Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner

200 millioner kroner er den kontante gevinst ved at vinde et stort udbud om sundheds-it, hvor både regioner og kommunerne skal serviceres.

It-selskabet CSC Scandihealth, landets fem regioner og Kombit på vegne af 98 kommuner har som tidligere nævnt skrevet under på en aftale om levering af den kommende administrative it-løsning til praksissektoren.

Nu er værdien af aftalen kommet frem, og den lyder på cirka 200 millioner kroner, som CSC Scandihealth har vundet i tæt kapløb med selskaber som NNIT, CGI, Netcompany, KMD, Capgemini og Steria og ikke mindst Systematic og Atos, der var med i finalerunden.  

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Region Hovedstaden har sendt ud.

Sådan bruges systemet

Det fælles it-system Praksys skal bruges af omkring 11.500 læger speciallæger, tandlæger og andre behandlere med et ydernummer i praksissektoren, og systemet skal bruges til opsamling af oplysninger, afregninger og planlægning.

Praksys kommer i praksis til at afløse forgængeren, den nuværende sygesikringsløsning Notus Suite, som CSC også har leveret.

Borgernes selvbetjenings-valg af blandt andet læge og bestilling af sundhedskort vil blive integreret i den kommende Praksys-platform, hvilket dermed letter kommunernes administration på disse områder.

Der er generelt store forventninger til, at der med enorm domæneviden hos både CSC og i den offentlige sektor kan indhentes store økonomiske gevinster, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er regionerne og kommunernes it-selskab Kombit, der på vegne af landets 98 kommuner har stået for udbuddet. Det er et af de første tværoffentlige it-projekter i Danmark.

Du kan læse mere om Praksys her eller på systemets egen hjemmeside

Læs også: 

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark

Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere