Artikel top billede

Opfordring til læserne: Vær med til at designe NemID

Computerworld-læserne bliver nu opfordret til at være med til at designe danskernes næste NemID-løsning. Læs her, hvordan du kan være med til at bestemme, hvordan NemID skal virke i fremtiden.

Skal næste version af NemID bestå af et papkort?

Skal nøgle-koderne i stedet sendes på din smartphone? Hvad er sikkerhedsrisikoen i sms-koder? Kender du en smart login-løsning i Sydkorea, som det danske NemID skal inspireres af?

Alt det kan du være med til at bestemme indtil den 27. juni, når Digitaliseringsstyrelsen lukker for en offentlig høring om forslag til, hvordan NemID fra 2017 skal se ud og virke for godt fire millioner danskere over 15.

For i 2017 udløber det offentliges og bankernes kontrakt med it-leverandøren Nets om danskernes login-løsning NemID, men allerede fra starten af 2015 bliver tredje generation af NemID kravspecificeret.

Hvad mener Computerworld-læserne?

Den tredje generation af login-løsningen kommer efter, at vi først har brugt nøglekortet i samspil med Java-appletter og snart kan bruge en JavaScript-baseret løsning via vores smartphones.

Til udarbejdelsen af den kommende kravspecifikation af NemID 3.0 er Computerworld blevet kontaktet af Digitaliseringsstyrelsen med henblik på, at vores it-kloge læsere kan hjælpe styrelsen med udarbejdelsen af kravspecifikationen.

"Vi kunne godt tænke os input til fremtidens NemID fra Computerworld-læserne med stor domæneviden inden for forskellige aspekter af it," forklarer kontorchef Cecile Christensen hos Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen vil med andre ord gerne blive klogere på, hvordan DU mener, at fremtidens NemID skal se ud på de syv overordnede fokusområder, som er sendt i høring.

De syv områder er: Forretningsbehov, funktionalitet, brugervenlighed, teknisk infrastruktur, samspil med interessenter som tjenesteudbydere, forretningsmodel og eventuelle andre bemærkninger.

It-eksperter - foren jer

Og så er det nu, du kan komme på banen med konstruktive forslag til, hvordan kravspecifikationerne til næste NemID skal se ud.

Udover Computerworld-læsernes input vil 123 organisationer som Skat, IT-Branchen og Dansk Handicap Forbund også få tilsendt høringsmaterialet og dermed være med til at præge NemID-udviklingen.

"Alle skal være velkomne til at skrive til os, men det er klart, at man taler med større vægt, hvis læserne taler som en samlet gruppe, eller hvis man repræsenterer en organisation," forklarer Cecile Christensen.

Derfor vil vi opfordre jer læsere til, om I kan prøve at kategorisere jeres svar i de syv fokusområder, når I
kommenterer på denne artikel i det nedenstående debatfelt, eller hvis I mailer Digitaliseringsstyrelsen direkte med jeres forslag.

Hermed er opfordringen til at designe fremtidens NemID givet videre.

Lad de bedste ideer vinde.

Læs også:
NemID lukkes nu helt ned for Windows XP-brugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere