Artikel top billede

Foto: Siemens NX/Bloodhound Project.

Verdens hurtigste bil får 3D-printet vitale dele

I et forsøg på at skabe verdens hurtigste køretøj har ingeniørerne måttet ty til 3D-printere. Se her, hvor vild bilen bliver.

Minimum 1.600 kilometer i timen. Det svarer til en køretur fra København til Rom på en god times tid. 

Sådan lyder drømmene hos folkene bag køretøjet Bloodhound SSC, der om små 200 dage for første gang skal forsøge at slå hastigheds-verdensrekord i et bemandet køretøj i den sydafrikanske ørken.

Blandt andet rattet med adgang til faldskærmsbremsen og raketmotorerne er printet i en 3D-printer, skriver blandt andre 3Dprint.com.

Også næsen på det spidse køretøj er specieldesignet og -3D-printet til Bloodhound-bilen.

Skal slå 17 år gammel rekord

Det meste af karosseriet er ellers fabrikeret i kulfiber, men det materiale er for skrøbeligt til blodhundens spidse næse, som derfor er blevet specialprintet af titanium-partikler.

Rattet er ligeledes blevet printet af titanium-partikler, så det er specialdesignet til køreren Andy Greens hænder, når han sætter sig bag rattet og sparker gang i blodhunden.

Bilen kan efter sigende accelerere til de ønskede 1.600 kilometer i timen - dobbelt så hurtigt som et rutefly - på under ét minut.


Køreren Andy Green forklarer om cockpittet i verdens hurtigste bil. 

17 år gammel rekord

I dag har Andy Green også verdensrekorden i verdens hurtigste køretøj på jordens overflade.

Den blev sat tilbage i 1997 med 1.228 kilometer i timen, men den hastighed skal den rutinerede kører så overgå med 372 km/t.

Du kan læse mere om Bloodhound-projektet på organisationens hjemmeside.

Læs også:

Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet

3D-printer bevæger sig helt ind i hovedet på hospitalspatient
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere