Nye administrator-funktioner i Dropbox for Business.

Sådan vil Dropbox vinde dig som kunde: Har en ny plan

Dropbox sætter det tunge skyts ind på at vinde din arbejdsplads som kunde. Og planen ser lovende ud, mener en ekspert.

Rigtig mange it-chefer har i de seneste år haft et svært forhold til Dropbox, fordi medarbejderne anvender tjenesten, selv om det ikke er noget, it-afdelingen har sagt god for.

Men måske en stribe nye tiltag fra Dropbox' side kan betyde, at it-afdelingerne vil begynde at omfavne Dropbox?

"Dropbox har fundet en rigtig fornuftig vej til virksomheder: én funktion ad gangen."

Sådan skriver Forresters CIO-rådgiver Ted Schadler i en kommentar til de annonceringer, Dropbox har haft lige før påske - læs mere om dem her.

Det er særligt de nye muligheder med Dropbox for Business, der får Ted Schadler til at mene, at Dropbox har fat i noget helt rigtigt i forhold til både virksomhedens egen fremtid og de 275 millioner brugere, tjenesten har.

For med Dropbox for Business giver Dropbox nu it-cheferne mulighed for at lade medarbejderne anvende tjenesten til både private og professionelle formål.

Administratorer får ifølge Dropbox et bedre overblik og mere kontrol over virksomhedens data og kan eksempelvis bruge remote wipe til at beskytte fortrolige informationer, ligesom logs giver et overblik over, hvordan Dropbox for Business bliver anvendt, og hvem der tilgår informationerne hvornår.

Dette er en smart løsning
Samtidig forsøger Dropbox nu at komme med et svar på, hvordan medarbejdernes privatliv og arbejdsliv både kan samles og adskilles på samme tid.

"Medarbejdere kan linke virksomhedens Dropbox til deres personlige Dropbox, så de ser alle deres filer på en konsistent måde."

"Når en medarbejder forlader virksomheden, forsvinder virksomhedens Dropbox fra personlige devices (hvis det virker efter hensigten)," skriver Ted Schadler.

Han mener, at det kan betyde, at medarbejderne begynder at flytte virksomhedens data væk fra deres personlige Dropbox og over til virksomhedens Dropbox, så it-afdelingen igen får kontrollen.

Samtidig er Dropbox ved at få opbygget et omfattende partner-netværk, der kan være med til at positionere tjenesten som internet-æraens filsystem, mener Forrester-analytikeren.

"Dropbox for Business med linkede mapper er en fantastisk arkitektur, der kan adressere virksomhedens sikkerhedsmæssige og administrative ansvar, mens personens privatliv og frihed bevares."

"Vi mener, at de fleste SaaS-virksomheder med både et erhvervs- og privatmarked bør tage denne model i brug. For teknologi-ledere er det en måde at løse consumerization-udfordringen på: Giv medarbejdere et velkendt værktøj med erhvervsfunktioner," skriver Ted Schadler.

Så mange bruger Dropbox
For nogle danske it-chefer kan det være en udfordring, at en tjeneste som Dropbox med et amerikansk datacenter-setup (delvist hos Amazon) ikke nødvendigvis kan bruges til alle typer af data på grund af lovgivningen.

En afstemning på Computerworld før jul viste dog, at Dropbox allerede er den mest populære tjeneste til online storage blandt læserne.

29 procent af de 1121 læsere, der stemte, anvendte Dropbox.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.Læs også:

Dropbox i frontal-angreb på Google og Microsoft

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.