Artikel top billede

Ny monster-elbil er en ren Tesla-dræber

1.000 heste og 0 til 100 på 2,8 sekunder. Her er elbilen, der virkelig kan lægge fra land og det foregår i umanerlig fed stil.

Tesla har været en af de førende elbil-producenter, både når det handler om performance og lækkert udseende.

Men nu kommer der konkurrence fra en uventet del af verden.

Den kroatiske bilproducent Rimac har nemlig fremvist et monster af en elbil, kaldet Concept One, med ikke mindre end 1088 elektriske hestekræfter parkeret under motorhjelmen.

Ikke overraskende kan de mere end tusinde heste transformeres til en ekstrem ydelse.

Bilen kan blandt andet sætte fra parkeringspladsen og ramme 100 på speedometeret på 2,8 sekunder.

Så man skal ikke have en for tung fod på speederen, hvis man vil undgå en solid fartbøde.

600 kilometer på en fuld 'tank'

Topfarten ligger på den rigtige side af 300 kilometer i timen, og rækkevidden er faktisk også ganske god.

På en fuld 'tank' kan vilddyret æde cirka 600 kilometer asfalt.

Til sammenligning har Tesla Model S en rækkevidde på små 500 kilometer.

Du kan læse mere om Tesla S her: Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Superbilen er dog stadig en prototype, og den kan endnu ikke købes, derfor også navnet Concept One.

Men den er på vej. De første tanker blev lanceret af Rimac tilbage i 2011, men det er altså først nu, at bilvirksomheden nærmer sig en lanceringsklar udgave af flagskibet.

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

Overlegen prisbombe

På de tekniske data er Concept One Tesla overlegen, og det er den så absolut også på prisen, der rykker bilen fra at være en Tesla-konkurrent til at blive et nicheprodukt.

Concept One er nemlig ikke en billig anskaffelse.

For at få del i herlighederne skal du grave umanerlig dybt i muldvarpen og finde en million dollar frem fra mørket for basismodellen.

Det svarer til omtrent 5,5 millioner gode danske beskattede kroner og lige godt ti gange så meget som den billigste udgave af Tesla S.

Med det i tankerne bliver Concept One nok et særsyn på den danske veje - desværre, for spændende ser den ud.

Flere billeder: Se vores store galleri af Tesla Model S

Se også: Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.