Artikel top billede

Administrerende Microsoft-direktør Satya Nadella leder efter selskabets 'næste store ting'.

Microsofts topboss: Her er vores største mangelvare

It-giganten Microsoft mangler ifølge selskabets egen topdirektør at udvikle en ny topsællert i stil med Windows eller Office-pakken.

Microsofts kun tredje administrerende direktør i selskabets historie, nyudnævnte Satya Nadella, har på Code-konferencen i USA proklameret, at it-giganten har én stor mangel:

Et nyt killer-produkt.

Ifølge The Wall Street Journal leder Satya Nadella sammen med resten af Microsoft-folkene derfor efter et produkt, der kan matche selskabets tre store flagskibssællerter i form af Windows til pc'er, Windows Server og Officepakken.

"Tiden er inde til, at vi bygger 'den næste store ting'. Hvis vi hen ad vejen bliver nødt til at investere i at købe noget, er det fint, men vi bliver nødt til at bygge noget stort," forklarede Microsoft-bossen ifølge The Wall Street Journal.

Han gik ikke i detaljer med, hvad denne næste store ting kunne være, men demonstrerede i stedet et sæt mindre fornyelser i Microsofts produktportefølje som blandt andet ny søgeteknologi og en kommende realtids-oversættelse i Skype.

Mere end mobilsnak

Satya Nadelle indikerede dog, at Microsofts næste store ting skal være mere end blot noget til mobiltelefonen.

Og som de fleste andre it-selskaber for længst har indset, taler Microsoft nu også om en virkelighed efter den store pc-æra, der har varet i snart 30 år.

"Vi er i begyndelsen til post-pc-æraen, hvor der er mange forskellige enheder, som du bygger software-platforme og applikationer til, der går på tværs alle enheder," forklarede Statya Nadella.

Giv din mening til kende: Hvad synes du, at Microsoft mangler? Har du et bud på selskabets næste store produkt, så skriv dit forslag i nedenstående debatfelt.

Læs også:
Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere