Artikel top billede

Windows 9 er hastigt på vej, lyder rygterne. Her er det en designers ide om, hvordan Windows 9 kan komme til at se ud.

Windows 9 kan ende med at blive gratis

Microsoft kan ende med at frigive Windows 9 som en gratis opdatering for at lokke brugere af ældre Windows-versioner.

Det forventede "Windows 9", som endnu ikke har andet end kodenavnet "Threshold", kan ende med at blive gratis for eksisterende Windows-brugere - selv dem med et ældre system som Windows 7.  

Det fortæller it-mediet ZDNets Mary Jo Foley, som er en af de førende it-journalister, der arbejder med stof om Microsoft.

Der er stadig få informationer vedrørende "Windows 9", men tilsyneladende ender det med at blive et meget mere kombineret system over de forskellige platforme, som Microsoft har i dag.

Ikke nødvendigvis et ens udseende, men med et ens programmeringssprog, så en app til "Windows 9" også kan køre på Windows Phone og igen på Xbox.

Samtidig vil den være meget bedre til at vurdere, om touch-delen, Modern UI/Metro, overhovedet er relevant.

Faktisk vil Windows 9 kunne slå al touch-interface fra, hvis systemet vurderer, at du sidder ved en stationær computer.

Tablets vil hovedsageligt bruges i Metro, men hybrider som Surfaces eller Lenovos Yoga vil køre begge dele.

Potentielt gratis
Med Windows 8 har Microsoft mistet ansigt.

Mange har været utilfredse med Microsofts store forsøg på at presse en touch-brugerflade ned over selv desktopbrugere.

Med Windows 8.1 løste Microsoft en del af de "problemer", som touch-overfladen gav i forhold til brugere med mus og tastatur, men det er tydeligt, ifølge ZDNet, at Windows 9 vil være endnu mere muse-venlig.

Samtidig fortæller ZDNet også, at når Windows 9 udkommer - ifølge rygterne - til foråret 2015, vil det komme med meget prominente tilbud til allerede eksisterende Windows-brugere.

Ifølge Mary Foleys kilder hos Microsoft går Microsoft med tankerne om at gøre Windows 9 gratis for alle med Windows 8.1 installeret - og endda måske også Windows 7.

Windows 7 har stadig meget store andele af Microsoft's kundebase, da folk netop ikke har ønsket at bevæge sig over til Windows 8, så "Windows 9" skal rette op på dette.

Der er dog lang tid til foråret endnu, og endnu har Microsoft ikke engang bekræftet Windows 9, men ZDNet har tidligere været meget præcis med sine forudsigelser. 

Læs også: 

Her er Microsofts planer med 'Windows 9'

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere