Artikel top billede

Forbud: Én million tech-folk og konsulenter må ikke tjekke mail efter klokken 18

Ingen mail efter arbejdstid. Det er resultatet af en aftale mellem arbejdsgivere og fagforeninger. Men aftalen er ikke den første af sin art.

Hvis du har fordomme om det søde franske liv med korte arbejdsuger, lange frokoster, billig vin og vandreture med et baguette-flûte under armen, vil nyheder om de nye franske overenskomster for medarbejdere i teknologi- og konsulent-branchen kun forstærke de fordomme.

For en aftale slår fast, at franske it-folk, der er omfattet af aftalen - heriblandt ansatte hos de franske afdelinger af Google, Facebook og Deloitte - skal slukke telefonen efter klokken 18. Det skriver The Guardian.

Dermed er det slut med at tjekke mail sent om aftenen, som både teknologi- og konsulentbranchen er kendt for. Undersøgelser har da også vist, at brugen af smartphones 30 minutter før sengetid kan have en effekt på din søvn

Frankrig er kendt for at have et tæt reguleret arbejdsmarked og vedtog blandt andet i 1999, at arbejdsugen er på 35 timer.

Aftalen er dog ikke den første af sin art. Bilproducenten Volkswagen har tidligere aftalt med de ansatte at slukke sine mail-serveres push-funktioner efter arbejdstid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere