Artikel top billede

HP's gigantiske fyringsplan: Svarer til Roskildes indbyggertal

HP har netop øget antallet af stillinger, der skal skæres væk, så det nu kan ryge op i et niveau, der svarer til indbyggertallet i Roskilde.

Op imod 50.000 stillinger - eller hvad der omtrent svarer til indbyggertallet i Roskilde (48.721).

Så mange stillinger vil HP i alt have skåret væk, når den slanke-øvelse, der efterhånden har stået på i flere år, er gennemført.

Nyhedsbureauet AP skriver, at tallet hidtil har været 34.000, men at HP nu sigter efter at skære yderligere 11.000-16.000 stillinger væk.

Da den første del af spareplanen blev annonceret, havde HP ifølge nyhedsbureauet næsten 350.000 medarbejdere - i oktober var det bragt ned på 317.500, og spare-operationen er endnu ikke ikke afsluttet.

HP-topchef Meg Whitman udtaler, at de nye afskedigelser kommer, fordi selskabet har fundet yderligere muligheder for at slanke organisationen, ikke fordi fordi der er udsigt til et fald i efterspørgslen.

"Jeg vil sige, at jeg føler mig mere sikker nu, fordi vi har set en stabilisering af omsætningen," udtaler hun i en telefonkonference ifølge AP.

Hun siger også, at hun ikke venter yderligere nedskæringer i selskabet.

Ifølge AP vil HP kunne spare omkring en milliard dollar om året ved at gennemføre spareplanen.

I gang med at omstille sig

Også her i Danmark er antallet af HP-ansatte faldet over de seneste år. I 2009/10-årsregnskabet var der 515 ansatte i den danske del af selskabet.

I 2012/13-regnskabet var det tal faldet til 417. 

Hewlett-Packard fra Palo Alto i Califonien hører til blandt de ældste selskaber i industrien.

Det blev stiftet i 1939 i en i dag berømt garage af Bill Hewlett og Bill Packard.

I de senere år har selskabet som så mange andre været i gang med at omstille sig til det moderne it-marked, hvor blandt andet cloud-services og tablets og smartphones er med til at ændre spillereglerne ganske markant.

Læs også:

HP efter to rædselsår:Nu er vi på rette vej

Værre end forventet: HP varsler flere fyringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere