Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark smadret i populært computerspil

En kopi af Danmark er blevet hærget og ødelagt i det populære computerspil Minecraft. Amalienborg er blevet jævnet med jorden, og der kører amerikanske kampvogne i de københavnske gader.

En virtuel version af Danmark er blevet vandaliseret i computerspillet Minecraft, som på verdensplan har mere end 100 millioner registrerede brugere, der bygger virtuelle bygninger i det populære spil.

3D-versionen af Danmark er blevet uploadet af Geodatastyrelsen under Miljøministeriet med det formål at undervise skoleelever, men i stedet er dele af det virtuelle Danmark blevet hærget og ødelagt i Minecraft-universet.

Helt konkret drejer det sig om Amalienborg, som Geodatastyrelsen har måttet genetablere fra brakmark til dronningeslot samt Livø og Christiansø, som var forvandlet til ukendelighed.

Er det vandalisme?

I flere medier som eksempelvis BBC beskrives ødelæggelserne som cybervandalisme.

Det sker efter, at flere dele af Danmark skulle være sprunget i luften med dynamit, mens det amerikanske flag er blevet hejst i startområdet for at markere, at amerikanske interesser har overtaget vort land.

Den udlægning køber pressechef Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen dog ikke.

"Jeg vil ikke bruge udtrykket 'vandalisme', for spillet handler jo om at bygge og genopbygge. Men det er klart, at når man går ind på Amalienborg og finder en brakmark, så er der jo et begrænset formål med at fremvise Danmark i en demonstrationsmodel," fortæller Chris Hammeken til Computerworld.

Lader det meste stå

Han nævner, at startområdet med Hovedbanegården i København i flere omgange også har fået markante make-overs.

Blandt andet har der udover Stars and Stripes og amerikanske kampvogne også været norske og svenske flag, ligesom hovedbanen i enkelte omgange har været helt jævnet med jorden i spillet.

"Formålet med den slags tiltag fra spillernes side har nok været for at blive set, men tingene står der nogen gange kun en halv time eller en time, og så er der bygget noget andet. Derfor har vi valgt ikke at røre ved den udvikling," forklarer Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen.

Stor rutsjebane ved Møns Klint

Udover ødelæggelserne og de radikale ændringer af Danmark oplever styrelsen også flere forskønnende projekter, der blandt andet tæller opbygningen af en kæmpe rutsjebane ved Møns Klint, indvendig udsmykning af Kronborg og etablering af svømmebassiner ved Lalandia.

"Nogle smadrer mere end de bygger op, og vi vil selvfølgelig have, at der bliver bygget nye, sjove og kreative ting, hvilket heldigvis også er tilfældet de fleste gange," siger Chris Hammeken.

Han fortæller, at demonstrationsmodellen af Danmark siden lanceringen for 14 dage siden er blevet downloadet 220.000 gange og vil blive lukket igen i slutningen af oktober, hvorefter det dog stadig er muligt at downloade de oprindelige filer af Danmark fra Geodatastyrelsens hjemmeside.

Det virtuelle Danmark i Minecraft er blevet bygget på åbne datasæt fra Geodatastyrelsen, som har fået en del omtale fra store, internationale medier for sit initiativ.

Læs også: 
Disse virksomheder sparer millioner på gratis data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere