Artikel top billede

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Et sikkerhedshul, hvor 1.000 betalingskort kan være kompromitteret, har tvunget Wannafind til at lukke flere af de web-butikker, som firmaet hoster.

Virksomheden Wannafind, der hoster en stribe web-forretninger, har valgt at lukke en stribe af butikkerne ned efter en alvorlig henvendelse fra Nets.

I mandags blev Wannafind nemlig kontaktet af Nets, der havde konstateret, at et antal betalingskort var blevet kompromitteret, og at kortoplysningerne stammede fra én webshop, der bliver hosted hos firmaet.

Wannafind er en del af den danske hosting-virksomhed Zitcom.

1.000 betalingskort i fare

Nets har identificeret cirka 1.000 betalingskort, hvis informationer kan være kompromitteret fra den pågældende webshop, oplyser Wannafind, der i den forbindelse har valgt at lukke en række lignende butikker, der administreres af firmaet.

Læs også: Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb

"Vi er stærkt berørte af situationen og beklager den dybt over for de kunder, som i en periode vil være henvist til at foretage bankoverførsler eller sende faktura for at afvikle handler på deres web-shops," siger direktøren i Wannafind, Pelle Martin Smidt

Sikkerhedshullet er blevet lukket i samarbejde med leverandøren af den funktion, som er blevet hacket.

"På trods af at vi har fundet og lukket sikkerhedshullet, har vi, i tråd med de gældende retningslinjer fra de internationale kortselskaber valgt at lukke for betalingskortsbetalinger på lignende web-shops, indtil vi har fundet en alternativ betalingsløsning, eller til vi har fået gennemført en kontrol og godkendelse."

Han regner med, at en kontrol tager omkring to dage.

"Der er ikke fundet kompromitterede betalingskort hos vores øvrige kunder, men sammen med Nets har vi valgt at øge overvågningen på flere af vores webshops for at kunne gribe hurtigt og effektivt ind, hvis der skulle opstå uregelmæssigheder," oplyser Pelle Martin Smidt.

I 2010 blev flere hundrede websteder hos hostingselskabet Wannafind ramt af defacements, hvilket vil sige, at den oprindelige hjemmeside blev erstattet med hackernes egne forsider.

Læs også:
Dansk web-hotel ramt af hacker-angreb

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere