Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Ny Surface i dag: Giganttab lægger pres på Microsofts topchef

ComputerViews: Microsofts topboss er under et ekstremt pres før lanceringen af den nye Surface-generation. Redmond-firmaet har allerede haft gigantiske tab på den lille tablet, og det regnskab skal nu gøres op.

ComputerViews: Sidst på eftermiddagen i dag, den 20. maj, har Microsoft inviteret til et stort pressearrangement i New York.

Her forventes det, at firmaets chef, Satya Nadella, vil træde frem på scenen og præsentere en stribe nye udgaver af Surface-tabletten for de fremmødte journalister.

Det er naturligvis altid spændende, når der kommer nye dimser, men der er også knyttet en del spænding til, hvordan den strategiske retning bliver stukket ud af Satya Nadella.

Hardware-satsningen er en arv, han skal løfte efter sin forgænger Steve Ballmer, og Surface har været en meget, meget skidt forretning for kodefabrikken.

Læs også: Er Microsofts iPad-killer en død sild?

Det blødende hul

I eftermiddag vil øjnene altså være rettet stift mod Satya Nadella og hans forklaring på, hvordan han vil stoppe det blødende hul i regnskabet, som Surface foreløbig har efterladt.

Læs også: Fra fun til fiasko: Her er den totale nedtur for Windows RT

Selv om Microsoft ikke løfter sløret for detaljerne om Surface-økonomien, er der ingen tvivl om, at tabletten giver massive tab.

Alene i de to seneste kvartaler er der tabt 84 millioner dollar på Surface, hvilket svarer til lige godt en halv milliard danske kroner.

Det er imidlertid småpenge i forhold til det kvartal, der blev afsluttet i september 2013. Her hev firmaet 413 millioner dollar ind, men brugte 629 millioner dollar på forretningsområdet, altså et samlet tab på 216 millioner dollar, eller knap 1,2 milliarder kroner.

Det slutter dog ikke her. I midten af 2013 blev Microsoft tvunget til at nedskrive med 900 millioner dollar på grund af, at de ikke kunne sælge alle de Surfare RT-maskiner, der var på lager.

Alt i alt løber tabet således op i mindst 1,2 milliarder dollar eller 6,5 milliarder danske kroner. Regnskabstallene er samlet af Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Microsoft har dybe lommer, men tabene på Surface kan ikke fortsætte, og derfor sætter dagens lancering Satya Nadella i det økonomiske spotlight.

Retter han til og sætter sit eget præg på tingene, eller fortsætter han blot Steve Ballmers blodrøde plan og satser på, at det nok skal gå?

Det bliver spændende at se.

Men presset kan han ikke løbe fra, og gør han det forkerte, rammer det ham i nakken. Det er der ingen tvivl om.

Læs også:

Lancering: Microsoft prøver igen med spritny Surface 2

Seks ting vi ønsker fra en ny Microsoft Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere