Artikel top billede

Vi tester streaming og musik fra Apple, Google og Microsoft: Her er den bedste tjeneste

Google, Apple og Microsoft tilbyder alle musik, spil, film og streaming-løsninger i lange baner. Men tjenesterne er meget forskellige. Se her, hvilken tjeneste, der er bedst.

Musikstreaming & Musikbutik & Filmudlejning

Apple iTunes er helt med fremme, når det kommer til salg - og udbud. For i butikken er der rigtigt meget musik på de digitale hylder.

Samtidig sælger og/eller udlejer Apple en række film i Danmark, men har du en amerikansk iTunes, kan du nemt logge på og konstatere, at udbuddet er noget større i USA.

Apple skal roses for at have integreret servicen godt på tværs af alle (Apple)-enheder, så indhold købt det ene sted kan hentes og høres på en anden enhed, men softwaren er rodet, og de avancerede funktioner virker kastet ind i den.

Som en udvidelse til iTunes kan du købe iTunes Match, som for 25 dollar om året synkroniserer dine eksisterende musikfiler med Apples servere og derefter lader dig streame dem uanset tid og sted.

Det kræver altså, at du allerede har musikken eller har købt den i iTunes Store.

- Dom: Stort udbud, god integration til flere enheder, men ingen Android-support og besværlig software, der gør det svært at overskue, hvad du egentlig kan med din musik.

Xbox Music / Xbox musicpass: Microsoft er klar med en Spotify-konkurrent, så du kan streame musik til dine enheder, også uden at du har købt den specifikke musik.

Udvalget er meget stort, omkring 30 millioner numre, en del mere end Spotify.

Du kan streame til Microsoft-produkter som Xbox (kræver Gold-medlemskab), Windows 8 eller Windows RT.

Der har været snak om en iOS- eller Android-version, men det er indtil videre kun rygter. Prisen er på 99 kroner om måneden for musiktjenesten. Læs mere om tjenesten her.

- Dom: Spændende, kæmpe udvalg og rimeligt brugervenlig - men desværre kun til Microsoft-systemer og hardware. Det gør det knap så anvendelig for folk der (specielt på mobil-området) ikke kører Microsoft-software.

Google Music: Ikke tilgængelig i Danmark.

Der er rygter om, at både video og bøger kommer til Danmark senere i 2013, men det er kun rygter.

Derfor er udvalg og priser ikke kendte, men det ser ud til, at Google har en eller anden tjeneste, hvor man kan uploade sin music og streame den tilbage til sin pc eller Android-enhed. Læs mere om Music her.

- Dom: Pt. er det ikke tilgængeligt, og det er umuligt at spå om, hvad Google kommer til at åbne op for.

Konklusion: Kampen står mellem Apples download / upload-tjeneste og Microsofts Xbox-music.

Men de er meget forskellige.

Hvor Apple har en mere traditionel download-først skabelon, er Microsoft gået helt over til en streaming-tjeneste.

Begge er begrænset af enten ringe software eller typen af maskiner, de kan køre på.

Så tag den service, der passer dig og din nuværende hardware bedst.

- AirPlay, SmartGlass og DLNA

Vores mobiltelefoner og tablets kan rumme datamængder, som vi for få år siden kun kunne drømme om.

Men de små skærme og elendige højttalere betyder, at musikken og billederne er fanget derinde - medmindre de får en hjælpende hånd.

Men sjovt nok er den hjælpende hånd ofte en måde at få dig til at bruge andre services fra samme udbyder.

Apples AirPlay er den mest udbredte standard i kraft af de mange iPods, iPads og iPhones, der er solgt.

Systemet lader dig sende video, musik til en AirPlay-enhed som for eksempel et Apple TV eller en AirPlay-højttaler.

Med et Apple TV kan man desuden spejle skærmen og dermed have et spil eller en anden app på sit tv i stuen.

Generelt fungerer løsningen godt med både musik og video. Men bagsiden er, at det kun virker mellem Apple-enheder eller Apple-godkendte enheder.

Nogle apps, som for eksempel HBO's video-app, er dog ikke helt færdige og har haft problemer med AirPlay.

- Dom: Anvendeligt og nemt at bruge. Ærgeligt at det officielt kun er Apple-enheder og Apple-godkendte enheder, som kan bruge det (læs her om hvordan du kan få AirPlay på din Android)

SmartGlass fra Microsoft er Microsofts bud på en løsning. Den er tilgængelig på både Windows, Windows Phone, iOS og Android og dermed langt mere tilgængelig end AirPlay. Men til gengæld er den ikke så avanceret.

Formålet med SmartGlass er primært at bruge din telefon / spilleterminal som en "second screen", som har ekstra information.

Det vil sige, at spiller du på din Xbox 360, får du kort vist på din iPad eller Surface.

Eller du kan bruge din telefon til at styre browseren på din Xbox 360, hvilket faktisk virker ret overbevisende og nok er den bedste browser-på-fjernsyn oplevelse, vi har haft endnu.

Dog savner vi AirPlays mulighed for at sende film og billeder den anden vej - og selvom SmartGlass kan køre på væsentligt flere forskellige enheder, kræver nogle af tjenesterne et abonnement på Xbox Gold-tjenesten.

- Dom: Vi er begejstrede over, at Microsoft understøtter så mange forskellige systemer og enheder, men savner lidt mere praktisk anvendelighed for ikke-gamere.

Google har ingenting på dette område pt., men forlader sig på DLNA-standarden i hardware og softwaren, som lader dig sende og modtage medieindhold. Du kan blive klog på DLNA i vores artikel her.

- Dom: Google roder lidt med forskellige teknologier i deres Nexus-serie af mobile enheder, men der ser ikke ud til at være nogle Google-løsninger på vej.

Konklusion:

Apple har førertrøjen på her.

Microsofts SmartGlass har dog potentialet til at blive interessant på grund af den måde, som den involverer den mobile enhed som en ekstra skærm, men pt. mangler der lidt mere praktiske anvendelsesmuligheder.

Læs også i samme serie:

Vi tester OS X, Windows og Chrome: Her er det bedste styresystem

Vi tester Safari, IE og Chrome: Her er den bedste browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje