Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Konsulenthus solgt - 150 danske it-konsulenter får ny arbejdsgiver

150 danske it-konsulenter får ny arbejdsgiver. Se her hvorfor ejerne føler, at de er nødt til at sælge.

Det store danske konsulenthus Platon Group får ny ejer.

Konsulenthuset - med omkring 150 it-konsulenter i stalden - bliver nemlig overtaget af revisionsselskabet Deloitte.

Platon beskæftiger sig med big data, information management og business intelligence og lignende.

De 150 it-konsulenter er med andre ord eksperter i at styre, organisere samt drive mening og viden ud af de data-strømme, der findes i virksomhederne.

Det er noget, som Deloitte ser stor værdi i i en tid, hvor topcheferne i stigende omfang konkurrerer på at træffe de rigtige strategiske beslutninger i komplekse miljøer.

Det kan du læse mere om her: Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Denne udvikling kræver, at topcheferne forstår data. Og det kan netop big data og business intelligence understøtte.

"Håndtering og brug af data er blandt de allervigtigste værdi-skabere i både private og offentlige virksomheder," lyder det fra den administrerende direktør i Deloitte, Anders Dons, i en meddelelse.

Han peger på, at det gælder for det finansielle område, men også i produktion, salg, risiko-styring, strategi samt på skatte-området, hvor øgede muligheder for at kværne og forstå data kan hjælpe topcheferne.

Stort to-cifret millionbeløb

Selskaberne vil ikke fortælle, hvor meget Deloitte betaler for Platon, men der er angiveligt tale om et to-cifret million-beløb i den pæne ende.

Platon-chef Michael Borges har tidligere fortalt Computerworld om Platons ejerforhold.

Platon omsatte i 2012 for godt 124 millioner kroner og landede et driftsoverskud på syv millioner kroner.

Michael Borges siger til Børsen, at Platon - der i årevis har betragtet PA og netop Deloitte som nogle af de største konkurrenter på rådgivningsdelen - bliver solgt, fordi big data-området er blevet for stor en mundfuld.

Det skyldes, at netop data-analysen er blevet et centralt område for topcheferne.

Det gør, at virksomheder ifølge Michael Borges forlanger "en detaljeret forretningsindsigt", når konsulenterne rykker ud.

Og den indsigt har Platon ikke. Men det har Deloitte.

"Big data-området er blevet for stort og komplekst til, at vi kan klare os som en relativt lille spiller. Alle it-giganterne er nu blevet aktive spillere på vores marked," siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.