Artikel top billede

Derfor måtte kunder stille varer tilbage under dankort-nedbrud

Mange kunder måtte i aftes under et større dankort-nedbrud hive koteletter og mælk op af deres indkøbskurve og pænt stille varerne på plads igen. Her er forklaringen fra dankort-leverandøren Nets.

Tirsdag aften var dankort-systemet i gulvet flere gange, og i omkring to timers tid var danskernes foretrukne betalingskort rystet.

Nets oplyser til Computerworld, at nedbruddet i alt drejer sig om tre kortvarige ryk omkring klokken 18.15, 18.50 og 19.20, hvor betalingsselskabet afviste alle betalinger.

Rundt om i Danmark medførte serie-nedbruddene, at handlende i supermarkeder måtte stille deres varer tilbage, da de ikke kunne betale med dankort og samtidig ikke havde kontanter på sig.

Men pressechef Søren Winge fra Nets, er der ikke noget med, at der også er en offline-funktion, der kan bruges af butikkerne og de handlende i netop denne slags situationer?

"Problemet i nogle forretninger har været, at da nedbruddene har været så kortvarige, har butikkerne overvejet, om det kunne svare sig at gå over på offline-funktionalitet. For det tager nemlig et par minutter at skifte over," lyder svaret.

"Og når de så har taget beslutningen om at gå over på offline-funktionalitet, har systemet kørt normalt igen. Det ved jeg i hvert fald, at nogle detailkæder har oplevet," fortsætter Søren Winge.

Radiotavshed om nedbruddet

Ud over dankortet var også andre kort som Visa og Mastercard ramt af nedbruddene hos Nets.

"Hele den danske kortplatform var påvirket, og lige nu er vi i gang med at danne os et overblik over, hvad der skete, men vi kommer næppe med nogen længere teknisk forklaring," fortæller Søren Winge.

Hvorfor ikke?

"Jamen, det er ikke noget, vi plejer at sige noget detaljeret om," lyder svaret.

Dermed fastholder dankort-selskabet en lang tradition for at være tavs som graven, når dankortet går i sort, hvilket skete i januar og flere gange sidste år.

Pressechefen hos Nets siger samtidig, at gårsdagens serienedbrud ikke har nogen relation til maraton-nedbruddet i januar, og at Nets lige nu er i gang med at finde ud af, hvor mange transaktioner der blev afvist i aftes.

Læs også: 

Nets tavs efter mega-nedbrud

Total tavshed i Nets efter stort Dankort-nedbrud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere