konkurrenceparameter end lave priser," siger Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard, som har fokus på teleindustrien.

"Undersøgelser viser, at telekunderne er villige til at betale for et godt netværk, så kan man bevise, at man har det bedste netværk, kan man også fastholde kunderne i længst tid," siger Morten Imsgard.

Læs også: 

Danskerne brokker sig: Vores teleselskaber er elendige

Telenors nye våben: Sådan skal ny it-platform bruges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere