Artikel top billede

Falske antivirusprogrammer som dette hærger i øjeblikket app-butikkerne.

Sikkerhedsfirma advarer: Falske programmer hærger i app-butikkerne

Falske antivirusprogrammer hærger i øjeblikket flere forskellige app-butikker. Sikkerhedsfirmaet Kaspersky advarer nu mod flere falske apps, der udgiver sig for at komme fra den russiske sikkerhedsproducent.

I øjeblikket skal du være ekstra vågen, hvis du er på jagt efter et antivirusprogram til dine mobile enheder i en af de store app-butikker.

Kaspersky Lab har netop opdaget to falske apps, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter, i henholdsvis Windows Phone Store og Google Play.

Den første falske app blev opdaget i Windows Phone Store.

"Det var i sig selv usædvanligt, da svindlerne som regel går efter Android-brugerne via Google Play. Den pågældende app gik under navnet 'Kaspersky Mobile' - et produktnavn, der ikke findes i Kaspersky Labs produktportefølje," fortæller firmaet på en blog.

Ifølge Kaspersky skal nye brugere betale for den falske app, men pengene havner altså i de forkerte lommer.

Der kommer flere

Den anden falske app, som Kaspersky har opdaget, var til salg på Google Play og gik under navnet 'Kaspersky Anti-Virus 2014' - igen et produktnavn, der ikke findes blandt Kaspersky Labs produkter.

"Nu kan vi se, at svindlerne, der er ude på at tjene hurtige penge på uopmærksomme brugere, er begyndt at kopiere denne fidus. De kopierer designet, men ikke originalens funktionalitet", siger Roman Unuchek, Senior Malware Analytiker hos Kaspersky Lab i en pressebesked.

"Det er meget sandsynligt, at vi vil se flere og flere af de her falske apps fremover, og det vil de officielle App Stores i nogle tilfælde ikke være i stand til at håndtere."

Læs også:
Afpresnings-apps rammer nu danske Android-telefoner

Androids apps-sløseri eller iOS-politiet: Hvad vælger du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere