Artikel top billede

Foto: Danske Bank.

Nets spærrer 13.000 Dankort efter flere svindel-numre

Knap 13.000 Visa/Dankort er i dag blevet spærret hos Nets, efter at der har været et omfattende misbrug.

Kreditkortbetalingsselskabet Nets har i dag spærret næsten 13.000 betalingskort, hvor hovedparten er af typen Visa/Dankort.

Det oplyser Nets' pressemedarbejder Ulrik Marschall til Computerworld.

"Spærringerne har forbindelse til en tidligere sag," forklarer Ulrik Marschall, som dog ikke ønsker at kommentere, hvilken sag der er tale om.

Han fortæller, at der i den verserende sag med dagens 13.000 spærrede kort har været misbrug, som der også var tale om i den tidligere, forbundne sag.

Hovedparten af de 13.000 spærringer er dog af præventiv karakter, så bagmændene ikke kan udnytte disse kort.

"Lad os sige, at et betalingssted på nettet er blevet kompromitteret mellem klokken 13 og klokken 15, så giver det jo god mening også at holde øje med alle de kort, som er blevet brugt mellem klokken 9 og klokken 18," forklarer Ulrik Marschall om Nets' aktuelle lukning af de mange betalingskort.

Banken kontakter dig

"Vi har kigget på nogle misbrugsmønstre i forbindelse med spærringerne. Det ser eksempelvis lidt mærkeligt ud, hvis en korthaver har handlet ind i Vedbæk og fem minutter efter handler i Mexico City," fortsætter Ulrik Marschall.

Han fortæller, at hvis du står nede i supermarkedet, og dit dankort er spærret, vil det være en god idé at kontakte din bank, der kan åbne et nyt kort til dig.

Ulrik Marschall fra Nets fortæller dog, at bankerne også er i gang med at henvende sig proaktivt til kunderne.

"Vi vil mene, at med dagens spærringer er sagen lukket, og umiddelbart mener vi ikke, at der er grund til yderligere skærpet overvågning i lige netop denne sag," siger han.

Ud over spærring af Visa/Dankort er der også udenlandske kort blandt de lukkede kort.

Læs også:

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere