Artikel top billede

HTC til grin: 'Hemmelig' super-mobil lækket af 15-årig

Afløseren til den anmelderroste HTC One er klar om mindre end 14 dage, men telefonen er allerede lækket. Det har nærmest udviklet sig til en farce, hvor en 15-årig knægt spiller en afgørende rolle.

Det kan være svært for it-virksomheder at holde deres produkter hemmelige inden lancering, og Google Nexus 5 var et glimrende eksempel på det.

Det samme gælder for afløseren for den anmelderroste HTC One, der netop er kåret som verdens bedste smartphone.

Officielt vil den nye telefon blive præsenteret tirsdag den 25. marts, men allerede nu er der ikke meget spænding tilbage.

Der har nemlig været adskillige læk de seneste par måneder, og selv om producenterne i nogle tilfælde bruger dem bevidst til at skabe opmærksomhed om nye produkter, er det næppe tilfældet med dem alle denne gang.

For hvor cool er det lige, at en 15-årig knægt har fået fingre i afløseren for HTC One før tid og lægger en video online, hvor han klumset foretager en produktvurdering?

'Det bliver ikke nogen god uge for dig'

Knægtens navn er Roshan Jamkatel, og han har angiveligt fået fingre i telefonen, fordi en af hans forældre arbejder for HTC.

Eller rettere: Det gør de måske heller ikke længere.

Roshan Jamkatel indikerer i hvert fald via sin Twitter-profil den 3. marts, at der er blevet uddelt en fyreseddel.

Men først var der en helt anden dramatik på Twitter, da Jeff Gorden, der er HTC's Senior Global Online Communications Manager, gik til tasterne og i flæsket på Jamkatel:

Gordon: "Det bliver ikke nogen god uge for dig, min ven "

Jamkatel: "? Det er en falsk telefon cx"

Gordon: "Vi har IMEI (nummeret, red.) og al anden info. Vi tales ved."

Blandt andre Inquisitr.com har en kopi af Twitter-korrespondancen.

Dusør på telefonen

Med sin truende adfærd bekræfter kommunikationschefen, at telefonen ikke er falsk. Det er dog uklart, om der er tale om en helt færdig version af den nye HTC One, men den matcher de mange billeder, som allerede cirkulerer på nettet.

Og som om den 15-årige ikke var i nok problemer, blev der på den sociale webtjeneste Reddit oprettet et indlæg med hans adresse og en dusør på 10.000 dollar, cirka 55.000 kroner, til den person, som kunne skaffe HTC-telefonen.

Indlægget er dog siden blevet slettet, og det samme gælder for Twitter-korrespondancen mellem Jeff Gordon og Roshan Jamkatel.

Den 12 minutter lange fremvisning af den nye HTC One er dog ikke til at stoppe, og den er blevet spredt på nettet. Men videoen er ikke det eneste problem, som HTC er stødt på.

Der er nemlig også lækket adskillige produktoplysninger på telefonen.

Allerede til salg på eBay

GSMarena.com har angiveligt fået fingre i stort set samtlige specifikationer på telefonen og kan oplyse, at den vil være udstyret med en fem tommer skærm med opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Processoren vil være en quadcore 2,3 Ghz SnapDragon 801, og batteriet vil have en kapacitet på 2.600 mAh.

Vægten bliver 160 gram og altså lidt mere end på den nuværende One.

Sim-kortet vil være en nano-version ligesom på iPhone og den nye Nokia Lumia 1520, og der vil også være plads til micro SD-kort, hvis lagerpladsen skal udvides.

Mobilen har 16, 32 eller 64 gigabyte lagerplads fra fødslen. Der er ingen oplysninger om, hvor mange megapixel kameraet skyder fotos i. Det oplyste HTC faktisk heller ikke ved lanceringen af den første One.

Det skyldes, at den kun skyder billeder i en opløsning på fire megapixel, og det kan virke lavt.

To kameraer på bagsiden

Men antallet af megapixel siger ikke noget om kvalitet, og HTC har i stedet for mange pixel valgt at satse på, at kameraet kan suge godt med lys til sig og dermed tage brugbare billeder under svage lysforhold på bekostning af billedstørrelsen.

GSMarena kan også fortælle, at der er to kameraer på bagsiden, hvilket tidligere lækkede fotos også viser. Det kan undre, hvis det ikke lige var, fordi et andet læk afslører, hvad det er for noget.

I annoncemateriale for den nye telefon, som GSMarena også er i besiddelse af, vil kameraerne være bedre i stand til at tage fotos i situationer med begrænset lys, og det vil være muligt at justere fokus, efter at billederne er taget.

Det minder umiddelbart om samme teknik, som det meget hypede Lytro-kamera er udstyret med.

Samtidig skulle de to kameraer på bagsiden skabe 3D-effekter.
 
Auktion over den nye HTC One
Det bizarre forløb omkring den nye HTC-mobil bliver ikke mindre mærkværdigt af, at et eksemplar af telefonen allerede har været til salg på auktionssiden eBay.

Eller i hvert fald en papæske, der umiddelbart ligner den ægte vare og afslører, at det amerikanske teleselskab Verizon blandt andet skal forhandle telefonen.

Hidtil har mobiltelefonen gået under kodenavnet M8, og den kommer formentlig til at blive kaldt The All New HTC One, når den er klar.

Så den 'hemmelige' mobil fra HTC er ikke længere noget mysterium. Det eneste vi faktisk mangler nu er en pris og en lanceringsdato på det danske marked. Det får vi - måske - den 25. marts.

Her er den berømte video af den nye model fra HTC:
)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere