Artikel top billede

COO Kevin Turner viftede fra scenen med den kommende fuldt udstyrede Windows-bærbare HP Stream, som er på vej ud i de amerikanske butikker til 199 dollar - cirka 1.000 kroner.

Microsoft banker priserne i bund: Bølge af rasende billige Windows-devices på vej

Microsoft Partner Konference 2014: Windows-computere skal ned i pris, og det skal gå stærkt, lyder det fra Microsoft. Inden længe vil vi kunne købe fuldt udstyrede Windows-computere til helt ned til 1.000 kroner.

Washington D.C.: Mens Apple fortsat satser på høje priser, går Microsoft den helt anden vej: Selskabet ser store muligheder i den helt billige ende af hardware-markedet, hvor tablet-computere, smartphones og pc'er er så billige som muligt.

I samarbejde med Microsoft er en række hardware-producenter derfor nu på vej med fuldt Windows-udstyrede tablet, smartphones og pc'er i den absolut lave ende.

Sådan lyder det fra Microsoft på selskabets store partnerkonference, der i disse dage løber af stablen i Washington D.C. med deltagelse af op mod 16.000 partnere fra hele verden.

"Vi vil ind i den lave ende af markedet, og vi blæser til kamp for at vinde denne del af markedet," lød det fra Microsofts daglige chef, COO Kevin Turner.

Han viftede fra scenen med den kommende fuldt udstyrede Windows-bærbare HP Stream, som er på vej ud i de amerikanske butikker til 199 dollar - cirka 1.000 kroner.

"Og der er masser af nye devices i den lave ende på vej," lød det fra topchefen.

Skal ud til masserne

For Microsoft gælder det, at den lave ende af det mobile marked i dag er domineret af især det store væld af Android-baserede smartphones og tablet-computere, der i de seneste år er strømmet ud fra især asiatiske producenter.

Det billede skal ændres, mener Microsoft, der ser et drømme-scenarie, hvor almindelige mennesker har en Windows-baseret enhed fremfor en Android-baseret enhed.

Det kræver konkurrence-dygtige priser at få fat i de store masser, der i høj grad går op i pris-sedlen, når de med nogle års mellemrum køber ny telefon eller pc.

"Med de lave priser vil vi understøtte ekspansionen af Windows-baserede enheder. Der er rigtigt mange på vej," lød det fra Kevin Turner.

Det vælter ind

Den nye prisbillige bølge af Windows-enheder blev sat i gang i foråret, da Microsoft pludselig stoppede med at tage betaling for Windows til enheder under ni tommer. Det kan du læse mere om her.

Normalt betaler hardware-producenterne Microsoft for at lægge Windows på deres enheder 'fødslen,' men denne praksis stoppede altså i foråret.

Det kan du læse mere om her: Disse to Windows-versioner bliver gratis.

Reaktionen kom med det samme. Ifølge Microsoft væltede det straks ind med henvendelser fra hardwareproducenterne.

Alene den første uge efter annonceringen om, at Windows ville blive gratis til de små enheder, gav Microsoft grønt til lys til, at der kunne lægges - gratis - Windows på 31 nye enheds-typer.

"Vi er ikke i tvivl om, at Windows skal ned i pris," siger Tony Prophet, der er chef for Windows' marketingafdeling.

Han har stået i spidsen for at trimme Windows til de prisbillige enheder, der ofte ikke har så mange hestekræfter.

Det betyder, at alle kommende generationer af Windows vil kunne køre problemfrit på alle enheder med ned til 16 gb storage og 1 gb ram.

"Vores reference-arkitektur betyder, at rigtigt mange enheder kan være med her. Der kommer fart vores 'time to market,' siger han.

Sammen med den øvrige pakke - Microsoft har især forventninger til mobil-styringsværktøjet Enterprise Mobile Suite samt ideen om, at Windows kan køre på tværs af alle enheder forbundet via cloud - vil det give muligheder, som ingen af konkurrenterne kan matche, mener Microsoft.

"Vi kommer til at se muskler inden for sikkerhed, håndterbarhed og performance, som ingen af de øvrige kan matche. Og dette er bare begyndelsen på den bølge af virkelig prisbillige WIndows-enheder," siger Tony Prophet.

Han sidder i øjeblikket med udviklingen af Windows 9, som han ikke vil fortælle meget om.

Dog fortæller han, at Windows 9 får nyt skrivebord, der kommer til at minde en del om Apples med en bevægelig arbejdsmenu med ikoner i bunden af skærmen.

Desuden vil det blive muligt at have både desktop-apps og klassiske mobilapps åbne ved siden af hinanden, ligesom Microsoft efter massiv feddback genindfører mus og genvejstasterne.

Læs mere fra Microsofts store partnerkonference:

Microsoft-partnernes store udfordring: At finde en ny forretningsmodel

Otte store problemer i Microsoft: Er der kæmpe fyringsrunde på vej?

Her øjner Microsoft kæmpe-indtjening: Dette område bliver en guldgrube

Microsoft: Sådan tegner fremtiden sig for os og vores partnere

Microsoft banket ned fra verdens tinder: Her er topchefens råd til ansatte og partnere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere