Artikel top billede

Microsoft knalder ansat for frækt Windows-læk

Microsoft har afsløret, at en ansat forsøgte at lække lække ny Windows-version og forretnings-hemmeligheder. Nu venter regningen.

En russer, der nu er tidligere ansat hos Microsoft, er blevet sagsøgt af softwaregiganten for at lække blandt andet screenshots og tidlige versioner af Windows 8.

Reuters skriver, at sagen konkret drejer sig om, at den nu forhenværende Microsoft-medarbejder ville lække forretnings-hemmelighederne til en fransk blogger.

Microsoft-medarbejderen skal ifølge Reuters' oplysninger allerede have indrømmet sine handlinger.

Sagen blev opdaget ved, at man på bloggerens Hotmail-konto fandt en mail fra Microsoft-medarbejderen, skriver nyhedsbureauet.

"Vi tager beskyttelsen af vores intellektuelle rettigheder meget seriøst, hvilket indebærer at samarbejde med myndigheder, der efterforsker potentielt kriminelle handlinger af vores medarbjedere eller andre," siger en Microsoft-talsperson til Reuters.

Ifølge anklageskriften skal russeren i juli og august have uploadet tidligere versioner af Windows RT og Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK) til en server i Washington og efterfølgende sit egen SkyDrive.

Efter at have været ansat i syv år fik medarbejderen i 2012 en ringe performance-måling, hvorefter han truede med at sige op, hvis det ikke blev ændret, skriver Reuters desuden.

Det fremgår ikke af Reuters artikel, hvilket beløb Microsoft vil sagsøge den anklagede eks-medarbjeder for.

Et tilbagevendende problem 
Det er langt fra første gang, at en it-gigant kæmper med, at produkter og produktinfo lækkes til bloggere og journalister før tid.

Mest kendt er det måske, at en tidlig version af iPhone 4 i 2010 blev fundet på en bar, hvorefter den havnede hos teknologi-sitet Gizmodo, der kunne afsløre alle detaljerne om det nye produkt.

Senest blev afløseren til den anmelderroste HTC One lækket af en 15-årig knægt, der angiveligt fik fat i telefonen, fordi en af hans forældre arbejder for HTC.

Det er dog samtidig også blevet en almindelig marketing-strategi for nogle af producenterne at "komme til" at lække informationer og billeder forud for produkt-lanceringer for at øge spændingen og skabe den maksimale omtale.

Læs også:

HTC til grin: ‘Hemmelig' super-mobil lækket af 15-årig

Denne teenage-knægt kan få Apple til at rase: Afslører alle hemmelighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere