Artikel top billede

Verdens første mail med lugt sendt over Atlanterhavet

En mail-korrespondance fra New York til Paris har for første gang nogensinde indeholdt lugt. Se her, hvordan duft-teknologien virker.

Det lugter lidt af en fjern fremtid - men den skulle være god nok:

Der har lige været verdenspremiere på den første e-mail-korrespondance indeholdende lugt, og beskederne duftede af champagne og makroner.

Det skriver Scientific American om de e-mailbeskeder, som Harvard-professor David Edwards for nylig har mailet fra sin egen by, New York, og til kolleger siddende i Paris, der mailede billeder med lugt tilbage.

Nye sansemæssige oplevelser

At det overhovedet kan lade sig gøre at sende lugt i digital form skyldes, at David Edwards sammen med sit hold har udviklet en ny enhed kaldet en oPhone.

En oPhone er i denne sammehæng et stykke hardware, som kan korrespondere med en telefons lugt-applikation og udsende en duft svarende til den, som afsenderen har valgt.

"OPhone introducerer en ny sansemæssig oplevelse i mobilbeskeder. En form for kommunikation, der indtil nu har været begrænset til vores umiddelbare tilstedeværelse i verden," forklarer David Edwards.

Han er administrerende direktør hos Vapor Communications, firmaet bag lugte-beskederne.

Sådan virker det

Beskederne indeholdende lugt bliver samlet i en iPhone-app ved navn oSnap, hvor man kan vælge mellem 32 primitive aromaer, der kan sammensættes til mere end 300.000 unikke lugte.

De 32 aromaer er til stede i otte såkaldte 'oChips', som er de duft-enheder i oPhonen, der udløser aromaerne i den anden ende - en slags 'højtalere for lugt' - som er fyldt med duftaromaer, ligesom en printerpatron er fyldt med blæk.

Dermed kan man sende billeder af eksempelvis en rose og tagge billedet med en rosenlugt, hvorefter lugten bliver udløst på modtagerens oPhone, som så dufter af den valgte lugt i cirka 10 sekunders tid.

Hvis et billede er tagget med flere dufte, vil de blive udløst én efter én, ligesom printjobs i kø.

David Edwards' planer med lugteriet er at udvide det fra en kommunikations-app på en iPhone til også at kunne bruges på sociale medier.


Her demonstrerer David Edwards, initiativtager og direktør for Vapor Communications, hvordan den nye oPhone virker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere