Artikel top billede

Google på trapperne med ny Spotify-dræber

Lækket marketingmateriale afslører, at Google er på vej med ny musiktjeneste, hvor søgegiganten giver adgang til 20 millioner numre med tilhørende videoer renset for reklamer.

Online-selskabet Googles satsninger på at sælge musik får snart et ekstra nøk i vejret.

Det sker, når virksomhedens video-site Youtube formentlig bliver stedet, hvor du fremover mod betaling kan høre musik uden reklamer og uden internetforbindelse i servicen med navnet Youtube Music Key.

Samtidig bliver Googles nuværende musiktjeneste, Google Play Music All Access, omdøbt til Google Play Music Key.

Det skriver Android Police.

Prisen er ukendt

Sitet om Google-aktiviteter har fået fingrene i markedsføringsmateriale til den nye musiktjeneste på Youtube, hvor prisen for et måneds-abonnement med højkvalitets-streaming forventeligt vil ligge på omkring 55 kroner (9,99 dollar) i USA.

Til den pris får brugerne antageligt Google Play Music Key med i købet. Ifølge rygterne betyder det, at nuværende Google Play-kunder får den kommende Youtube-service med gratis oveni deres nuværende Play-abonnement.

I Danmark ligger prisen på det nuværende Google Play Music-abonnement dog på 99 kroner, og det er endnu uvist, hvad der kommer til at stå på prisskiltet, når og hvis Youtube Music Key ser dagens lys i vort lille kongerige.

20 millioner numre

Google sparer ellers ikke på løfterne i det marketingmateriale, som Android Police har fået fat i.

"Vi har tilføjet over 20 millioner høj-kvalitetsnumre inklusiv hele albums, der er arrangeret med kunsternes diskografier. Med Music Key kan du lytte til dem, som du ønsker: med video, med lyden alene, med din telefon optaget af andre ting eller offline," lyder det blandt andet i marketingmaterialet til den nye tjeneste.

Samtidig bliver det muligt for abonnenterne at se og høre koncertoptagelser, covernumre og remixes samt få foreslået numre ud fra dine tidligere lytte-præferencer, som det også kendes fra det nuværende og gratis Youtube.

Mange forskellige musiktjenester

På den måde bliver det muligt at sammensætte stort set uendelige playlister uden afbrydelser på verdens største videosite.

Og med den nye Youtube-service vil Google snart kunne præsentere et mindre arsenal af musiktjenester.

Arsenalet tæller Google Play-butikken, hvor du blandt andet kan hente apps og købe musik og film.

Dertil kommer Google Play Music (snart omdøbt til Google Play Music Key) med et streaming-abonnement a la Spotify/Wimp og så altså inden længe Youtube Music Key-tjenesten.

Google har på nuværende tidspunkt købt domænenavnet Youtubemusickey.com, som i skrivende stund ikke bliver benyttet til noget.

Derimod er domænerne PlayMusicKey.com og GooglePlayMusicKey.com tilsyneladende endnu ikke blevet registreret af Google.

Læs også: 

Vi tester streaming og musik fra Apple, Google og Microsoft: Her er den bedste tjeneste

Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere