Artikel top billede

Tror vi på det: Verdens dummeste app kan blive det nye Twitter

Ifølge en amerikansk tech-skribent kan app'en Yo blive den næste store ting.

Appen Yo er blevet kaldt "verdens dummeste app" og blevet latterliggjort af komikeren Stephen Colbert.  

Men kan den på trods af den hårde medfart gå hen og blive den næste store ting? 

Det mener den amerikanske tech-skribent Christopher Mims fra finansavisen Wall Street Journal.

"Jeg er her for at fortælle jer, at Yo - eller en tjeneste i stil med Yo - er den næste Twitter. Og den kan meget vel vise sig at være endnu større," skriver han i sin klumme i avisen. 

Nye funktioner

Når Yo gennem de seneste måneder har været udsat for både hån og latterliggørelse, skyldes det i høj grad, at app'en kun har haft én funktion. En funktion der gør muligt at sende en besked med ordet "Yo" til sine kontakter - og ikke andet.

Men nu bliver app'en lanceret med en række nye funktioner, der gør det muligt at vedhæfte et link til et "Yo". Samtidig tager app'en et skridt i retning mod at blive et samlingssted for alle brugernes notifikationer.

Den opdaterede udgave af app'en giver adgang til et "App Store-lignende" indeks over forskellige notifikationer, som du kan abonnere på.

Eksempelvis kan du modtage et Yo, når der et sted på kloden opstår et kraftigt jordskælv, eller når udvalgte brugere poster et foto eller en ny video på tjenester som Instagram eller Youtube.

Funktioner der stadigvæk virker relativt trivielle, og som du i forvejen kan få ved at bruge tjenester som IFTTT.

Kan blive større end Twitter

Men ifølge Christopher Mims har app'en et potentiale, der langt fra er trivielt.

Han fremhæver, at mange i begyndelsen også afviste Twitter med begrundelsen, at tjenesten var for simpel.

Men ifølge Mims vil Yo i fremtiden kunne give enhver person, forretning eller webtjeneste direkte adgang til notifikationssystemet på Yo-brugerne smartphones.

Denne form for notifikationer er ifølge Mims en af de mest kraftfulde funktioner i dagens medieunivers, og Yos ambition er at blive et samlingsted for netop denne type notifikationer.

Mims spår desuden, at Yo i fremtiden vil gøre det muligt at koble et RSS-feed til Yo, således at bloggere, medier og diverse hjemmeside kan sende "Yo's" direkte til brugerne, når de eksempelvis ønsker at gøre brugeren opmærksom på nye historier.

En ny form for kommunikation?

Tidligere har den ene af Yo's grundlæggere, Or Arbel, givet udtryk for lignende tanker. 

"Det er en helt ny form for kommunikation. 140 tegn er alt for meget i dag. Yo er letvægt, nemt og du behøver ikke åbne en besked. Notifikationen i sig selv er alt, du behøver," sagde han i et interview med den amerikanske magasin The New Yorker. 

I samme interview forklarede han, at det i fremtiden vil blive muligt at modtage et Yo, når et udvalgt fly lander i lufthavnen, når du har en tid ved lægen eller når det restaurant-bord, du har reserveret, står klar.

Og Yo, der er udviklet i Israel, har allerede gennem en periode haft en funktion, hvor brugerne kan få et Yo, hver gang Hamas affyrer et missil mod Israel.

Noget der ganske vist er muligt med sms allerede i dag. Men ifølge Christopher Mims fra Wall Street Journal kan du med Yo gøre det på en simpel måde, uden at du behøver at frygte, at dit telefonnummer ender i hænderne på en lang række mere eller mindre tilfældige virksomheder.

Han forestiller sig desuden, at vi i fremtiden kan begynde at se Yo-knapper blive integreret på hjemmesider på samme måde, som vi i dag ser Facebook- og Twitter-knapper.

Læs også:

Yo - historien om en latterlig app, der erobrede verden
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere