Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Foto: Danske Bank. (Foto: Danske Bank)

Nets spærrer 13.000 Dankort efter flere svindel-numre

Knap 13.000 Visa/Dankort er i dag blevet spærret hos Nets, efter at der har været et omfattende misbrug.

Kreditkortbetalingsselskabet Nets har i dag spærret næsten 13.000 betalingskort, hvor hovedparten er af typen Visa/Dankort.

Det oplyser Nets' pressemedarbejder Ulrik Marschall til Computerworld.

"Spærringerne har forbindelse til en tidligere sag," forklarer Ulrik Marschall, som dog ikke ønsker at kommentere, hvilken sag der er tale om.

Han fortæller, at der i den verserende sag med dagens 13.000 spærrede kort har været misbrug, som der også var tale om i den tidligere, forbundne sag.

Hovedparten af de 13.000 spærringer er dog af præventiv karakter, så bagmændene ikke kan udnytte disse kort.

"Lad os sige, at et betalingssted på nettet er blevet kompromitteret mellem klokken 13 og klokken 15, så giver det jo god mening også at holde øje med alle de kort, som er blevet brugt mellem klokken 9 og klokken 18," forklarer Ulrik Marschall om Nets' aktuelle lukning af de mange betalingskort.

Banken kontakter dig

"Vi har kigget på nogle misbrugsmønstre i forbindelse med spærringerne. Det ser eksempelvis lidt mærkeligt ud, hvis en korthaver har handlet ind i Vedbæk og fem minutter efter handler i Mexico City," fortsætter Ulrik Marschall.

Han fortæller, at hvis du står nede i supermarkedet, og dit dankort er spærret, vil det være en god idé at kontakte din bank, der kan åbne et nyt kort til dig.

Ulrik Marschall fra Nets fortæller dog, at bankerne også er i gang med at henvende sig proaktivt til kunderne.

"Vi vil mene, at med dagens spærringer er sagen lukket, og umiddelbart mener vi ikke, at der er grund til yderligere skærpet overvågning i lige netop denne sag," siger han.

Ud over spærring af Visa/Dankort er der også udenlandske kort blandt de lukkede kort.

Læs også:

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere