Artikel top billede

Ny Surface i dag: Giganttab lægger pres på Microsofts topchef

ComputerViews: Microsofts topboss er under et ekstremt pres før lanceringen af den nye Surface-generation. Redmond-firmaet har allerede haft gigantiske tab på den lille tablet, og det regnskab skal nu gøres op.

ComputerViews: Sidst på eftermiddagen i dag, den 20. maj, har Microsoft inviteret til et stort pressearrangement i New York.

Her forventes det, at firmaets chef, Satya Nadella, vil træde frem på scenen og præsentere en stribe nye udgaver af Surface-tabletten for de fremmødte journalister.

Det er naturligvis altid spændende, når der kommer nye dimser, men der er også knyttet en del spænding til, hvordan den strategiske retning bliver stukket ud af Satya Nadella.

Hardware-satsningen er en arv, han skal løfte efter sin forgænger Steve Ballmer, og Surface har været en meget, meget skidt forretning for kodefabrikken.

Læs også: Er Microsofts iPad-killer en død sild?

Det blødende hul

I eftermiddag vil øjnene altså være rettet stift mod Satya Nadella og hans forklaring på, hvordan han vil stoppe det blødende hul i regnskabet, som Surface foreløbig har efterladt.

Læs også: Fra fun til fiasko: Her er den totale nedtur for Windows RT

Selv om Microsoft ikke løfter sløret for detaljerne om Surface-økonomien, er der ingen tvivl om, at tabletten giver massive tab.

Alene i de to seneste kvartaler er der tabt 84 millioner dollar på Surface, hvilket svarer til lige godt en halv milliard danske kroner.

Det er imidlertid småpenge i forhold til det kvartal, der blev afsluttet i september 2013. Her hev firmaet 413 millioner dollar ind, men brugte 629 millioner dollar på forretningsområdet, altså et samlet tab på 216 millioner dollar, eller knap 1,2 milliarder kroner.

Det slutter dog ikke her. I midten af 2013 blev Microsoft tvunget til at nedskrive med 900 millioner dollar på grund af, at de ikke kunne sælge alle de Surfare RT-maskiner, der var på lager.

Alt i alt løber tabet således op i mindst 1,2 milliarder dollar eller 6,5 milliarder danske kroner. Regnskabstallene er samlet af Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Microsoft har dybe lommer, men tabene på Surface kan ikke fortsætte, og derfor sætter dagens lancering Satya Nadella i det økonomiske spotlight.

Retter han til og sætter sit eget præg på tingene, eller fortsætter han blot Steve Ballmers blodrøde plan og satser på, at det nok skal gå?

Det bliver spændende at se.

Men presset kan han ikke løbe fra, og gør han det forkerte, rammer det ham i nakken. Det er der ingen tvivl om.

Læs også:

Lancering: Microsoft prøver igen med spritny Surface 2

Seks ting vi ønsker fra en ny Microsoft Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.