Topnyhed:Her er afgørelsen: Datatilsynet siger nej til Helsingør Kommunes brug af Chromebook i skolerne

Artikel top billede

Fem tip til bedre og mere sikkert WiFi i virksomheden

Skal dit eksisterende trådløse netværk i firmaet opgraderes, eller starter du helt fra bunden med nyt trådløst internet, så er her nogle råd til de vigtige overvejelser.

Internet er kommunikations-nerven i rigtig mange virksomheder, og der hviler derfor et stort ansvar på it-medarbejderen, idet du risikerer at miste kunder, hvis nettet bliver inficeret eller går ned.

Og kravene er høje: Internettet skal være trådløst, det skal være sikkert, og det skal virke på pc, tablet og telefon - og dine gæster skal også kunne komme på, uden at det udgør en sikkerhedsrisiko.

Skal du i gang med et trådløst netværk i virksomheden, så har NNIT allerede gjort sig nogle erfaringer.

NNIT er en dansk it-virksomhed med mere end 2200 ansatte verden over. Det stiller krav til det trådløse netværk. Det har givet den ansvarlige i virksomheden, Kristian Krogsgaard Larsen, nogle gode erfaringer, som han gerne deler ud af.

Læs også: 7 tip: Sådan får du hurtigere Wi-Fi-forbindelse på kontoret

1. Afklar dine behov

"Hvilke brugere og hvilke enheder, det trådløse netværk skal betjene, er afgørende for, hvordan netværket skal sættes op." 

"Man har forskellige enheder, som skal på netværket. Det kan være alt lige fra bærbare til mobiler til gæster, og det er derudfra at man skal definere sikkerheden og kapaciteten."

"Hvis man ikke har styr på sine behov fra start, kan det blive meget dyrt at lave om senere," siger Kristian Larsen.

2. Find nogen, som har prøvet det før

Hvis din virksomhed ikke selv ligger inde med kompetencerne til at sætte et netværk op, som møder behovene, så gør brug af ekstern hjælp.

"Selvom man ikke selv har kompetencerne i virksomheden, så kan det selvfølgelig godt lykkes, men i det øjeblik netværket går ned, så vil man meget gerne have nogen, som kan udbedre skaderne."

"Man skal have nogen til at vedligeholde netværket, opdatere firmware og installere patches, dels skal man have nogen som kan udbedre fejl, ligeså snart de opstår," siger Kristian Larsen.

3. Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed

Særligt i større virksomheder skal enhedernes adgang gerne deles op på netværket, så mobiltelefoner og tablets kører på et separat SSID fra firmaets computere, så man kan sætte sikkerhedsniveauet efter de brugere, som betjenes her. Og gæster skal køre på et helt tredje.  

"Du kan lave rigtig mange sikre løsninger på eksempelvis en computer, hvorimod en telefon har nogle begrænsninger, der gør den mindre sikker. Derfor er det en god ide at dele enhederne op og justere sikkerhedsniveauerne derefter i stedet for at køre laveste fællesnævner på hele netværket," siger Kristan Larsen.

4. Sæt hardware rigtigt op

Lav et grundigt design af installationen, inden du går i gang.

"Placeringen af access points er kritisk for det trådløse netværk. Den nemmeste placering er ikke nødvendigvis den bedste placering. Det kan give problemer ved både for mange og for få access points. Lav altid en site-survey før og efter installation for at sikre ordentlig dækning", siger Kristian Larsen

5. Overvåg dit netværk

Lav en plan for overvågning og vedligeholdelse. Hvor meget overvågning skal der være, og hvor hurtigt skal man reagere på fejl og nedetid.

"Har man afklaret hvad nedetid i en time eller en dag koster virksomheden, så kan man også bedre vurdere, om det kan betale sig med ekstra redundans og support."

"Når brugerne først er vant til at have trådløst internet, så forventer de også at det er der hele tiden," siger Kristian Larsen.

Læs også: 

Super hurtige og trådløse lasernetværk får nu ekstra turbo

WPA2-sikkerheden i dit [b]trådløse netværk er ikke god nok[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital