Artikel top billede

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Et sikkerhedshul, hvor 1.000 betalingskort kan være kompromitteret, har tvunget Wannafind til at lukke flere af de web-butikker, som firmaet hoster.

Virksomheden Wannafind, der hoster en stribe web-forretninger, har valgt at lukke en stribe af butikkerne ned efter en alvorlig henvendelse fra Nets.

I mandags blev Wannafind nemlig kontaktet af Nets, der havde konstateret, at et antal betalingskort var blevet kompromitteret, og at kortoplysningerne stammede fra én webshop, der bliver hosted hos firmaet.

Wannafind er en del af den danske hosting-virksomhed Zitcom.

1.000 betalingskort i fare

Nets har identificeret cirka 1.000 betalingskort, hvis informationer kan være kompromitteret fra den pågældende webshop, oplyser Wannafind, der i den forbindelse har valgt at lukke en række lignende butikker, der administreres af firmaet.

Læs også: Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb

"Vi er stærkt berørte af situationen og beklager den dybt over for de kunder, som i en periode vil være henvist til at foretage bankoverførsler eller sende faktura for at afvikle handler på deres web-shops," siger direktøren i Wannafind, Pelle Martin Smidt

Sikkerhedshullet er blevet lukket i samarbejde med leverandøren af den funktion, som er blevet hacket.

"På trods af at vi har fundet og lukket sikkerhedshullet, har vi, i tråd med de gældende retningslinjer fra de internationale kortselskaber valgt at lukke for betalingskortsbetalinger på lignende web-shops, indtil vi har fundet en alternativ betalingsløsning, eller til vi har fået gennemført en kontrol og godkendelse."

Han regner med, at en kontrol tager omkring to dage.

"Der er ikke fundet kompromitterede betalingskort hos vores øvrige kunder, men sammen med Nets har vi valgt at øge overvågningen på flere af vores webshops for at kunne gribe hurtigt og effektivt ind, hvis der skulle opstå uregelmæssigheder," oplyser Pelle Martin Smidt.

I 2010 blev flere hundrede websteder hos hostingselskabet Wannafind ramt af defacements, hvilket vil sige, at den oprindelige hjemmeside blev erstattet med hackernes egne forsider.

Læs også:
Dansk web-hotel ramt af hacker-angreb

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere