Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Advarsel til app-udviklere: I får en tilværelse som kriminelle

App-udviklere er som narkohandlere, der kommer til at leve hos deres mødre. Det er pointen i et provokerende blog-indlæg, der skal få unge iværksætter-spirer til at tænke sig om en ekstra gang.

App-markedet er eksploderet i de seneste par år med millionvis af programmer til smartphone og tablets hos Google Play og i Apples Apps Store.

De to giganter skovler da også penge ind med Apple som den største, da æbleselskabet i fjor omsatte for mere end 10 milliarder dollar (54 milliarder kroner) i sin femårige App Store.

Smartphone-markedets største spiller, Google med sit Android-system, halsede et pænt stykke efter med en omsætning på 1,1 milliarder dollar (6 milliarder kroner).

De hundredtusindvis af udviklere, der hver dag producerer apps til de store butikker, bliver til gengæld spist af med mindre.

Meget mindre.

Pas skolen, børn

Den problemstilling tager business-professor Jerry Davis op i et blogindlæg på Harvard Business Review, hvor han beskriver, at app-udviklere er meget lig narkohandlere:

Der er rigtig mange små fisk, men kun ganske få når toppen og kan bade i millioner.

"At opfordre børn til at droppe skolearbejdet for at udvikle apps eller blive iværksættere svarer lidt til at investere alle college-pengene i lotteriet. Få kan vinde, men mange vil ende med at bo hos deres mor," lyder det blandt andet i business-professorens indlæg.

Ikke ligefrem Zuckerbergsk

Hans pointe med opsangen er at slå koldt vand i blodet omkring al den hype, der har været med at fokusere på at udvikle og blive styrtende rig på app-udvikling på bekostning af skolebænken.

Med 275.000 registrerede app-udviklere i USA alene kunne der måske være noget om snakken.

Jerry Davis refererer også til en historie i New York Times om et par purunge app-udviklere, der producerede et hit, røg til tops på iTunes og holdt møder med alle de store kanoner.

Resultatet målt i penge blev 30.000 dollar (162.000 kroner) til deling, hvoraf en del gik til udviklingsomkostninger.

"Ikke dårligt, men ikke ligefrem Zuckerbergsk," lyder bedømmelsen fra Jerry Davis i blogindlægget.

750.000 it-folk fyret

Opfordringen til at investere i sig selv i form af en uddannelse sker på baggrund af, hvor få der egentlig klarer sig i de succesrige it-virksomheder, selvom store it-personligheder som Steve Jobs, Bill Gates og Mark Zuckerberg har klaret sig fint uden eksamenspapirer.

"Det samlede antal medarbejdere hos Groupon, Facebook, LinkedIn, Zynga, Yelp, Pandora og Zillow er mindre end det antal folk, der blev fyret hos Curcuit City (amerikansk elektronikkæde, red.) sidste år," tordner Jerry Davis.

Han nævner samtidig, at it- og hardwareindustrien har mistet omkring 750.000 stillinger siden sidste årtusindeskiftet.

Derfor er rådet fra Jerry Davis at lade børn og unge forblive i uddannelsessystemet og få en høj gennemsnitlig livsindkomst frem for at satse på den hurtige app-succes.

Hvad mener du? Bliver man en bedre it-medarbejder, hvis man går på universitetet, eller lærer man i virkeligheden mere i livets skole?

Læs også:
Sådan tjener du penge på apps trods hård konkurrence
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere