Artikel top billede

Microsoft knalder ansat for frækt Windows-læk

Microsoft har afsløret, at en ansat forsøgte at lække lække ny Windows-version og forretnings-hemmeligheder. Nu venter regningen.

En russer, der nu er tidligere ansat hos Microsoft, er blevet sagsøgt af softwaregiganten for at lække blandt andet screenshots og tidlige versioner af Windows 8.

Reuters skriver, at sagen konkret drejer sig om, at den nu forhenværende Microsoft-medarbejder ville lække forretnings-hemmelighederne til en fransk blogger.

Microsoft-medarbejderen skal ifølge Reuters' oplysninger allerede have indrømmet sine handlinger.

Sagen blev opdaget ved, at man på bloggerens Hotmail-konto fandt en mail fra Microsoft-medarbejderen, skriver nyhedsbureauet.

"Vi tager beskyttelsen af vores intellektuelle rettigheder meget seriøst, hvilket indebærer at samarbejde med myndigheder, der efterforsker potentielt kriminelle handlinger af vores medarbjedere eller andre," siger en Microsoft-talsperson til Reuters.

Ifølge anklageskriften skal russeren i juli og august have uploadet tidligere versioner af Windows RT og Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK) til en server i Washington og efterfølgende sit egen SkyDrive.

Efter at have været ansat i syv år fik medarbejderen i 2012 en ringe performance-måling, hvorefter han truede med at sige op, hvis det ikke blev ændret, skriver Reuters desuden.

Det fremgår ikke af Reuters artikel, hvilket beløb Microsoft vil sagsøge den anklagede eks-medarbjeder for.

Et tilbagevendende problem 
Det er langt fra første gang, at en it-gigant kæmper med, at produkter og produktinfo lækkes til bloggere og journalister før tid.

Mest kendt er det måske, at en tidlig version af iPhone 4 i 2010 blev fundet på en bar, hvorefter den havnede hos teknologi-sitet Gizmodo, der kunne afsløre alle detaljerne om det nye produkt.

Senest blev afløseren til den anmelderroste HTC One lækket af en 15-årig knægt, der angiveligt fik fat i telefonen, fordi en af hans forældre arbejder for HTC.

Det er dog samtidig også blevet en almindelig marketing-strategi for nogle af producenterne at "komme til" at lække informationer og billeder forud for produkt-lanceringer for at øge spændingen og skabe den maksimale omtale.

Læs også:

HTC til grin: ‘Hemmelig' super-mobil lækket af 15-årig

Denne teenage-knægt kan få Apple til at rase: Afslører alle hemmelighederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?