Artikel top billede

Softwarefejl ramte TDC: 250.000 danskere på ferie uden forbindelse

TDC har nu igen åbnet for roaming i udlandet efter en noget kaotisk weekend. En kvart million danskere på ferie blev ramt. Årsagen var en softwarefejl.

TDC har igen åbnet op for roamingtrafikken efter en weekend, hvor flere hundredetusinde danskere ikke kunne bruge deres telefoner i udlandet. Det fortæller TDC i en pressemeddelelse.

"Det har taget længere tid, end vi havde håbet, og vi har trukket store veksler på vores kunders tålmodighed. Heldigvis har vi nu fået vores mange kunder i udlandet på mobilnettet igen, så de kan anvende deres mobil som normalt," siger koncerndirektør Peter Trier Schleidt, TDC Operations.

Nedbruddet betød, at TDC's kunder på ferie i udlandet hverken kunne sms'e, tale eller bruge mobildata, hvilket gjorde deres telefoner komplet ubrugelige med mindre, at de var i nærheden af WiFi - og så fungerede tale- og sms'er stadig ikke.

Stabilisering gav efterfølgende problemer
TDC valgte lørdag ved middagstid at lukke ned for al roaming i udlandet for at stabilisere driften. Planen var gradvist at koble danskerne på nettet igen - land for land.

Men det gav problemer, da folk ikke blev genindkoblet i samme omfang, som var ventet, og ved hjælp af fagfolk fra Ericsson, Huawei og iBasis, der håndterer TDC's roamingtrafik, lykkes det først teknikerne at få styr på indkoblingen, så alle igen var på mobilnettet søndag morgen klokken 06.00 med Tyrkiet som sidste land.

"Det er dybt beklageligt, at vi bliver ramt af denne type fejl på det tidspunkt af året, hvor der er flest danskere på ferie i udlandet. Jeg er ked af, at vi har forstyrret ferien og givet anledning til uro blandt familie og venner, som ikke har kunnet komme i kontakt med hinanden, mens det har stået på," siger Peter Trier Schleidt.

En softwarefejl startede lavinen

Ifølge TDC var det en softwarefejl, som i første omgang startede en række udfald for en mindre gruppe kunder. Derefter lukkede man for roamingen for at hurtigt skulle få dem tilbage igen. Dette viste sig som bekendt at give en større række problemer. 

"Der forestår nu et stort arbejde for os med at kortlægge præcist, hvad der forårsagede nedbruddet. Vi skal have det grundigt undersøgt sammen med vores leverandører. Vi vil gøres vores bedste for at undgå lignende fejl fremover," siger Peter Trier Schleidt.

I alt blev over 250.000 kunder i udlandet ramt af nedbruddet.

Læs også: Nets skal betale dummebøde for langvarigt nedbrud

Læs også: Nets tavs efter mega-nedbrud

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere