Artikel top billede

TDC: Ingen grund til uro over spionage-mistanke

Der er ingen grund til uro, selv om amerikanerne måske har installeret bagdøre på massevis af grej fra TDC's nye top-leverandør, mener TDC. Se her hvorfor.

Der er ingen grund til uro.

Sådan lyder det fra TDC, efter det er kommet frem, at det amerikanske overvågnings-agentur NSA siden 2007 har arbejdet på at installere spionage-bagdøre i netværks-udstyr fra Huawei.

Det kan du læse mere om her: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Huawei er netop gået i gang med at installere netværksudstyr for fire milliarder kroner for TDC i det, som selskabet mener bliver Danmarks bedste mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk

"De nye oplysninger er ikke noget, som gør os specielt bekymrede, og der er overhovedet ingen grund til uro," siger Ib Konrad Jensen, pressechef i TDC.

Eksperter er på sagen

Ifølge ham skyldes det, at TDC gennem både kontraktforhandlinger og fortsat gennem kontraktforløbet rådfører sig grundigt med Center for Cybersikkerhed, der ifølge Ib Konrad Jensen er Danmarks største sagkundskab på området.

"Alt udstyret bliver sikkerhedsgodkendt efter den standard, som blandt andet også anvendes i Storbritannien. Vi har ikke set nogen indikationer på, at der skulle være nogen som helst form for trusler mod os eller vores kunder," siger han.

Ganske vist er hele ideen med NSA's bagdøre, at de er usynlige, så den amerikanske efterretningstjeneste kan spionere i ro og mag.

Kan man forestille sig, at der er bagdøre i TDC's nye netværk, selv om TDC ikke har opdaget det?

"Man kan jo forestille sig alt. Vi har ingen indikationer set på, at det skulle være tilfældet, og disse nye oplysninger er ikke noget, der får os til at ændre på noget," siger Ib Konrad Jensen.

Ifølge ham har TDC allerede indført en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal dæmme op for mulige sikkerhedsbrister.

Han vil med henvisning til sikkerheds-riscisi dog ikke fortælle, præcist hvad TDC har gjort.

"Men der er altså ingen grund til uro. Overhovedet ikke," siger han.

Læs også:

Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere