Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Opfordring til læserne: Vær med til at designe NemID

Computerworld-læserne bliver nu opfordret til at være med til at designe danskernes næste NemID-løsning. Læs her, hvordan du kan være med til at bestemme, hvordan NemID skal virke i fremtiden.

Skal næste version af NemID bestå af et papkort?

Skal nøgle-koderne i stedet sendes på din smartphone? Hvad er sikkerhedsrisikoen i sms-koder? Kender du en smart login-løsning i Sydkorea, som det danske NemID skal inspireres af?

Alt det kan du være med til at bestemme indtil den 27. juni, når Digitaliseringsstyrelsen lukker for en offentlig høring om forslag til, hvordan NemID fra 2017 skal se ud og virke for godt fire millioner danskere over 15.

For i 2017 udløber det offentliges og bankernes kontrakt med it-leverandøren Nets om danskernes login-løsning NemID, men allerede fra starten af 2015 bliver tredje generation af NemID kravspecificeret.

Hvad mener Computerworld-læserne?

Den tredje generation af login-løsningen kommer efter, at vi først har brugt nøglekortet i samspil med Java-appletter og snart kan bruge en JavaScript-baseret løsning via vores smartphones.

Til udarbejdelsen af den kommende kravspecifikation af NemID 3.0 er Computerworld blevet kontaktet af Digitaliseringsstyrelsen med henblik på, at vores it-kloge læsere kan hjælpe styrelsen med udarbejdelsen af kravspecifikationen.

"Vi kunne godt tænke os input til fremtidens NemID fra Computerworld-læserne med stor domæneviden inden for forskellige aspekter af it," forklarer kontorchef Cecile Christensen hos Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen vil med andre ord gerne blive klogere på, hvordan DU mener, at fremtidens NemID skal se ud på de syv overordnede fokusområder, som er sendt i høring.

De syv områder er: Forretningsbehov, funktionalitet, brugervenlighed, teknisk infrastruktur, samspil med interessenter som tjenesteudbydere, forretningsmodel og eventuelle andre bemærkninger.

It-eksperter - foren jer

Og så er det nu, du kan komme på banen med konstruktive forslag til, hvordan kravspecifikationerne til næste NemID skal se ud.

Udover Computerworld-læsernes input vil 123 organisationer som Skat, IT-Branchen og Dansk Handicap Forbund også få tilsendt høringsmaterialet og dermed være med til at præge NemID-udviklingen.

"Alle skal være velkomne til at skrive til os, men det er klart, at man taler med større vægt, hvis læserne taler som en samlet gruppe, eller hvis man repræsenterer en organisation," forklarer Cecile Christensen.

Derfor vil vi opfordre jer læsere til, om I kan prøve at kategorisere jeres svar i de syv fokusområder, når I
kommenterer på denne artikel i det nedenstående debatfelt, eller hvis I mailer Digitaliseringsstyrelsen direkte med jeres forslag.

Hermed er opfordringen til at designe fremtidens NemID givet videre.

Lad de bedste ideer vinde.

Læs også:
NemID lukkes nu helt ned for Windows XP-brugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.