Artikel top billede

Man kan simpelthen ikke skrive koden uden at bygge en tablet, en telefon eller hvad vi nu ellers bygger, siger Dave Burke, chef for Android-udvikling.

Rygterne om Nexus' død er vildt overdrevet

Forårets meget vedholdende rygter om, at Google er i færd med at aflive Nexus-brandet, viser sig at være det rene vås.

Det er nærmest helt utænkeligt, at Google skulle holde op med at sende Nexus-produkter på markedet.

Sådan siger Dave Burke, Googles chef for Android-udvikling og Nexus-programmet, til readwrite.

I foråret dukkede nyheden op om Googles planer for fremtidens topversioner af Android-mobiler. Projektet kaldes The Android Silver Project, og det indebærer, at både producenter og mobilselskaber vil blive betalt for at fremstille og sælge såkaldte Silver-modeller, som er high-end-mobiler, der nøje holder sig til Googles specifikationer.

Den nyhed affødte en masse håndfaste meldinger fra flere analytikere om, at det så betød et farvel til Nexus-brandet. Det passer bare ikke.

Udvikles i to spor

Sagen er, fortæller Dave Burke, at en ny version af Android udvikles i to sideløbende spor.

Et team af softwareingeniører udvikler koden, og samtidig er et andet team i sving med at designe en ny Nexus-enhed, som bedst muligt udnytter de nye features i softwaren. De to udviklingsprocesser går hånd i hånd, og der er ingen udsigt til, at Google vil ændre på det inden for en overskuelig fremtid.

Derfor kommer der også en ny Nexus-enhed, når Android L bliver lanceret senere på året.

Et statement

"Man kan simpelthen ikke skrive koden uden at bygge en tablet, en telefon eller hvad vi nu ellers bygger," siger Dave Burke til readwrite.

"Nexus-enhederne er også interessante for os i den forstand, at vi på den måde kan vise, hvordan Android skal køre. Nexus er et ‘statement' for os, og jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle holde op med det," siger han.

Læs også:

Her er nyhederne i den næste udgave af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.