Artikel top billede

Det skal Google bruge 164 milliarder kroner til

Google har gemt 164 milliarder kroner på konti rundt omkring i verden. I et brev til de amerikanske myndigheder fortæller Google nu, hvad de mange milliarder skal bruges til.

Verdens største søgemaskine Google har måttet forklare over for de amerikanske myndigheder, hvorfor selskabet har 164 milliarder dollar til at stå på konti fordelt over hele verden uden for den amerikanske grænse.

"Det er sandsynligt og rimeligt, at vi kommer til at bruge 20 til 30 milliarder dollar af den udenlandske kapital til oversøiske køb af virksomheder og teknologier i 2014, hvis vi skal nå vores målsætninger i 2014 og fremadrettet," skriver Google ifølge det amerikanske medie Bloomberg.

Redegørelsen kommer, efter at de amerikanske myndigheder har krævet en forklaring på de svimlende store summer, som aldrig kommer ind over den amerikanske grænse og derfor heller ikke skal betales amerikansk skat af.

Derfor måtte Google indberette en forklaring, som blev offentliggjort tirsdag.

Undgår skatten indtil videre
Over halvdelen af Googles indtjening kommer fra lande uden for USA, hvilket virksomheden forklarer de mange milliarder med. Samtidig lover Google at betale den nødvendige skat, hvis pengene nogensinde kommer over den amerikanske grænse.

Et eksempel på et kommende Google-opkøb kunne ifølge Bloomberg være canadiske Ubisoft Entertainment, spiludvikleren der blandt andet har stået for spil som "Assasins Creed" og "Child of Light".

I øjeblikket ser Google ud til at være ved at opkøbe Twitch.tv, en af de største livestreaming-tjenester på nettet, og med 164 milliarder kroner i reserve på udenlandske konti har Google da også lidt at tage af.

Med de penge ville søgegiganten kunne købe WhatsApp (solgt for 106 milliarder kroner til Facebook) og Nokia (39 milliarder kroner til Microsoft), og Google ville stadig have overskud på de udenlandske konti.

Google er langt fra det eneste selskab, som beholder store pengereserver i lande uden for USA. Ifølge Bloomberg tilføjede de største amerikanske firmaer i fjor over 1.100 milliarder kroner i banker verden over.

Læs også: Google i gang med test: Sådan kommer din Gmail måske til at se ud

Læs også: Google dømt til at glemme alt om dine gamle dumheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere