Artikel top billede

Man kan simpelthen ikke skrive koden uden at bygge en tablet, en telefon eller hvad vi nu ellers bygger, siger Dave Burke, chef for Android-udvikling.

Rygterne om Nexus' død er vildt overdrevet

Forårets meget vedholdende rygter om, at Google er i færd med at aflive Nexus-brandet, viser sig at være det rene vås.

Det er nærmest helt utænkeligt, at Google skulle holde op med at sende Nexus-produkter på markedet.

Sådan siger Dave Burke, Googles chef for Android-udvikling og Nexus-programmet, til readwrite.

I foråret dukkede nyheden op om Googles planer for fremtidens topversioner af Android-mobiler. Projektet kaldes The Android Silver Project, og det indebærer, at både producenter og mobilselskaber vil blive betalt for at fremstille og sælge såkaldte Silver-modeller, som er high-end-mobiler, der nøje holder sig til Googles specifikationer.

Den nyhed affødte en masse håndfaste meldinger fra flere analytikere om, at det så betød et farvel til Nexus-brandet. Det passer bare ikke.

Udvikles i to spor

Sagen er, fortæller Dave Burke, at en ny version af Android udvikles i to sideløbende spor.

Et team af softwareingeniører udvikler koden, og samtidig er et andet team i sving med at designe en ny Nexus-enhed, som bedst muligt udnytter de nye features i softwaren. De to udviklingsprocesser går hånd i hånd, og der er ingen udsigt til, at Google vil ændre på det inden for en overskuelig fremtid.

Derfor kommer der også en ny Nexus-enhed, når Android L bliver lanceret senere på året.

Et statement

"Man kan simpelthen ikke skrive koden uden at bygge en tablet, en telefon eller hvad vi nu ellers bygger," siger Dave Burke til readwrite.

"Nexus-enhederne er også interessante for os i den forstand, at vi på den måde kan vise, hvordan Android skal køre. Nexus er et ‘statement' for os, og jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle holde op med det," siger han.

Læs også:

Her er nyhederne i den næste udgave af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere