Google på trapperne med ny Spotify-dræber

Lækket marketingmateriale afslører, at Google er på vej med ny musiktjeneste, hvor søgegiganten giver adgang til 20 millioner numre med tilhørende videoer renset for reklamer.

Online-selskabet Googles satsninger på at sælge musik får snart et ekstra nøk i vejret.

Det sker, når virksomhedens video-site Youtube formentlig bliver stedet, hvor du fremover mod betaling kan høre musik uden reklamer og uden internetforbindelse i servicen med navnet Youtube Music Key.

Samtidig bliver Googles nuværende musiktjeneste, Google Play Music All Access, omdøbt til Google Play Music Key.

Det skriver Android Police.

Prisen er ukendt
Sitet om Google-aktiviteter har fået fingrene i markedsføringsmateriale til den nye musiktjeneste på Youtube, hvor prisen for et måneds-abonnement med højkvalitets-streaming forventeligt vil ligge på omkring 55 kroner (9,99 dollar) i USA.

Til den pris får brugerne antageligt Google Play Music Key med i købet. Ifølge rygterne betyder det, at nuværende Google Play-kunder får den kommende Youtube-service med gratis oveni deres nuværende Play-abonnement.

I Danmark ligger prisen på det nuværende Google Play Music-abonnement dog på 99 kroner, og det er endnu uvist, hvad der kommer til at stå på prisskiltet, når og hvis Youtube Music Key ser dagens lys i vort lille kongerige.

20 millioner numre
Google sparer ellers ikke på løfterne i det marketingmateriale, som Android Police har fået fat i.

"Vi har tilføjet over 20 millioner høj-kvalitetsnumre inklusiv hele albums, der er arrangeret med kunsternes diskografier. Med Music Key kan du lytte til dem, som du ønsker: med video, med lyden alene, med din telefon optaget af andre ting eller offline," lyder det blandt andet i marketingmaterialet til den nye tjeneste.

Samtidig bliver det muligt for abonnenterne at se og høre koncertoptagelser, covernumre og remixes samt få foreslået numre ud fra dine tidligere lytte-præferencer, som det også kendes fra det nuværende og gratis Youtube.

Mange forskellige musiktjenester
På den måde bliver det muligt at sammensætte stort set uendelige playlister uden afbrydelser på verdens største videosite.

Og med den nye Youtube-service vil Google snart kunne præsentere et mindre arsenal af musiktjenester.

Arsenalet tæller Google Play-butikken, hvor du blandt andet kan hente apps og købe musik og film.

Dertil kommer Google Play Music (snart omdøbt til Google Play Music Key) med et streaming-abonnement a la Spotify/Wimp og så altså inden længe Youtube Music Key-tjenesten.

Google har på nuværende tidspunkt købt domænenavnet Youtubemusickey.com, som i skrivende stund ikke bliver benyttet til noget.

Derimod er domænerne PlayMusicKey.com og GooglePlayMusicKey.com tilsyneladende endnu ikke blevet registreret af Google.

Læs også: 

Vi tester streaming og musik fra Apple, Google og Microsoft: Her er den bedste tjeneste

Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.