Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Advarsel til app-udviklere: I får en tilværelse som kriminelle

App-udviklere er som narkohandlere, der kommer til at leve hos deres mødre. Det er pointen i et provokerende blog-indlæg, der skal få unge iværksætter-spirer til at tænke sig om en ekstra gang.

App-markedet er eksploderet i de seneste par år med millionvis af programmer til smartphone og tablets hos Google Play og i Apples Apps Store.

De to giganter skovler da også penge ind med Apple som den største, da æbleselskabet i fjor omsatte for mere end 10 milliarder dollar (54 milliarder kroner) i sin femårige App Store.

Smartphone-markedets største spiller, Google med sit Android-system, halsede et pænt stykke efter med en omsætning på 1,1 milliarder dollar (6 milliarder kroner).

De hundredtusindvis af udviklere, der hver dag producerer apps til de store butikker, bliver til gengæld spist af med mindre.

Meget mindre.

Pas skolen, børn

Den problemstilling tager business-professor Jerry Davis op i et blogindlæg på Harvard Business Review, hvor han beskriver, at app-udviklere er meget lig narkohandlere:

Der er rigtig mange små fisk, men kun ganske få når toppen og kan bade i millioner.

"At opfordre børn til at droppe skolearbejdet for at udvikle apps eller blive iværksættere svarer lidt til at investere alle college-pengene i lotteriet. Få kan vinde, men mange vil ende med at bo hos deres mor," lyder det blandt andet i business-professorens indlæg.

Ikke ligefrem Zuckerbergsk

Hans pointe med opsangen er at slå koldt vand i blodet omkring al den hype, der har været med at fokusere på at udvikle og blive styrtende rig på app-udvikling på bekostning af skolebænken.

Med 275.000 registrerede app-udviklere i USA alene kunne der måske være noget om snakken.

Jerry Davis refererer også til en historie i New York Times om et par purunge app-udviklere, der producerede et hit, røg til tops på iTunes og holdt møder med alle de store kanoner.

Resultatet målt i penge blev 30.000 dollar (162.000 kroner) til deling, hvoraf en del gik til udviklingsomkostninger.

"Ikke dårligt, men ikke ligefrem Zuckerbergsk," lyder bedømmelsen fra Jerry Davis i blogindlægget.

750.000 it-folk fyret

Opfordringen til at investere i sig selv i form af en uddannelse sker på baggrund af, hvor få der egentlig klarer sig i de succesrige it-virksomheder, selvom store it-personligheder som Steve Jobs, Bill Gates og Mark Zuckerberg har klaret sig fint uden eksamenspapirer.

"Det samlede antal medarbejdere hos Groupon, Facebook, LinkedIn, Zynga, Yelp, Pandora og Zillow er mindre end det antal folk, der blev fyret hos Curcuit City (amerikansk elektronikkæde, red.) sidste år," tordner Jerry Davis.

Han nævner samtidig, at it- og hardwareindustrien har mistet omkring 750.000 stillinger siden sidste årtusindeskiftet.

Derfor er rådet fra Jerry Davis at lade børn og unge forblive i uddannelsessystemet og få en høj gennemsnitlig livsindkomst frem for at satse på den hurtige app-succes.

Hvad mener du? Bliver man en bedre it-medarbejder, hvis man går på universitetet, eller lærer man i virkeligheden mere i livets skole?

Læs også:
Sådan tjener du penge på apps trods hård konkurrence
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.