Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner

200 millioner kroner er den kontante gevinst ved at vinde et stort udbud om sundheds-it, hvor både regioner og kommunerne skal serviceres.

It-selskabet CSC Scandihealth, landets fem regioner og Kombit på vegne af 98 kommuner har som tidligere nævnt skrevet under på en aftale om levering af den kommende administrative it-løsning til praksissektoren.

Nu er værdien af aftalen kommet frem, og den lyder på cirka 200 millioner kroner, som CSC Scandihealth har vundet i tæt kapløb med selskaber som NNIT, CGI, Netcompany, KMD, Capgemini og Steria og ikke mindst Systematic og Atos, der var med i finalerunden.  

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Region Hovedstaden har sendt ud.

Sådan bruges systemet

Det fælles it-system Praksys skal bruges af omkring 11.500 læger speciallæger, tandlæger og andre behandlere med et ydernummer i praksissektoren, og systemet skal bruges til opsamling af oplysninger, afregninger og planlægning.

Praksys kommer i praksis til at afløse forgængeren, den nuværende sygesikringsløsning Notus Suite, som CSC også har leveret.

Borgernes selvbetjenings-valg af blandt andet læge og bestilling af sundhedskort vil blive integreret i den kommende Praksys-platform, hvilket dermed letter kommunernes administration på disse områder.

Der er generelt store forventninger til, at der med enorm domæneviden hos både CSC og i den offentlige sektor kan indhentes store økonomiske gevinster, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er regionerne og kommunernes it-selskab Kombit, der på vegne af landets 98 kommuner har stået for udbuddet. Det er et af de første tværoffentlige it-projekter i Danmark.

Du kan læse mere om Praksys her eller på systemets egen hjemmeside

Læs også: 

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark

Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere