Artikel top billede

Det skal Google bruge 164 milliarder kroner til

Google har gemt 164 milliarder kroner på konti rundt omkring i verden. I et brev til de amerikanske myndigheder fortæller Google nu, hvad de mange milliarder skal bruges til.

Verdens største søgemaskine Google har måttet forklare over for de amerikanske myndigheder, hvorfor selskabet har 164 milliarder dollar til at stå på konti fordelt over hele verden uden for den amerikanske grænse.

"Det er sandsynligt og rimeligt, at vi kommer til at bruge 20 til 30 milliarder dollar af den udenlandske kapital til oversøiske køb af virksomheder og teknologier i 2014, hvis vi skal nå vores målsætninger i 2014 og fremadrettet," skriver Google ifølge det amerikanske medie Bloomberg.

Redegørelsen kommer, efter at de amerikanske myndigheder har krævet en forklaring på de svimlende store summer, som aldrig kommer ind over den amerikanske grænse og derfor heller ikke skal betales amerikansk skat af.

Derfor måtte Google indberette en forklaring, som blev offentliggjort tirsdag.

Undgår skatten indtil videre
Over halvdelen af Googles indtjening kommer fra lande uden for USA, hvilket virksomheden forklarer de mange milliarder med. Samtidig lover Google at betale den nødvendige skat, hvis pengene nogensinde kommer over den amerikanske grænse.

Et eksempel på et kommende Google-opkøb kunne ifølge Bloomberg være canadiske Ubisoft Entertainment, spiludvikleren der blandt andet har stået for spil som "Assasins Creed" og "Child of Light".

I øjeblikket ser Google ud til at være ved at opkøbe Twitch.tv, en af de største livestreaming-tjenester på nettet, og med 164 milliarder kroner i reserve på udenlandske konti har Google da også lidt at tage af.

Med de penge ville søgegiganten kunne købe WhatsApp (solgt for 106 milliarder kroner til Facebook) og Nokia (39 milliarder kroner til Microsoft), og Google ville stadig have overskud på de udenlandske konti.

Google er langt fra det eneste selskab, som beholder store pengereserver i lande uden for USA. Ifølge Bloomberg tilføjede de største amerikanske firmaer i fjor over 1.100 milliarder kroner i banker verden over.

Læs også: Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Læs også: Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Capgemini Danmark A/S

Oracle Database Administrator

Danske Commodities A/S

Master data specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere