Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Nye administrator-funktioner i Dropbox for Business.

Sådan vil Dropbox vinde dig som kunde: Har en ny plan

Dropbox sætter det tunge skyts ind på at vinde din arbejdsplads som kunde. Og planen ser lovende ud, mener en ekspert.

Rigtig mange it-chefer har i de seneste år haft et svært forhold til Dropbox, fordi medarbejderne anvender tjenesten, selv om det ikke er noget, it-afdelingen har sagt god for.

Men måske en stribe nye tiltag fra Dropbox' side kan betyde, at it-afdelingerne vil begynde at omfavne Dropbox?

"Dropbox har fundet en rigtig fornuftig vej til virksomheder: én funktion ad gangen."

Sådan skriver Forresters CIO-rådgiver Ted Schadler i en kommentar til de annonceringer, Dropbox har haft lige før påske - læs mere om dem her.

Det er særligt de nye muligheder med Dropbox for Business, der får Ted Schadler til at mene, at Dropbox har fat i noget helt rigtigt i forhold til både virksomhedens egen fremtid og de 275 millioner brugere, tjenesten har.

For med Dropbox for Business giver Dropbox nu it-cheferne mulighed for at lade medarbejderne anvende tjenesten til både private og professionelle formål.

Administratorer får ifølge Dropbox et bedre overblik og mere kontrol over virksomhedens data og kan eksempelvis bruge remote wipe til at beskytte fortrolige informationer, ligesom logs giver et overblik over, hvordan Dropbox for Business bliver anvendt, og hvem der tilgår informationerne hvornår.

Dette er en smart løsning

Samtidig forsøger Dropbox nu at komme med et svar på, hvordan medarbejdernes privatliv og arbejdsliv både kan samles og adskilles på samme tid.

"Medarbejdere kan linke virksomhedens Dropbox til deres personlige Dropbox, så de ser alle deres filer på en konsistent måde."

"Når en medarbejder forlader virksomheden, forsvinder virksomhedens Dropbox fra personlige devices (hvis det virker efter hensigten)," skriver Ted Schadler.

Han mener, at det kan betyde, at medarbejderne begynder at flytte virksomhedens data væk fra deres personlige Dropbox og over til virksomhedens Dropbox, så it-afdelingen igen får kontrollen.

Samtidig er Dropbox ved at få opbygget et omfattende partner-netværk, der kan være med til at positionere tjenesten som internet-æraens filsystem, mener Forrester-analytikeren.

"Dropbox for Business med linkede mapper er en fantastisk arkitektur, der kan adressere virksomhedens sikkerhedsmæssige og administrative ansvar, mens personens privatliv og frihed bevares."

"Vi mener, at de fleste SaaS-virksomheder med både et erhvervs- og privatmarked bør tage denne model i brug. For teknologi-ledere er det en måde at løse consumerization-udfordringen på: Giv medarbejdere et velkendt værktøj med erhvervsfunktioner," skriver Ted Schadler.

Så mange bruger Dropbox

For nogle danske it-chefer kan det være en udfordring, at en tjeneste som Dropbox med et amerikansk datacenter-setup (delvist hos Amazon) ikke nødvendigvis kan bruges til alle typer af data på grund af lovgivningen.

En afstemning på Computerworld før jul viste dog, at Dropbox allerede er den mest populære tjeneste til online storage blandt læserne.

29 procent af de 1121 læsere, der stemte, anvendte Dropbox.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Læs også:

Dropbox i frontal-angreb på Google og Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital