Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: Sem Rox.

Så vilde er it-giganterne efter dine penge foran tv-skærmen

Netflix, Google og Amazon har været der længe, og nu rykker Yahoo og Microsoft også ind og vil kæmpe om dine tv-penge. Læs her, hvad it-giganterne byder på af unikt indhold.

Mens danskernes tv-kiggeri falder år for år, bevæger it-giganter som Netflix, Amazon og senest Microsoft og Yahoo sig ind i kampen om tv-seernes gunst.

Online-tv-leverandøren Netflix rykkede ind i Danmark for halvandet år siden og har oven i en særdeles succesrig markedsføringskampagne også haft succes med at lancere unikt indhold i form af sin egenproducerede 'House of Cards'-serie og senere 'Orange Is the New Black'.

De nye drenge i klassen

Konkurrenten HBO disker derimod blandt andet op med 'Game of Thrones', som også er egenproduceret, mens alt-mulig-it-markedet Amazon har kastet en god håndfuld egenproducerede serier som 'Alpha House' ud til de kunder, der er villige til at betale 425 kroner for et årsabonnement.

De nye drenge i klassen er så Microsoft og Yahoo, hvor sidstnævnte producerer to komedier til sit videodelingswebsite Yahoo Screen med premiere i 2016.

Allerede til juni lancerer Microsoft sin såkaldte Xbox Originals - en serie af udsendelser, som kun kan ses på Xbox 360 og andre Microsoft-enheder med film-ikonerne Steven Spielberg og Ridley Scott som nogle af hovedkræfterne bag projektet.

DR: Udviklingen glæder os
Hos danskernes store public service-kanal, DR, er der ikke umiddelbart store panderynker over it-giganternes satsninger på tv-markedet. 

"Jeg synes bare, det er superspændende med alle de mange tilbud. Det er jo ikke nødvendigvis sådan, at seerne vælger det gamle fra, men der er i stedet plads til 'både og'," siger DR's mediedirektør Gitte Rabøl til Computerworld.

Hun pointerer, at DR stadig sætter dagsordenen som en dansk medie-autoritet med sine dagsaktuelle nyheder for danskerne.

"Når vi sætter fokus på et emne som eksempelvis psykisk syge, er det noget, der virkelig bliver set og debatteret. Så kan folk åbenbart godt vente med at få deres underholdnings-fix på et andet tidspunkt," fortæller Gitte Rabøl. 

Vi har brug for fælles oplevelser

Samtidig anerkender hun også, at med flere og flere spillere fra it-verdenen i tv-branchen bliver tv-sening stadigt mere individuelt og derfor også mere fragmenteret. 

Det betyder i hendes optik bare, at der er behov for store fælles begivenheder som X-Factor-finalen, Melodi Grand Prix og fodboldlandskampe. 

"Vi kan se på vores tal, at vi har haft en stigning i antal seere i de seneste års påskeferier, hvor vi netop sendte de brede programmer. Så alt tyder på, at der både er plads til os og de nye kommercielle kanaler," lyder det fra DR's mediedirektør. 

Deltag i debatten: Hvad mener du? Har danske tv-stationer som DR, TV 2 og andre en chance, når it-giganter som Microsoft, Google og Amazon begynder at spille med musklerne og kan fremvise en stjerneparade af kendisser i sine egenproducerede tv-programmer?  

Læs også: 

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange klarere end HD

Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.