Artikel top billede

Google på trapperne med ny Spotify-dræber

Lækket marketingmateriale afslører, at Google er på vej med ny musiktjeneste, hvor søgegiganten giver adgang til 20 millioner numre med tilhørende videoer renset for reklamer.

Online-selskabet Googles satsninger på at sælge musik får snart et ekstra nøk i vejret.

Det sker, når virksomhedens video-site Youtube formentlig bliver stedet, hvor du fremover mod betaling kan høre musik uden reklamer og uden internetforbindelse i servicen med navnet Youtube Music Key.

Samtidig bliver Googles nuværende musiktjeneste, Google Play Music All Access, omdøbt til Google Play Music Key.

Det skriver Android Police.

Prisen er ukendt

Sitet om Google-aktiviteter har fået fingrene i markedsføringsmateriale til den nye musiktjeneste på Youtube, hvor prisen for et måneds-abonnement med højkvalitets-streaming forventeligt vil ligge på omkring 55 kroner (9,99 dollar) i USA.

Til den pris får brugerne antageligt Google Play Music Key med i købet. Ifølge rygterne betyder det, at nuværende Google Play-kunder får den kommende Youtube-service med gratis oveni deres nuværende Play-abonnement.

I Danmark ligger prisen på det nuværende Google Play Music-abonnement dog på 99 kroner, og det er endnu uvist, hvad der kommer til at stå på prisskiltet, når og hvis Youtube Music Key ser dagens lys i vort lille kongerige.

20 millioner numre

Google sparer ellers ikke på løfterne i det marketingmateriale, som Android Police har fået fat i.

"Vi har tilføjet over 20 millioner høj-kvalitetsnumre inklusiv hele albums, der er arrangeret med kunsternes diskografier. Med Music Key kan du lytte til dem, som du ønsker: med video, med lyden alene, med din telefon optaget af andre ting eller offline," lyder det blandt andet i marketingmaterialet til den nye tjeneste.

Samtidig bliver det muligt for abonnenterne at se og høre koncertoptagelser, covernumre og remixes samt få foreslået numre ud fra dine tidligere lytte-præferencer, som det også kendes fra det nuværende og gratis Youtube.

Mange forskellige musiktjenester

På den måde bliver det muligt at sammensætte stort set uendelige playlister uden afbrydelser på verdens største videosite.

Og med den nye Youtube-service vil Google snart kunne præsentere et mindre arsenal af musiktjenester.

Arsenalet tæller Google Play-butikken, hvor du blandt andet kan hente apps og købe musik og film.

Dertil kommer Google Play Music (snart omdøbt til Google Play Music Key) med et streaming-abonnement a la Spotify/Wimp og så altså inden længe Youtube Music Key-tjenesten.

Google har på nuværende tidspunkt købt domænenavnet Youtubemusickey.com, som i skrivende stund ikke bliver benyttet til noget.

Derimod er domænerne PlayMusicKey.com og GooglePlayMusicKey.com tilsyneladende endnu ikke blevet registreret af Google.

Læs også: 

Vi tester streaming og musik fra Apple, Google og Microsoft: Her er den bedste tjeneste

Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere