Artikel top billede

5G på vej: Sådan skal Europa komme først med vild teknologi

EU blev kørt bag af dansen med 4G, men vil eje 5G-standarden. Stort samarbejde med Sydkorea skal bringe EU helt i front med verdens hidtil vildeste mobil-teknologi.

EU vil have 5G til Europa, og det skal gå hurtigt.

EU er derfor på vej med en meget stor udviklings-aftale, som er indgået med Sydkorea, der er blandt verdens absolut førende lande inden for udvikling af mobil-teknologi.

Med aftalen følger 5,2 milliarder kroner fra EU.

Aftalen vil sigte mod, at EU og Sydkorea sammen udvikler 5G-systemer og får etableret en række 5G-standarder, ligesom parterne vil stræbe efter at få radio-frekvenserne til at understøtte den nye teknologi.

Målet er at være klar med en global standard og vision for 5G ved udgangen af 2015.

"Arbejdet med 5G bør begynde så hurtigt som muligt. Det er ekstremt vigtigt, at vi igen får en førerrolle, efter at vi i 1990'erne var i førersædet, da alle dengang snakkede om [det europæisk udviklede] GSM," lyder det fra EU-kommissær Neelie Kroos.

Har oppet sig

Aftalen understreger, at EU for alvor har lagt sig i selen for at komme med på tele-udviklingen.

Det sker, efter at mange europæiske lande har været plaget af problematiske og sene udrulninger af 4G, hvilket EU gerne vil undgå, når næste generations mobilnetværk skal rulles ud.

Til gengæld var det Europa, der stod bag GSM-standarden, der var første generations standarden for mobiltelefoni.

Ifølge EU vil man med 5G kunne downloade en HD-film på ganske få sekunder på sin mobiltelefon, mens det med 4G tager seks minutter.

Du kan læse mere om, hvor vildt 5G bliver, her: Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Udrulningen af de lynhurtige mobilforbindelser er vigtig for ikke mindst europæisk erhvervsliv.

Udviklingen er allerede i fuld gang andre steder i verden, og EU regner det for vigtigt at komme først og være med til at definere en standard. Blandt andet investerer kinesiske Huawei for tiden massivt i udviklingen af 5G.

I dette kapløb er sydkoreanerne ikke hvem-som-helst, da nogle af verdens absolut førende smartphone-selskaber er sydkoreanske med Samsung i spidsen.

Samsung er allerede langt fremme med udviklingen af 5G. Selskabet har således tidligere meddelt, at det har udviket en ny måde til at at overføre store mængder data ved hjælp af et højere frekvensbånd.

Den sydkoreanske regering offentliggjorde i januar en stor roadmap for udviklingen og udrulningen af trådløs 5G-teknologi i Sydkorea. Her er målet af blive det første land i verden, der for alvor udruller 5G til markedet. Det skal ifølge planen ske i december 2020.

Læs også:

Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

5G kommer: Så vildt bliver det

På vej: Så ekstremt hurtig bliver 5G - download en hel HD-film på et sekund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.