Artikel top billede

Nye administrator-funktioner i Dropbox for Business.

Sådan vil Dropbox vinde dig som kunde: Har en ny plan

Dropbox sætter det tunge skyts ind på at vinde din arbejdsplads som kunde. Og planen ser lovende ud, mener en ekspert.

Rigtig mange it-chefer har i de seneste år haft et svært forhold til Dropbox, fordi medarbejderne anvender tjenesten, selv om det ikke er noget, it-afdelingen har sagt god for.

Men måske en stribe nye tiltag fra Dropbox' side kan betyde, at it-afdelingerne vil begynde at omfavne Dropbox?

"Dropbox har fundet en rigtig fornuftig vej til virksomheder: én funktion ad gangen."

Sådan skriver Forresters CIO-rådgiver Ted Schadler i en kommentar til de annonceringer, Dropbox har haft lige før påske - læs mere om dem her.

Det er særligt de nye muligheder med Dropbox for Business, der får Ted Schadler til at mene, at Dropbox har fat i noget helt rigtigt i forhold til både virksomhedens egen fremtid og de 275 millioner brugere, tjenesten har.

For med Dropbox for Business giver Dropbox nu it-cheferne mulighed for at lade medarbejderne anvende tjenesten til både private og professionelle formål.

Administratorer får ifølge Dropbox et bedre overblik og mere kontrol over virksomhedens data og kan eksempelvis bruge remote wipe til at beskytte fortrolige informationer, ligesom logs giver et overblik over, hvordan Dropbox for Business bliver anvendt, og hvem der tilgår informationerne hvornår.

Dette er en smart løsning

Samtidig forsøger Dropbox nu at komme med et svar på, hvordan medarbejdernes privatliv og arbejdsliv både kan samles og adskilles på samme tid.

"Medarbejdere kan linke virksomhedens Dropbox til deres personlige Dropbox, så de ser alle deres filer på en konsistent måde."

"Når en medarbejder forlader virksomheden, forsvinder virksomhedens Dropbox fra personlige devices (hvis det virker efter hensigten)," skriver Ted Schadler.

Han mener, at det kan betyde, at medarbejderne begynder at flytte virksomhedens data væk fra deres personlige Dropbox og over til virksomhedens Dropbox, så it-afdelingen igen får kontrollen.

Samtidig er Dropbox ved at få opbygget et omfattende partner-netværk, der kan være med til at positionere tjenesten som internet-æraens filsystem, mener Forrester-analytikeren.

"Dropbox for Business med linkede mapper er en fantastisk arkitektur, der kan adressere virksomhedens sikkerhedsmæssige og administrative ansvar, mens personens privatliv og frihed bevares."

"Vi mener, at de fleste SaaS-virksomheder med både et erhvervs- og privatmarked bør tage denne model i brug. For teknologi-ledere er det en måde at løse consumerization-udfordringen på: Giv medarbejdere et velkendt værktøj med erhvervsfunktioner," skriver Ted Schadler.

Så mange bruger Dropbox

For nogle danske it-chefer kan det være en udfordring, at en tjeneste som Dropbox med et amerikansk datacenter-setup (delvist hos Amazon) ikke nødvendigvis kan bruges til alle typer af data på grund af lovgivningen.

En afstemning på Computerworld før jul viste dog, at Dropbox allerede er den mest populære tjeneste til online storage blandt læserne.

29 procent af de 1121 læsere, der stemte, anvendte Dropbox.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Læs også:

Dropbox i frontal-angreb på Google og Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere