Artikel top billede

Windows 9 er hastigt på vej, lyder rygterne. Her er det en designers ide om, hvordan Windows 9 kan komme til at se ud.

Windows 9 kan ende med at blive gratis

Microsoft kan ende med at frigive Windows 9 som en gratis opdatering for at lokke brugere af ældre Windows-versioner.

Det forventede "Windows 9", som endnu ikke har andet end kodenavnet "Threshold", kan ende med at blive gratis for eksisterende Windows-brugere - selv dem med et ældre system som Windows 7.  

Det fortæller it-mediet ZDNets Mary Jo Foley, som er en af de førende it-journalister, der arbejder med stof om Microsoft.

Der er stadig få informationer vedrørende "Windows 9", men tilsyneladende ender det med at blive et meget mere kombineret system over de forskellige platforme, som Microsoft har i dag.

Ikke nødvendigvis et ens udseende, men med et ens programmeringssprog, så en app til "Windows 9" også kan køre på Windows Phone og igen på Xbox.

Samtidig vil den være meget bedre til at vurdere, om touch-delen, Modern UI/Metro, overhovedet er relevant.

Faktisk vil Windows 9 kunne slå al touch-interface fra, hvis systemet vurderer, at du sidder ved en stationær computer.

Tablets vil hovedsageligt bruges i Metro, men hybrider som Surfaces eller Lenovos Yoga vil køre begge dele.

Potentielt gratis
Med Windows 8 har Microsoft mistet ansigt.

Mange har været utilfredse med Microsofts store forsøg på at presse en touch-brugerflade ned over selv desktopbrugere.

Med Windows 8.1 løste Microsoft en del af de "problemer", som touch-overfladen gav i forhold til brugere med mus og tastatur, men det er tydeligt, ifølge ZDNet, at Windows 9 vil være endnu mere muse-venlig.

Samtidig fortæller ZDNet også, at når Windows 9 udkommer - ifølge rygterne - til foråret 2015, vil det komme med meget prominente tilbud til allerede eksisterende Windows-brugere.

Ifølge Mary Foleys kilder hos Microsoft går Microsoft med tankerne om at gøre Windows 9 gratis for alle med Windows 8.1 installeret - og endda måske også Windows 7.

Windows 7 har stadig meget store andele af Microsoft's kundebase, da folk netop ikke har ønsket at bevæge sig over til Windows 8, så "Windows 9" skal rette op på dette.

Der er dog lang tid til foråret endnu, og endnu har Microsoft ikke engang bekræftet Windows 9, men ZDNet har tidligere været meget præcis med sine forudsigelser. 

Læs også: 

Her er Microsofts planer med 'Windows 9'

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere