TDC: Ingen grund til uro over spionage-mistanke

Der er ingen grund til uro, selv om amerikanerne måske har installeret bagdøre på massevis af grej fra TDC's nye top-leverandør, mener TDC. Se her hvorfor.

Der er ingen grund til uro.

Sådan lyder det fra TDC, efter det er kommet frem, at det amerikanske overvågnings-agentur NSA siden 2007 har arbejdet på at installere spionage-bagdøre i netværks-udstyr fra Huawei.

Det kan du læse mere om her: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Huawei er netop gået i gang med at installere netværksudstyr for fire milliarder kroner for TDC i det, som selskabet mener bliver Danmarks bedste mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk

"De nye oplysninger er ikke noget, som gør os specielt bekymrede, og der er overhovedet ingen grund til uro," siger Ib Konrad Jensen, pressechef i TDC.

Eksperter er på sagen
Ifølge ham skyldes det, at TDC gennem både kontraktforhandlinger og fortsat gennem kontraktforløbet rådfører sig grundigt med Center for Cybersikkerhed, der ifølge Ib Konrad Jensen er Danmarks største sagkundskab på området.

"Alt udstyret bliver sikkerhedsgodkendt efter den standard, som blandt andet også anvendes i Storbritannien. Vi har ikke set nogen indikationer på, at der skulle være nogen som helst form for trusler mod os eller vores kunder," siger han.

Ganske vist er hele ideen med NSA's bagdøre, at de er usynlige, så den amerikanske efterretningstjeneste kan spionere i ro og mag.

Kan man forestille sig, at der er bagdøre i TDC's nye netværk, selv om TDC ikke har opdaget det?

"Man kan jo forestille sig alt. Vi har ingen indikationer set på, at det skulle være tilfældet, og disse nye oplysninger er ikke noget, der får os til at ændre på noget," siger Ib Konrad Jensen.

Ifølge ham har TDC allerede indført en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal dæmme op for mulige sikkerhedsbrister.

Han vil med henvisning til sikkerheds-riscisi dog ikke fortælle, præcist hvad TDC har gjort.

"Men der er altså ingen grund til uro. Overhovedet ikke," siger han.

Læs også:

Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.