Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Verdens første mail med lugt sendt over Atlanterhavet

En mail-korrespondance fra New York til Paris har for første gang nogensinde indeholdt lugt. Se her, hvordan duft-teknologien virker.

Det lugter lidt af en fjern fremtid - men den skulle være god nok:

Der har lige været verdenspremiere på den første e-mail-korrespondance indeholdende lugt, og beskederne duftede af champagne og makroner.

Det skriver Scientific American om de e-mailbeskeder, som Harvard-professor David Edwards for nylig har mailet fra sin egen by, New York, og til kolleger siddende i Paris, der mailede billeder med lugt tilbage.

Nye sansemæssige oplevelser

At det overhovedet kan lade sig gøre at sende lugt i digital form skyldes, at David Edwards sammen med sit hold har udviklet en ny enhed kaldet en oPhone.

En oPhone er i denne sammehæng et stykke hardware, som kan korrespondere med en telefons lugt-applikation og udsende en duft svarende til den, som afsenderen har valgt.

"OPhone introducerer en ny sansemæssig oplevelse i mobilbeskeder. En form for kommunikation, der indtil nu har været begrænset til vores umiddelbare tilstedeværelse i verden," forklarer David Edwards.

Han er administrerende direktør hos Vapor Communications, firmaet bag lugte-beskederne.

Sådan virker det

Beskederne indeholdende lugt bliver samlet i en iPhone-app ved navn oSnap, hvor man kan vælge mellem 32 primitive aromaer, der kan sammensættes til mere end 300.000 unikke lugte.

De 32 aromaer er til stede i otte såkaldte 'oChips', som er de duft-enheder i oPhonen, der udløser aromaerne i den anden ende - en slags 'højtalere for lugt' - som er fyldt med duftaromaer, ligesom en printerpatron er fyldt med blæk.

Dermed kan man sende billeder af eksempelvis en rose og tagge billedet med en rosenlugt, hvorefter lugten bliver udløst på modtagerens oPhone, som så dufter af den valgte lugt i cirka 10 sekunders tid.

Hvis et billede er tagget med flere dufte, vil de blive udløst én efter én, ligesom printjobs i kø.

David Edwards' planer med lugteriet er at udvide det fra en kommunikations-app på en iPhone til også at kunne bruges på sociale medier.


Her demonstrerer David Edwards, initiativtager og direktør for Vapor Communications, hvordan den nye oPhone virker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.