Artikel top billede

Foto: Siemens NX/Bloodhound Project.

Verdens hurtigste bil får 3D-printet vitale dele

I et forsøg på at skabe verdens hurtigste køretøj har ingeniørerne måttet ty til 3D-printere. Se her, hvor vild bilen bliver.

Minimum 1.600 kilometer i timen. Det svarer til en køretur fra København til Rom på en god times tid. 

Sådan lyder drømmene hos folkene bag køretøjet Bloodhound SSC, der om små 200 dage for første gang skal forsøge at slå hastigheds-verdensrekord i et bemandet køretøj i den sydafrikanske ørken.

Blandt andet rattet med adgang til faldskærmsbremsen og raketmotorerne er printet i en 3D-printer, skriver blandt andre 3Dprint.com.

Også næsen på det spidse køretøj er specieldesignet og -3D-printet til Bloodhound-bilen.

Skal slå 17 år gammel rekord

Det meste af karosseriet er ellers fabrikeret i kulfiber, men det materiale er for skrøbeligt til blodhundens spidse næse, som derfor er blevet specialprintet af titanium-partikler.

Rattet er ligeledes blevet printet af titanium-partikler, så det er specialdesignet til køreren Andy Greens hænder, når han sætter sig bag rattet og sparker gang i blodhunden.

Bilen kan efter sigende accelerere til de ønskede 1.600 kilometer i timen - dobbelt så hurtigt som et rutefly - på under ét minut.


Køreren Andy Green forklarer om cockpittet i verdens hurtigste bil. 

17 år gammel rekord

I dag har Andy Green også verdensrekorden i verdens hurtigste køretøj på jordens overflade.

Den blev sat tilbage i 1997 med 1.228 kilometer i timen, men den hastighed skal den rutinerede kører så overgå med 372 km/t.

Du kan læse mere om Bloodhound-projektet på organisationens hjemmeside.

Læs også:

Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet

3D-printer bevæger sig helt ind i hovedet på hospitalspatient
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere