Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Nedbrud: Dankortet på seriøs aften-slingrekurs

Dankortet har tirsdag aften været i problemer igen for anden gang i år.

"Årh, shit. Nu igen."

Sådan lyder det tirsdag aften fra en ung mand, da hans dankort bliver skubbet ud fra en hæveautomat på Amagerbrogade i København.

I stedet for kontanter får han en besked om, at dankort-systemet er ude af funktion.

Nedbruddet har i alt varet cirka to timer fra omkring klokken 18 og frem mod klokken 19.50, hvor leverandøren Nets har fået styr på systemet igen.

"Det er muligt, at nogle få forretninger eventuelt med SSL (krypterede betalinger over nettet, red) har kunne mærke ustabilitet umiddelbart før, at vi første gang oplevede et dyk i de transaktioner, vi kunne håndtere omkring 18.15," fortæller pressechef hos Nets, Søren Winge, til Computerworld.

"Systemet har igen haft et par kortvarige 'dyk' omkring klokken 18.50 og 19.20, men siden klokken 19.50 har systemet kørt stabilt," fortsætter han.

Anden gang i år

Endnu er det for tidligt at sige noget om omfanget, og hvad der knækkede dankortet flere steder tirsdag aften.

"Vi følger det naturligvis tæt nu for at sikre den stabile drift, og vi vil herefter vurdere forløbet. Det er for tidligt at sige noget om fejlens karakter," lyder det fra pressechef Søren Winge hos Nets.

Det er ikke første gang i år, at dankortet er i tovene.

Også i januar var betalingskortet nede i ikke mindre end 11 timer, hvilket du kan læse om her.

2013 bød også på et par dankort-nedbrud, som du kan læse om her.

Læs også:
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler

Så er Nets solgt - her er den nye ejer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere