Artikel top billede

Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0

TDC ramt af kæmpe sms-lussing i hele Skandinavien

TDC's millioner af kunder i Skandinavien har til formiddag været ramt af af et stort sms-nedbrud.

Telekæmpen TDC har til formiddag været ramt af et kæmpe nedbrud, der er gået ud over millionvis af mobilkunder i Danmark, Sverige og Norge.

Nedbruddet er på TDC's driftsinformation angivet til at være 'kritisk' og en akut opstået fejl, der har ramt alle landets 2,4 millioner mobilkunders sms-maskiner samt TDC-kunderne i vores skandinaviske broderlande.

"Vi ved ikke, om det rent faktisk er hele landet, der har været ramt af nedbruddet. Lige nu ved vi bare, at nedbruddet har været stort," forklarer TDC-pressemedarbejder Rasmus Avnskjold til Computerworld.

Han fortæller, at sms-tjenesterne kørte igen ved 11.30-tiden, hvilket altså betyder, at nedbruddet har varet en god times tid.

Ikke første gang

Endnu er det for tidligt at melde noget om årsagen til fejlen. 

Sådan så TDC's driftsinformation ud tirsdag formiddag. 

Formiddagens sms-nedbrud er langt fra det første store sms-kludder, der har ramt TDC i år.

I januar var den også gal med hele Nordens sms'er, mens der for nylig opstod en langvarig og mystisk fejl med TDC-kundernes sms'er til 3's omkring en millioner kunder.

Op til sommeren blev den danske telegigant ramt af en software-fejl, der efterfølgende sendte roamingtrafikken ned i et sort hul i en hel weekend.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere