Artikel top billede

(Foto: Teknisk Ukeblad)

Forsvar kører kampvogn med Oculus Rift

Forsvar forsøger sig med den hypede virtual reality-brille for at kunne se igennem kampvognens centimetertykke stålskrog.

Den norske hær har i et forsøg på at videreudvikle de ellers traditionelle kampvogne tilføjet virtual reality-brillen Oculus Rift.

Resultatet er en kampvognsfører, som kan se næsten alt omkring sig, imens hun sikkert kan sidde bag lukkede skodder i kampvognen.

Det norske ingeniørmagasin Teknisk Ukeblad har besøgt den norske hærs værksted, og har oplevet den tidlige prototype af det specialudviklede kamerasystem ved Rena i Norge.

Drej hovedet og se tilbage
Med fire vidvinkelkameraer fordelt rundt på kampvognen kan føreren, der har et par Oculus Rift-briller på, se rundt om sig ved at dreje hovedet.  Det giver helt nye muligheder for at kunne køre ind i fjendeland uden at skulle have diverse luger åbne for at skulle orientere sig.

Kigger føreren af kampvognen ned, vil hun kigge direkte ned på jorden, så det vil nu være muligt at parkere en kampvogn med centimeter-præcision, hvilket er imponerende, når vi har at gøre med et flere tons tungt monster af jern og bælter.

"Det er et meget lovende koncept. Brillerne, er kun en prototype og mangler den nødvenlige opløsning, for at vi kan se langt, og de giver en del svimmelhed for vores kører, men der er absolut potentiale, forklarer Major Ola Petter Odden fra det norske forsvarsværksted til Teknisk Ukeblad.

Han gætter på, at teknologien skal modne i to til tre år, før at den for alvor kan bruges.

Inspiration fra Battlefield
Computerspillere, der spiller krigsspil som Battlefield eller Call of Duty, vil blive slemt overraskede, hvis de prøvede at sidde i en rigtig kampvogn. I spillene kan man se alt omkring sig uden problemer, og det er det, som det norske firma bag brillen vil skabe.

"De, der spiller Battlefield, har det noget nemmere end i en rigtig kampvogn, men med vores software kan man tilføje al den ekstra information, som man kender det fra computerspillene, siger udvikleren Daniel Mestervik fra Making View til Teknisk Ukeblad.

Den ekstra information er for eksempel et overliggende kort, geografisk terrænkort, hastighed og vertikal position.

Læs også: Facebook køber netbrille-firma for 11 milliarder: Her er de vilde planer

Læs også: Facebooks vilde planer: Du skal leve gennem disse briller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere