Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Ingen grund til uro over spionage-mistanke

Der er ingen grund til uro, selv om amerikanerne måske har installeret bagdøre på massevis af grej fra TDC's nye top-leverandør, mener TDC. Se her hvorfor.

Der er ingen grund til uro.

Sådan lyder det fra TDC, efter det er kommet frem, at det amerikanske overvågnings-agentur NSA siden 2007 har arbejdet på at installere spionage-bagdøre i netværks-udstyr fra Huawei.

Det kan du læse mere om her: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Huawei er netop gået i gang med at installere netværksudstyr for fire milliarder kroner for TDC i det, som selskabet mener bliver Danmarks bedste mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk

"De nye oplysninger er ikke noget, som gør os specielt bekymrede, og der er overhovedet ingen grund til uro," siger Ib Konrad Jensen, pressechef i TDC.

Eksperter er på sagen

Ifølge ham skyldes det, at TDC gennem både kontraktforhandlinger og fortsat gennem kontraktforløbet rådfører sig grundigt med Center for Cybersikkerhed, der ifølge Ib Konrad Jensen er Danmarks største sagkundskab på området.

"Alt udstyret bliver sikkerhedsgodkendt efter den standard, som blandt andet også anvendes i Storbritannien. Vi har ikke set nogen indikationer på, at der skulle være nogen som helst form for trusler mod os eller vores kunder," siger han.

Ganske vist er hele ideen med NSA's bagdøre, at de er usynlige, så den amerikanske efterretningstjeneste kan spionere i ro og mag.

Kan man forestille sig, at der er bagdøre i TDC's nye netværk, selv om TDC ikke har opdaget det?

"Man kan jo forestille sig alt. Vi har ingen indikationer set på, at det skulle være tilfældet, og disse nye oplysninger er ikke noget, der får os til at ændre på noget," siger Ib Konrad Jensen.

Ifølge ham har TDC allerede indført en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal dæmme op for mulige sikkerhedsbrister.

Han vil med henvisning til sikkerheds-riscisi dog ikke fortælle, præcist hvad TDC har gjort.

"Men der er altså ingen grund til uro. Overhovedet ikke," siger han.

Læs også:

Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere