Artikel top billede

Carousel er en af nyhederne fra Dropbox.

Dropbox i frontal-angreb på Google og Microsoft

Dropbox lancerer nu flere nye web-løsninger, der skal være online storage-pionerens modsvar til Google og Microsofts konkurrerende tjenester.

Selv om Dropbox, der blev etableret i 2008, på ingen måde har online storage-markedet for sig selv længere, har administrerende direktør Drew Houston ikke tænkt sig at overlade det til hverken Google Drive eller Microsoft OneDrive.

"Vi startede vores rejse for syv år siden med Dropbox, en magisk mappe til at opbevare dine ting sikkert. Men efterhånden som vi har bygget Dropbox og har set, hvordan det hjælper millioner af mennesker rundt omkring i verden, er den magiske mappe blevet meget mere - et hjem for dit liv," skriver direktøren i et netop offentliggjort blogindlæg.

"I virksomheden har vi kaldt dette kapitel to. I har ingen idé om, hvor spændte vi er over at vise jer, hvad der nu venter," lyder det videre.

Konkret har Dropbox præsenteret tre nyheder som et modsvar til blandt andet den priskrig, Google har indledt:

1) Carousel

Carousel er en ny galleri-funktion til billeder og videoer.

"Den kombinerer billederne fra din Dropbox med billederne fra din telefon og laver automatisk backup, efterhånden som du tager dem," skriver Dropbox.

Selskabet forklarer også, at Carousel sorterer billederne efter begivenheder og datoer, så det er let at finde rundt i dem efterfølgende.

2) Dropbox for Business

Erhvervsløsningerne er noget, Dropbox allerede har haft i et stykke tid, men nu meddeler selskabet, at produktet er blevet bygget forfra igen, og at man nu blandt andet gør det lettere at adskille dit private indhold i Dropbox fra de data, der har noget med arbejdspladsen at gøre.

Det sker ved, at man får to Dropbox-løsninger i én, når der er tale om en erhvervsløsning.

"Vi har gjort dette for at give administratorer et bedre overblik og mere kontrol over virksomhedens data. Remote wipe hjælper med at beskytte fortrolige informationer," forklarer Dropbox blandt andet og tilføjer, at bedre logs også gør det lettere at se, hvordan Dropbox for Business bliver anvendt, og hvem der tilgår informationerne hvornår.

3) Mailbox - nu også til Android

Dropbox købte sidste år firmaet bag den populære e-mail-app Mailbox, og nu skal Mailbox ikke længere kun være for iPhone-folket. Den første Android-app er klar til download, skriver Dropbox.

"Vi har sat kursen imod at tæmme indbakken, og ‘swipes' og ‘snoozes' var et fantastisk første skridt."

"Men mængden af e-mails, vi modtager hver dag, vokser kun. Vi har ikke bare brug for bedre værktøjer til at håndtere de mails, vi får, vi har brug for mere kontrol over, hvad der kræver vores opmærksomhed i første omgang," skriver Dropbox om app'en.

Dropbox er stadig størst

En afstemning på Computerworld før jul viste, at det fortsat er Dropbox, der er den mest populære tjeneste til online storage blandt læserne.

29 procent af de 1121 læsere, der stemte, anvendte Dropbox. 

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Dropbox meddeler samtidig med de nye løsninger, at man har ansat både en ny økonomidirektør og driftsdirektør, og at tidligere udenrigsminister Condoleezza Rice er trådt ind i bestyrelsen.

Spørgsmålet er, om de mange tiltag vil være nok til at holde selskaber som Google og Microsoft på afstand i de kommende år. Hvad tror du?

Video om Carrousel:

Video om Dropbox for business:

Læs også:

Google farer i flæsket på Dropbox: Så meget kan du gemme for en 10'er

Dropbox håner Microsoft og Google: Derfor er vi bedst

Her er de mest populære tjenester til online storage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere