Artikel top billede

Foto: Mikkel W. Nielsen.

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Salget af Surface har virkelig trukket tænder ud på kodegiganten fra Redmond. Se hvad regningen er løbet op i.

Små 10 milliarder kroner har forsøget på at slå igennem med en tablet foreløbig kostet kodegiganten fra Redmond.

Surface blev lanceret i 2012, og tabletten er blevet ganske pænt modtaget og anmeldt, men det kniber fortsat for Microsoft at gøre salget til en god forretning.

Læs også: Langtidstest: Mine 290 dage med Microsofts Surface Pro 2

Det er Computerworld i USA, der har regnet på sagerne og fundet frem til, at projektet foreløbig er landet på et underskud på 9,4 milliarder gode danske kroner (1,7 milliarder dollar).

Det har været tydeligt, at virksomheden har været parat til at ligge i rødt i en periode, hvor tabletten skulle placere sig i markedet, men det er lige så tydeligt, at det ikke kan fortsætte med et åbent kødsår i pengepungen.

Satya Nadella skal knække nøden

Specielt tilkomsten af Satya Nadella har betydning for Microsofts tålmodighed.

Hvor Steve Ballmer var mere villig til at satse hårdt, er Satya Nadella nok knap så begejstret for den forretningsmodel.

"Steve Ballmer var villig til at tage beslutninger, der kunne risikere at ende i store tab," siger Jan Dawson, som er analytiker hos Hackdaw Research, til Computerworlds amerikanske søsterside.

Han peger på Surface og Nokia som eksempler på Ballmers risikovillighed.

Satya Nadella har tidligere sagt, at selskabet skal udvikle nye produktkategorier, som Microsoft har gjort med Surface og på smartmobilmarkedet med Windows Phone.

I samme åndedrag sagde Satya Nadella dog også:

"Microsoft bygger ikke hardware for hardwarens skyld, og prioriteringen af disse enheder vil blive justeret, så vi kan følge vores strategiske retning som et produktivitetsfremmende- og platformselskab," lød det Microsoft-topbossen.

Læs også: Ny Surface i dag: Giganttab lægger pres på Microsofts topchef

Men hardware-satsningen er en arv, han skal løfte efter sin forgænger Steve Ballmer, og Surface har foreløbig været en meget, meget skidt forretning for kodefabrikken.

Lever stadig

Surface-eventyret er på ingen måde slut endnu, men positioneringen af Surface og Windows 8-baserede tabletter går ikke, som Microsoft havde tænkt sig.

Håbet er, at den næste version af Surface, nummer tre i rækken, får mere lovende salgstal end de to forgængere.

Læs om Surface 3, der skal sende regnskabet i sort, her: Microsoft offentliggør ny og endnu tyndere Surface Pro

Foreløbig er der dog intet håndfast bevis på, at Surface kommer til at tjene penge, øge salget eller stjæle markedsandele.

Så umiddelbart tegner det til at blive en hård hardware-nød, som Steve Ballmer har kastet ind i ringen, og som nu skal knækkes af Satya Nadella.

Læs også:

Langtidstest: Mine 290 dage med Microsofts Surface Pro 2

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker

Microsoft sagsøges: Beskyldes for at skjule elendigt Surface-salg

Analytiker: Microsoft skyder sig selv i foden
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere