Artikel top billede

Det skal Google bruge 164 milliarder kroner til

Google har gemt 164 milliarder kroner på konti rundt omkring i verden. I et brev til de amerikanske myndigheder fortæller Google nu, hvad de mange milliarder skal bruges til.

Verdens største søgemaskine Google har måttet forklare over for de amerikanske myndigheder, hvorfor selskabet har 164 milliarder dollar til at stå på konti fordelt over hele verden uden for den amerikanske grænse.

"Det er sandsynligt og rimeligt, at vi kommer til at bruge 20 til 30 milliarder dollar af den udenlandske kapital til oversøiske køb af virksomheder og teknologier i 2014, hvis vi skal nå vores målsætninger i 2014 og fremadrettet," skriver Google ifølge det amerikanske medie Bloomberg.

Redegørelsen kommer, efter at de amerikanske myndigheder har krævet en forklaring på de svimlende store summer, som aldrig kommer ind over den amerikanske grænse og derfor heller ikke skal betales amerikansk skat af.

Derfor måtte Google indberette en forklaring, som blev offentliggjort tirsdag.

Undgår skatten indtil videre
Over halvdelen af Googles indtjening kommer fra lande uden for USA, hvilket virksomheden forklarer de mange milliarder med. Samtidig lover Google at betale den nødvendige skat, hvis pengene nogensinde kommer over den amerikanske grænse.

Et eksempel på et kommende Google-opkøb kunne ifølge Bloomberg være canadiske Ubisoft Entertainment, spiludvikleren der blandt andet har stået for spil som "Assasins Creed" og "Child of Light".

I øjeblikket ser Google ud til at være ved at opkøbe Twitch.tv, en af de største livestreaming-tjenester på nettet, og med 164 milliarder kroner i reserve på udenlandske konti har Google da også lidt at tage af.

Med de penge ville søgegiganten kunne købe WhatsApp (solgt for 106 milliarder kroner til Facebook) og Nokia (39 milliarder kroner til Microsoft), og Google ville stadig have overskud på de udenlandske konti.

Google er langt fra det eneste selskab, som beholder store pengereserver i lande uden for USA. Ifølge Bloomberg tilføjede de største amerikanske firmaer i fjor over 1.100 milliarder kroner i banker verden over.

Læs også: Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Læs også: Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere