Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner

200 millioner kroner er den kontante gevinst ved at vinde et stort udbud om sundheds-it, hvor både regioner og kommunerne skal serviceres.

It-selskabet CSC Scandihealth, landets fem regioner og Kombit på vegne af 98 kommuner har som tidligere nævnt skrevet under på en aftale om levering af den kommende administrative it-løsning til praksissektoren.

Nu er værdien af aftalen kommet frem, og den lyder på cirka 200 millioner kroner, som CSC Scandihealth har vundet i tæt kapløb med selskaber som NNIT, CGI, Netcompany, KMD, Capgemini og Steria og ikke mindst Systematic og Atos, der var med i finalerunden.  

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Region Hovedstaden har sendt ud.

Sådan bruges systemet

Det fælles it-system Praksys skal bruges af omkring 11.500 læger speciallæger, tandlæger og andre behandlere med et ydernummer i praksissektoren, og systemet skal bruges til opsamling af oplysninger, afregninger og planlægning.

Praksys kommer i praksis til at afløse forgængeren, den nuværende sygesikringsløsning Notus Suite, som CSC også har leveret.

Borgernes selvbetjenings-valg af blandt andet læge og bestilling af sundhedskort vil blive integreret i den kommende Praksys-platform, hvilket dermed letter kommunernes administration på disse områder.

Der er generelt store forventninger til, at der med enorm domæneviden hos både CSC og i den offentlige sektor kan indhentes store økonomiske gevinster, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er regionerne og kommunernes it-selskab Kombit, der på vegne af landets 98 kommuner har stået for udbuddet. Det er et af de første tværoffentlige it-projekter i Danmark.

Du kan læse mere om Praksys her eller på systemets egen hjemmeside

Læs også: 

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark

Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere