Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Danmark smadret i populært computerspil

En kopi af Danmark er blevet hærget og ødelagt i det populære computerspil Minecraft. Amalienborg er blevet jævnet med jorden, og der kører amerikanske kampvogne i de københavnske gader.

En virtuel version af Danmark er blevet vandaliseret i computerspillet Minecraft, som på verdensplan har mere end 100 millioner registrerede brugere, der bygger virtuelle bygninger i det populære spil.

3D-versionen af Danmark er blevet uploadet af Geodatastyrelsen under Miljøministeriet med det formål at undervise skoleelever, men i stedet er dele af det virtuelle Danmark blevet hærget og ødelagt i Minecraft-universet.

Helt konkret drejer det sig om Amalienborg, som Geodatastyrelsen har måttet genetablere fra brakmark til dronningeslot samt Livø og Christiansø, som var forvandlet til ukendelighed.

Er det vandalisme?

I flere medier som eksempelvis BBC beskrives ødelæggelserne som cybervandalisme.

Det sker efter, at flere dele af Danmark skulle være sprunget i luften med dynamit, mens det amerikanske flag er blevet hejst i startområdet for at markere, at amerikanske interesser har overtaget vort land.

Den udlægning køber pressechef Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen dog ikke.

"Jeg vil ikke bruge udtrykket 'vandalisme', for spillet handler jo om at bygge og genopbygge. Men det er klart, at når man går ind på Amalienborg og finder en brakmark, så er der jo et begrænset formål med at fremvise Danmark i en demonstrationsmodel," fortæller Chris Hammeken til Computerworld.

Lader det meste stå

Han nævner, at startområdet med Hovedbanegården i København i flere omgange også har fået markante make-overs.

Blandt andet har der udover Stars and Stripes og amerikanske kampvogne også været norske og svenske flag, ligesom hovedbanen i enkelte omgange har været helt jævnet med jorden i spillet.

"Formålet med den slags tiltag fra spillernes side har nok været for at blive set, men tingene står der nogen gange kun en halv time eller en time, og så er der bygget noget andet. Derfor har vi valgt ikke at røre ved den udvikling," forklarer Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen.

Stor rutsjebane ved Møns Klint

Udover ødelæggelserne og de radikale ændringer af Danmark oplever styrelsen også flere forskønnende projekter, der blandt andet tæller opbygningen af en kæmpe rutsjebane ved Møns Klint, indvendig udsmykning af Kronborg og etablering af svømmebassiner ved Lalandia.

"Nogle smadrer mere end de bygger op, og vi vil selvfølgelig have, at der bliver bygget nye, sjove og kreative ting, hvilket heldigvis også er tilfældet de fleste gange," siger Chris Hammeken.

Han fortæller, at demonstrationsmodellen af Danmark siden lanceringen for 14 dage siden er blevet downloadet 220.000 gange og vil blive lukket igen i slutningen af oktober, hvorefter det dog stadig er muligt at downloade de oprindelige filer af Danmark fra Geodatastyrelsens hjemmeside.

Det virtuelle Danmark i Minecraft er blevet bygget på åbne datasæt fra Geodatastyrelsen, som har fået en del omtale fra store, internationale medier for sit initiativ.

Læs også: 
Disse virksomheder sparer millioner på gratis data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.