Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Perfekt iPad-spil: I rummet kan ingen høre din frustration

Strategispillet og indie-succesen Faster Than Light er netop udkommet til iPad - og den ekstremt udfordrende rumskibsrejse er et perfekt match til tablet.

Som kaptajn for rumskibet The Kestrel er det yderst vigtigt at nå fra den ene ende af galaksen til den anden. Med på skibet er nemlig vitale data, som skal hjælpe føderationen til at stå imod rebellernes forestående invasion.

Det er en farefuld færd fra solsystem til solsystem - fra sektor til sektor, hvor der konstant er risiko for at blive indhentet af rebellernes flåde. Hvis ikke rumskibet inden da løber tør for brændstof, ammunition eller på anden måde går til blandt nebulaer og solstorme.

Succesfuldt indiespil nu på iPad

Det er et par år siden Faster Than Light, der er et såkaldt indie-spil, første gang udkom til pc, hvor det blev taget rigtig godt imod af både anmeldere og spillere.

At Faster Than Light er et indie-spil betyder, at det er udviklet uden om de store spiludviklere og -udgivere og på et væsentligt mindre budget end en sædvanlig spilproduktion.

Faster Than Light er udtænkt af spiludviklerne Matthew Davis og Justin Ma. Both, der med en fortid hos nogle af de store AAA-spiludviklere havde lyst til at bevæge sig i en mere brætspil-lignende retning.

Spillet fik via udviklernes deltagelse i en række spilfestivaller stor opmærksomhed og havde - efter at spiludviklernes oprindelige opsparing slap op - held med at indsamle over en million kroner i en vellykket Kickstarter-kampagne.

Pengene blev i første omgang brugt på at finpudse og gøre førnævnte pc-udgave udgivelsesklar, inden udviklerne så kastede sig over FTL: Advanced Edition. En opdatering med yderligere indhold til det oprindelige spil, som så samtidig danner grundlag for den iPad-udgave, som netop er udkommet.

Det er stressende at være rumskibskaptajn

Faster Than Light er i hjertet et rendyrket strategisk spil, som i sit enkle grafiske udtryk, hvor rumskibet ses lige ovenfra, virker overskueligt. Men stresssituationerne og det nervepirrende venter lige under overfladen.

Som kaptajn for rumskibet rejser spilleren fra solsystem til solsystem i en sektor af galaksen, for at nå frem til den stjerneport, som fører videre til næste sektor.

Rebellerne bevæger sig stille og roligt tættere og tættere på, og på den måde drives spilleren frem og må konstant overveje, om der er tid til en omvej til et par ekstra solsystemer, eller om rumskibsspeederen skal trædes i bund.

Flygte eller angribe?

Hver gang rumskibet ankommer i et nyt solsystem, er der en risiko for at støde på nødstedte rumskibe, pirater, automatiserede angrebsskibe og alskens andet rumuvæsen.

Til tider kan det betale sig at flygte fra en kamp, der ikke kan vindes, men der er også behov for ressourcer til den videre færd - og de er ofte nemmest at erobre fra et sønderskudt piratskib.

Faster Than Light er således et spil om ressourcer. Rumskibets motor skal generere nok strøm til skibets systemer, eller også må der trækkes energi fra det ene system til det andet alt efter behov.

Mandskabet skal bemande de vigtigste systemer, men kan også være nødt til at forlade deres post for at slukke ildebrande, udføre reparationer eller tage kampen op mod indtrængende fjender.

Der er ingen nåde i rummet

Våbensystemerne skal have tid til at oplade, og de rette mål på fjendernes skibe skal rammes - ofte skal fjendens skjolde sættes ud af kraft, men også deres missiler, iltforsyning eller dronesystemer kan være velvalgte mål.

Når først motorerne står i brand, piloten er ved at blive kvalt af iltmangel og beholdningen af missiler er lav, sniger stressen sig stille og roligt ind på spilleren. Ikke mindst fordi det i Faster Than Light er slut, når det er slut.

Her er ingen mulighed for at gemme undervejs - jo spillet kan sættes på pause, men når først missionen er gået galt på en af de rigtig mange mulige måder, er spillet forbi.

Det er voldsomt frustrerende - men tænder samtidig en gnist af stædighed. En lyst til at prøve igen og træffe nogle andre valg i forhold til, hvilket rumskib der benyttes, hvordan det skal opgraderes, hvilke våben der skal indkøbes og måden mandskabet håndteres på.

I hovedet er næste spil således allerede i gang, endnu før det nuværende rumskib driver livløst gennem rummet. Og Faster Than Light tager imod på ny - bogstaveligt talt. For solsystemer og sektorer beregnes på ny for hver spil, så intet er helt magen til forrige rumskibstur.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere til EEE Systemer og Udvikling

Bachmann Electronic Danmark

Application Engineer (f/m/d)

Evaxion Biotech A/S

IT Operations Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere