Artikel top billede

3D-printer bevæger sig helt ind i hovedet på hospitalspatient

En vedvarende hovedpine og kraftigt nedsat syn var symptomerne for en ung kvinde, der senere blev totalt kureret med hjælp fra en 3D-printer.

3D-printerne er i disse år for alvor ved at bevise sit værd, og nu har hollandske læger formået at printe et plastic-kranium til en patient.

Det printede plastickranium indgik i en 23 timer lang operation på Utrechts Universitets, hvor en 22-årig kvinde var under kniven - og en 3D-printer.

Hun havde inden operationen klaget over kronisk hovedpine på grund af en fortykning i sit eget kranium, hvilket gik ud over hendes synsevne og motorik.

Det var derudover kun et spørgsmål om tid, før andre hjernefunktioner ville blive reduceret.

Derfor tog de hollandske læger kontakt til den australske medicinal-rådgivningsvirksomhed Antomics, som har specialiseret sig i 3D-printning, og som hjalp den unge patient med at få et helt kranium i printet plastic.

Det skriver DutchNews.nl.

Printere erstatter cement

Operationen fandt sted for tre måneders tid siden, og nu forlyder det, at den unge kvinde har fået sit syn tilbage, og hun nu er uden smerter.

Efter operationen er fortykningen på fem centimeter nu igen blevet reduceret til den normale tykkelse på 1,5 centimeter.

Lægerne ser store muligheder i 3D-printere, efter at de tidligere har udført denne type operationer med cement, som dog sjældent passede særlig godt.

"Nu kan vi bruge 3D-prints til at sørge for, at alle dele sidder helt perfekt. Det er en kæmpefordel, ikke bare kosmetisk, men også fordi denne type patienter ofte får bedre hjernefunktioner, hvis man sammenligner med den gamle metode," forklarer lederen af operationen, neurolog Ben Verweij.

Hospitalslægerne mener samtidig, at 3D-printeren kan hjælpe patienter med andre typer smerter omkring kraniet eller ligefrem i tilfælde med en anden type knogleproblemer.

Andre hospitaler benytter også 3D-printere til kropsdele, men det er første gang, at et helt kranium er blevet erstattet med et printet ditto.

Læs mere:
Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet

Video: 12-årig bygger open source-printer af Lego
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere