Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Perfekt iPad-spil: I rummet kan ingen høre din frustration

Strategispillet og indie-succesen Faster Than Light er netop udkommet til iPad - og den ekstremt udfordrende rumskibsrejse er et perfekt match til tablet.

Som kaptajn for rumskibet The Kestrel er det yderst vigtigt at nå fra den ene ende af galaksen til den anden. Med på skibet er nemlig vitale data, som skal hjælpe føderationen til at stå imod rebellernes forestående invasion.

Det er en farefuld færd fra solsystem til solsystem - fra sektor til sektor, hvor der konstant er risiko for at blive indhentet af rebellernes flåde. Hvis ikke rumskibet inden da løber tør for brændstof, ammunition eller på anden måde går til blandt nebulaer og solstorme.

Succesfuldt indiespil nu på iPad

Det er et par år siden Faster Than Light, der er et såkaldt indie-spil, første gang udkom til pc, hvor det blev taget rigtig godt imod af både anmeldere og spillere.

At Faster Than Light er et indie-spil betyder, at det er udviklet uden om de store spiludviklere og -udgivere og på et væsentligt mindre budget end en sædvanlig spilproduktion.

Faster Than Light er udtænkt af spiludviklerne Matthew Davis og Justin Ma. Both, der med en fortid hos nogle af de store AAA-spiludviklere havde lyst til at bevæge sig i en mere brætspil-lignende retning.

Spillet fik via udviklernes deltagelse i en række spilfestivaller stor opmærksomhed og havde - efter at spiludviklernes oprindelige opsparing slap op - held med at indsamle over en million kroner i en vellykket Kickstarter-kampagne.

Pengene blev i første omgang brugt på at finpudse og gøre førnævnte pc-udgave udgivelsesklar, inden udviklerne så kastede sig over FTL: Advanced Edition. En opdatering med yderligere indhold til det oprindelige spil, som så samtidig danner grundlag for den iPad-udgave, som netop er udkommet.

Det er stressende at være rumskibskaptajn

Faster Than Light er i hjertet et rendyrket strategisk spil, som i sit enkle grafiske udtryk, hvor rumskibet ses lige ovenfra, virker overskueligt. Men stresssituationerne og det nervepirrende venter lige under overfladen.

Som kaptajn for rumskibet rejser spilleren fra solsystem til solsystem i en sektor af galaksen, for at nå frem til den stjerneport, som fører videre til næste sektor.

Rebellerne bevæger sig stille og roligt tættere og tættere på, og på den måde drives spilleren frem og må konstant overveje, om der er tid til en omvej til et par ekstra solsystemer, eller om rumskibsspeederen skal trædes i bund.

Flygte eller angribe?

Hver gang rumskibet ankommer i et nyt solsystem, er der en risiko for at støde på nødstedte rumskibe, pirater, automatiserede angrebsskibe og alskens andet rumuvæsen.

Til tider kan det betale sig at flygte fra en kamp, der ikke kan vindes, men der er også behov for ressourcer til den videre færd - og de er ofte nemmest at erobre fra et sønderskudt piratskib.

Faster Than Light er således et spil om ressourcer. Rumskibets motor skal generere nok strøm til skibets systemer, eller også må der trækkes energi fra det ene system til det andet alt efter behov.

Mandskabet skal bemande de vigtigste systemer, men kan også være nødt til at forlade deres post for at slukke ildebrande, udføre reparationer eller tage kampen op mod indtrængende fjender.

Der er ingen nåde i rummet

Våbensystemerne skal have tid til at oplade, og de rette mål på fjendernes skibe skal rammes - ofte skal fjendens skjolde sættes ud af kraft, men også deres missiler, iltforsyning eller dronesystemer kan være velvalgte mål.

Når først motorerne står i brand, piloten er ved at blive kvalt af iltmangel og beholdningen af missiler er lav, sniger stressen sig stille og roligt ind på spilleren. Ikke mindst fordi det i Faster Than Light er slut, når det er slut.

Her er ingen mulighed for at gemme undervejs - jo spillet kan sættes på pause, men når først missionen er gået galt på en af de rigtig mange mulige måder, er spillet forbi.

Det er voldsomt frustrerende - men tænder samtidig en gnist af stædighed. En lyst til at prøve igen og træffe nogle andre valg i forhold til, hvilket rumskib der benyttes, hvordan det skal opgraderes, hvilke våben der skal indkøbes og måden mandskabet håndteres på.

I hovedet er næste spil således allerede i gang, endnu før det nuværende rumskib driver livløst gennem rummet. Og Faster Than Light tager imod på ny - bogstaveligt talt. For solsystemer og sektorer beregnes på ny for hver spil, så intet er helt magen til forrige rumskibstur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.