Artikel top billede

Tusindvis af YouSee-kunder ramt af weekendens skybrud

Tv-signalet druknede for tusindvis af Yousee-kunderne i weekenden, da himlen åbnede for sluserne natten mellem lørdag og søndag.

Det store skybrud i hovedstadsområdet med op til 100 millimeter regn natten mellem lørdag og søndag har ramt tusindvis af Yousee-kunder.

Det oplyser TDC-pressemedarbejder Povl Damstedt Rasmussen til Computerworld.

Områder som Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro, Sundby og Valby er blevet godt gennemblødte som følge af weekendens heftige regnvejr.

Mere konkret har vandet fra himlen oversvømmet flere forstærkeranlæg til videresendelse af Yousees signaler, så omkring 3.000 husstande i hovedstadsområdet var i store dele af weekenden uden flimmerunderholdning.

Forstærkerne servicerer i visse tilfælde op mod 50 husstande, hvor fejlene er blevet fremprovokeret af, at forstærkerne i flere tilfælde har stået i oversvømmede kældre.

På vej til normale tilstande

Povl Damstedt Rasmussen fortæller, at TDC-selskabet nu har fået bugt med vandmængderne de fleste steder.

"Næsten alle er tilbage på normal status, og vi er overordnet set ikke blevet ramt så hårdt som ved det store skybrud for nogle år siden," forklarer TDC-pressemanden og henviser til skybruddet i 2011, da tusindvis af TDC-kunders telefon- og netforbindelse var druknet i flere uger.

At de omkring 3.000 berørte Yousee-husstande ikke fik signalerne tilbage med det samme, skyldes ifølge TDC, at søndagens fortsatte vandmængder besværliggjorde oprydningsarbejdet.

"Situationen er som sagt ikke lige så kritisk, som vi så for nogle år siden eller ved en større kabelovergravning. Vi har fuldt overblik og hjælper nu de sidste kunder med at få signalerne tilbage," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Telenor også ramt

Også teleselskabet Telenor oplevede problemer i forbindelse med det heftige regnvejr.

"Enkelte master var nede på grund af strømafbrydelser," siger Telenors pressechef Tom Lehn-Christiansen.

Fordi nedbruddene kom natten til søndag, mener Telenor, at kunderne formentligt ikke har kunnet mærke noget til det.

"Efter forholdene er det gået ganske godt," lyder det fra Telenor.

Telia fortæller til Computerworld, at selskabet givetvis havde forringede signaler under selve skybruddet.

Men Telia oplyser, at det ikke oplevet nogle nedbrud som følge af de heftige vandmængder fra oven. 

Læs her, hvor slemt it-Danmark blev ramt ved skybruddet i 2011

Læs også:
Stofa-fusion er startskud for frontalt angreb på TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere