Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

5G på vej: Sådan skal Europa komme først med vild teknologi

EU blev kørt bag af dansen med 4G, men vil eje 5G-standarden. Stort samarbejde med Sydkorea skal bringe EU helt i front med verdens hidtil vildeste mobil-teknologi.

EU vil have 5G til Europa, og det skal gå hurtigt.

EU er derfor på vej med en meget stor udviklings-aftale, som er indgået med Sydkorea, der er blandt verdens absolut førende lande inden for udvikling af mobil-teknologi.

Med aftalen følger 5,2 milliarder kroner fra EU.

Aftalen vil sigte mod, at EU og Sydkorea sammen udvikler 5G-systemer og får etableret en række 5G-standarder, ligesom parterne vil stræbe efter at få radio-frekvenserne til at understøtte den nye teknologi.

Målet er at være klar med en global standard og vision for 5G ved udgangen af 2015.

"Arbejdet med 5G bør begynde så hurtigt som muligt. Det er ekstremt vigtigt, at vi igen får en førerrolle, efter at vi i 1990'erne var i førersædet, da alle dengang snakkede om [det europæisk udviklede] GSM," lyder det fra EU-kommissær Neelie Kroos.

Har oppet sig

Aftalen understreger, at EU for alvor har lagt sig i selen for at komme med på tele-udviklingen.

Det sker, efter at mange europæiske lande har været plaget af problematiske og sene udrulninger af 4G, hvilket EU gerne vil undgå, når næste generations mobilnetværk skal rulles ud.

Til gengæld var det Europa, der stod bag GSM-standarden, der var første generations standarden for mobiltelefoni.

Ifølge EU vil man med 5G kunne downloade en HD-film på ganske få sekunder på sin mobiltelefon, mens det med 4G tager seks minutter.

Du kan læse mere om, hvor vildt 5G bliver, her: Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Udrulningen af de lynhurtige mobilforbindelser er vigtig for ikke mindst europæisk erhvervsliv.

Udviklingen er allerede i fuld gang andre steder i verden, og EU regner det for vigtigt at komme først og være med til at definere en standard. Blandt andet investerer kinesiske Huawei for tiden massivt i udviklingen af 5G.

I dette kapløb er sydkoreanerne ikke hvem-som-helst, da nogle af verdens absolut førende smartphone-selskaber er sydkoreanske med Samsung i spidsen.

Samsung er allerede langt fremme med udviklingen af 5G. Selskabet har således tidligere meddelt, at det har udviket en ny måde til at at overføre store mængder data ved hjælp af et højere frekvensbånd.

Den sydkoreanske regering offentliggjorde i januar en stor roadmap for udviklingen og udrulningen af trådløs 5G-teknologi i Sydkorea. Her er målet af blive det første land i verden, der for alvor udruller 5G til markedet. Det skal ifølge planen ske i december 2020.

Læs også:

Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

5G kommer: Så vildt bliver det

På vej: Så ekstremt hurtig bliver 5G - download en hel HD-film på et sekund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere