Artikel top billede

Medarbejderne ejer forhandler med millionoverskud

Medarbejderne ejer 95 procent af BI-forhandleren Platon, som netop har afleveret det bedste årsregnskab i virksomhedens historie. Resultat før skat er øget med 78 procent til 13,5 millioner kroner.

Platon Gruppen, som består af moderselskabet Platon A/S og datterselskaber i blandt andet Norge og Sverige, har afleveret det bedste årsregnskab i virksomhedens 12-årige historie.
I 2011 nåede Platon Gruppen et resultat før skat på knap 13,5 millioner kroner mod 7,1 millioner i 2010. Nettoomsætningen var i 2011 på 229,5 millioner mod 201 millioner i 2010, hvilket svarer til en vækst i resultat før skat på 78 procent og en vækst i omsætning på 14 procent. Moderselskabets regnskabstal er knap så store og kan ses i boksen her på siden.

Platon arbejder med datakvalitet og -tilgængelighed gennem disciplinerne Business Intelligence, Data Warehousing, Decision Management, Performance Management og (Master) Data Management.

Konkurrencen afhænger lidt af, hvor i nichemarkedet Business Intelligence firmaet bevæger. Godt nok er BI i sig selv et nichemarked, men der er også nicher i det marked.

"I Norden generelt er Affecto nok vores største konkurrent, og derudover er SAS ubetinget den anden hovedkonkurrent," siger Michael Borges.

Hurtig og succesfuld

Platon omfatter også en rådgivningsdel som ifølge Borges er den mest succesfulde og hurtigst voksende del af forretningen for tiden.

"På rådgivningsdelen er PA og Deloitte vores største konkurrenter."

Derudover agerer Platon på Microsoft- og SAP-markedet.

"Når det gælder Microsoft, er det herhjemme Rehfeld, der er vores største konkurrent, og på SAP-markedet er det også Affecto. Vores konkurrenter er i øvrigt en broget flok, fordi vi konkurrerer på så forskellige delmarkeder, som vi gør," siger Michael Borges.

Platon forhandler timer og viden og har som sådan ingen produkter, der kan sendes gennem en kanal.

Medarbejderne ejer det meste

Gennem en årrække er de oprindelige stiftere blevet købt ud af Platon, og medarbejderne ejer i dag omkring 95 procent af virksomheden.

"Sokrates Holding, som jeg ejer sammen med tre andre, ejer i omegnen af 60 procent af Platon. De andre er de oprindelige medstiftere Jørgen Steines, som var med fra dag ét, Stig Torngaard og Finn Schmidt, der er økonomidirektør," siger Martin Borges, som selv sidder på posten som administrerende direktør i Platon.

Borges ejer omkring halvdelen af holdingselskabet bag Platon og sidder dermed på omkring 3o procent af selskabets aktier.

"I alt er Platon for cirka 95 procents vedkommende ejet af folk, der arbejder for selskabet. Ejerne er en blanding af ledende medarbejdere, nøglemedarbejdere og andre ansatte, der har været heldige nok til at være med i en optionsrunde," siger Michael Borges.

Han anslår, at omkring 40 medarbejdere har aktier eller optioner i Platon.

Afdæmpede forventninger

Efter det fine 2011-regnskab er forventningerne til indeværende regnskabsår afdæmpede.

"Efter sommerferien sidste år begyndte markedet at bremse op, og vi kan mærke, at vi balancerer på kanten af en recession herhjemme. Virksomhederne er lidt tilbageholdende, og da konsulentdelen af Platon er meget konjunkturfølsom, så er der ikke det bundtræk i markedet, som ellers viste sig ved denne tid sidste år," siger Michael Borges, administrerende, direktør, Platon.

Store virksomheder, som præcis er Platons kunder, er mere påpasselige og tilbageholdende. Firmaet går primært efter Top 100 virksomheder, men "arbejder også gerne for mindre kunder".

Platon Gruppen beskriver sig selv som en uafhængig konsulentvirksomhed indenfor Information Management. Selskabets ydelser retter sig mod datakvalitet og -tilgængelighed gennem disciplinerne Business Intelligence, Data Warehousing, Decision Management, Performance Management og (Master) Data Management.

Virksomheden har kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, USA, Australien og beskæftiger godt 230 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere