Artikel top billede

Masser af web-shops tvunget til at lukke efter Nets-advarsel

Et sikkerhedshul, hvor 1.000 betalingskort kan være kompromitteret, har tvunget Wannafind til at lukke flere af de web-butikker, som firmaet hoster.

Virksomheden Wannafind, der hoster en stribe web-forretninger, har valgt at lukke en stribe af butikkerne ned efter en alvorlig henvendelse fra Nets.

I mandags blev Wannafind nemlig kontaktet af Nets, der havde konstateret, at et antal betalingskort var blevet kompromitteret, og at kortoplysningerne stammede fra én webshop, der bliver hosted hos firmaet.

Wannafind er en del af den danske hosting-virksomhed Zitcom.

1.000 betalingskort i fare

Nets har identificeret cirka 1.000 betalingskort, hvis informationer kan være kompromitteret fra den pågældende webshop, oplyser Wannafind, der i den forbindelse har valgt at lukke en række lignende butikker, der administreres af firmaet.

Læs også: Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb

"Vi er stærkt berørte af situationen og beklager den dybt over for de kunder, som i en periode vil være henvist til at foretage bankoverførsler eller sende faktura for at afvikle handler på deres web-shops," siger direktøren i Wannafind, Pelle Martin Smidt

Sikkerhedshullet er blevet lukket i samarbejde med leverandøren af den funktion, som er blevet hacket.

"På trods af at vi har fundet og lukket sikkerhedshullet, har vi, i tråd med de gældende retningslinjer fra de internationale kortselskaber valgt at lukke for betalingskortsbetalinger på lignende web-shops, indtil vi har fundet en alternativ betalingsløsning, eller til vi har fået gennemført en kontrol og godkendelse."

Han regner med, at en kontrol tager omkring to dage.

"Der er ikke fundet kompromitterede betalingskort hos vores øvrige kunder, men sammen med Nets har vi valgt at øge overvågningen på flere af vores webshops for at kunne gribe hurtigt og effektivt ind, hvis der skulle opstå uregelmæssigheder," oplyser Pelle Martin Smidt.

I 2010 blev flere hundrede websteder hos hostingselskabet Wannafind ramt af defacements, hvilket vil sige, at den oprindelige hjemmeside blev erstattet med hackernes egne forsider.

Læs også:
Dansk web-hotel ramt af hacker-angreb

Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.