Artikel top billede

Virtuel reality spås til at blive det næste store inden for tech-verdenen. Her er det Oculus Rifts model.

Samsung VIL være først: Kommer nu også med et virtual reality-headset

Verdens største producent af smartphones vil også have en bid af virtual reality-kagen. Et marked, som ellers stod til at blive kontrolleret af Oculus Rift og Sony.

Samsung er et verdensfirma, der laver mere eller mindre alt, hvad du kan forestille dig: Smartphones, køleskabe, ovne, te-automater, fjernsyn, toiletsæder og smartwatches.

Og nu vil Samsung også ind på det kommende marked for virtual reality.

Det skriver Engadget, der har talt med flere kilder tæt på Samsung. Samsung skulle efter sigende være godt i gang med at udvikle et virtual reality-headset til den koreanske gigants smartphones og tablets.

Faktisk skulle Samsung være så langt med udviklingen, at headsettet allerede vil blive offentliggjort senere i år.

Til angreb mod Facebook og Sony
De to største kombattanter på virtual reality-markedet i øjeblikket er Facebook med deres nyligt opkøbte Oculus Rift og Sony med deres Project Morpheus.

Begge er headset, som endnu ikke er kommet på markedet og ifølge Engadgets kilder, så handler det for Samsung om at komme ud på markedet før de to andre.

Det var samme taktik, som Samsung brugte med deres smartwatches. Selv om Samsung fik kritikertæsk for deres første generation af smartwatches, som blev kaldt alt fra ubrugeligt til middelmådigt, kan koreanerne stadig bryste sig med, at de var de første.

Ifølge Engadget vil headsettet fra Samsung kun være kompatibelt med Samsungs næste generation af Galaxy-produkter, altså "Galaxy S6/Note 4" og vil være rettet mod spil på Android-platformen.

Samtidig skulle headsettet være noget billigere end Oculus Rift og Project Morpheus. Oculus Rift bliver i øjeblikket kun solgt som et developer-sæt til godt 2.100 kroner, og det er endnu uvist, hvad den endelige pris bliver.

"Dårlig VR kan dræbe VR"
Tidligere på ugen blev Oculus Rifts Palmer Luckey interviewet af Engadget. Her talte han om, at Oculus Rift i princippet aldrig ville blive et mainstream-produkt, hvis de ikke var gået i samarbejde med Facebook.

Samtidig fortalte han også, at virtual reality skal ramme rigtigt i første forsøg - eller andet forsøg, hvilket det egentlig er.

Tilbage i 80'erne blev virtual reality spået til at være det næste store, og giganter som Nintendo kom med produkter som VirtuaBoy, der dog aldrig rigtig slog igennem - nok mest fordi de var elendige.

Derfor skal virtual reality også ramme rigtigt første gang.

"Folk har ikke erfaring med virtual reality. Derfor skal det være godt. Det eneste der nu kan dræbe virtuel reality er dårlig virtual reality," siger Palmer Luckey til Engadget.

Læs også:

Forsvar kører kampvogn med Oculus Rift

Facebooks vilde planer: Du skal leve gennem disse briller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere