Artikel top billede

HP's gigantiske fyringsplan: Svarer til Roskildes indbyggertal

HP har netop øget antallet af stillinger, der skal skæres væk, så det nu kan ryge op i et niveau, der svarer til indbyggertallet i Roskilde.

Op imod 50.000 stillinger - eller hvad der omtrent svarer til indbyggertallet i Roskilde (48.721).

Så mange stillinger vil HP i alt have skåret væk, når den slanke-øvelse, der efterhånden har stået på i flere år, er gennemført.

Nyhedsbureauet AP skriver, at tallet hidtil har været 34.000, men at HP nu sigter efter at skære yderligere 11.000-16.000 stillinger væk.

Da den første del af spareplanen blev annonceret, havde HP ifølge nyhedsbureauet næsten 350.000 medarbejdere - i oktober var det bragt ned på 317.500, og spare-operationen er endnu ikke ikke afsluttet.

HP-topchef Meg Whitman udtaler, at de nye afskedigelser kommer, fordi selskabet har fundet yderligere muligheder for at slanke organisationen, ikke fordi fordi der er udsigt til et fald i efterspørgslen.

"Jeg vil sige, at jeg føler mig mere sikker nu, fordi vi har set en stabilisering af omsætningen," udtaler hun i en telefonkonference ifølge AP.

Hun siger også, at hun ikke venter yderligere nedskæringer i selskabet.

Ifølge AP vil HP kunne spare omkring en milliard dollar om året ved at gennemføre spareplanen.

I gang med at omstille sig

Også her i Danmark er antallet af HP-ansatte faldet over de seneste år. I 2009/10-årsregnskabet var der 515 ansatte i den danske del af selskabet.

I 2012/13-regnskabet var det tal faldet til 417. 

Hewlett-Packard fra Palo Alto i Califonien hører til blandt de ældste selskaber i industrien.

Det blev stiftet i 1939 i en i dag berømt garage af Bill Hewlett og Bill Packard.

I de senere år har selskabet som så mange andre været i gang med at omstille sig til det moderne it-marked, hvor blandt andet cloud-services og tablets og smartphones er med til at ændre spillereglerne ganske markant.

Læs også:

HP efter to rædselsår:Nu er vi på rette vej

Værre end forventet: HP varsler flere fyringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.