Artikel top billede

Virtuel reality spås til at blive det næste store inden for tech-verdenen. Her er det Oculus Rifts model.

Samsung VIL være først: Kommer nu også med et virtual reality-headset

Verdens største producent af smartphones vil også have en bid af virtual reality-kagen. Et marked, som ellers stod til at blive kontrolleret af Oculus Rift og Sony.

Samsung er et verdensfirma, der laver mere eller mindre alt, hvad du kan forestille dig: Smartphones, køleskabe, ovne, te-automater, fjernsyn, toiletsæder og smartwatches.

Og nu vil Samsung også ind på det kommende marked for virtual reality.

Det skriver Engadget, der har talt med flere kilder tæt på Samsung. Samsung skulle efter sigende være godt i gang med at udvikle et virtual reality-headset til den koreanske gigants smartphones og tablets.

Faktisk skulle Samsung være så langt med udviklingen, at headsettet allerede vil blive offentliggjort senere i år.

Til angreb mod Facebook og Sony
De to største kombattanter på virtual reality-markedet i øjeblikket er Facebook med deres nyligt opkøbte Oculus Rift og Sony med deres Project Morpheus.

Begge er headset, som endnu ikke er kommet på markedet og ifølge Engadgets kilder, så handler det for Samsung om at komme ud på markedet før de to andre.

Det var samme taktik, som Samsung brugte med deres smartwatches. Selv om Samsung fik kritikertæsk for deres første generation af smartwatches, som blev kaldt alt fra ubrugeligt til middelmådigt, kan koreanerne stadig bryste sig med, at de var de første.

Ifølge Engadget vil headsettet fra Samsung kun være kompatibelt med Samsungs næste generation af Galaxy-produkter, altså "Galaxy S6/Note 4" og vil være rettet mod spil på Android-platformen.

Samtidig skulle headsettet være noget billigere end Oculus Rift og Project Morpheus. Oculus Rift bliver i øjeblikket kun solgt som et developer-sæt til godt 2.100 kroner, og det er endnu uvist, hvad den endelige pris bliver.

"Dårlig VR kan dræbe VR"
Tidligere på ugen blev Oculus Rifts Palmer Luckey interviewet af Engadget. Her talte han om, at Oculus Rift i princippet aldrig ville blive et mainstream-produkt, hvis de ikke var gået i samarbejde med Facebook.

Samtidig fortalte han også, at virtual reality skal ramme rigtigt i første forsøg - eller andet forsøg, hvilket det egentlig er.

Tilbage i 80'erne blev virtual reality spået til at være det næste store, og giganter som Nintendo kom med produkter som VirtuaBoy, der dog aldrig rigtig slog igennem - nok mest fordi de var elendige.

Derfor skal virtual reality også ramme rigtigt første gang.

"Folk har ikke erfaring med virtual reality. Derfor skal det være godt. Det eneste der nu kan dræbe virtuel reality er dårlig virtual reality," siger Palmer Luckey til Engadget.

Læs også:

Forsvar kører kampvogn med Oculus Rift

Facebooks vilde planer: Du skal leve gennem disse briller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere