Artikel top billede

Facebook køber netbrille-firma for 11 milliarder: Her er de vilde planer

Facebook har kig på fremtidens vilde sociale muligheder. Se her, hvordan selskabet forestiller sig fremtidens Facebook med nyt kæmpeopkøb.

Facebook lægger knap 11 milliarder kroner for selskabet Oculus VR, der står bag et virtual reality-headset med navnet Oculus Rift.

Opkøbet betyder, at Facebook kaster sig ind på virtual reality-markedet med fynd og klem, som andre selskaber som Sony og Google også har kig på.

"Mobile er nutidens platform. Med dette opkøb forbereder vi os på morgendagens platforme," lyder det fra Facebooks Mark Zuckerberg.

Han peger på, at Oculus VR har muligheden for at skabe den mest sociale platform nogensinde.

"Det kan forandre den måde, som vi arbejder på, leger på og kommunikerer på," siger han.

Spil-headset

Oculus Rift-headsettet sigter i dag primært mod spil-industrien, og dette spor vil Facebook fortsætte ud ad i første omgang.

Ifølge Mark Zuckerberg vil Facebook nemlig i første omgang lægge sig i selen for at få skubbet Oculus Rift ud til kunderne i en fart, ligesom der skal indgåes en stribe partneraftaler med spiludviklere, så der kan blive opbygget et arsenal af spil til headsettet.

Det er imidlertid blot begyndelsen.

Mark Zuckerberg forestiller sig, at man med tiden eksempelvis med Oculus Rift vil kunne få virtuelle førsteparket-pladser til koncerter, få undervisning i virtuelle klasselokaler med lærere fra hele verden, konsultere lægen derhjemmefra eller købe ind i virtuelle supermarkeder.

Og mange andre ting.

"Og det kan ske bare ved at tage brillerne på derhjemme," siger han.

Ligeledes vil headsettet kunne anvendes til at dele konkrete oplevelser med venner og familie, der i dag blot deles om beskrivelsen via Facebook.

Dette er 'den nye sociale platform,' mener Mark Zuckerberg.

"Her deler man ikke bare øjeblikke med sine venner online, men hele eventyr og oplevelser," siger han.

Betaler med aktier

Hovedparten af betalingen til Oculus VR's ejere falder i Facebook-aktier, mens 2,1 milliarder kroner bliver lagt i kontanter.

Oculus VR har en relativt stor følgeskare blandt software-udviklerne, da der for tiden er blevet placeret omkring 75.000 bestillinger på developer-kittet til Oculus Rift-headsettet.

Det tyder på, at der kan være noget i gære, selv om det først for nylig er begyndt at pible ud med applikationer til virtual reality-området.

"Virtual reality-teknologi er en stærk kandidat til at blive den næste store platform for social kommunikation," lyder det fra Facebook.

Opkøbet kommer i kølvandet på Facebooks milliard-opkøb af WhatsApp i februar.

Dette opkøb kan du læse mere om her:
Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere