Artikel top billede

Tusindvis af YouSee-kunder ramt af weekendens skybrud

Tv-signalet druknede for tusindvis af Yousee-kunderne i weekenden, da himlen åbnede for sluserne natten mellem lørdag og søndag.

Det store skybrud i hovedstadsområdet med op til 100 millimeter regn natten mellem lørdag og søndag har ramt tusindvis af Yousee-kunder.

Det oplyser TDC-pressemedarbejder Povl Damstedt Rasmussen til Computerworld.

Områder som Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro, Sundby og Valby er blevet godt gennemblødte som følge af weekendens heftige regnvejr.

Mere konkret har vandet fra himlen oversvømmet flere forstærkeranlæg til videresendelse af Yousees signaler, så omkring 3.000 husstande i hovedstadsområdet var i store dele af weekenden uden flimmerunderholdning.

Forstærkerne servicerer i visse tilfælde op mod 50 husstande, hvor fejlene er blevet fremprovokeret af, at forstærkerne i flere tilfælde har stået i oversvømmede kældre.

På vej til normale tilstande

Povl Damstedt Rasmussen fortæller, at TDC-selskabet nu har fået bugt med vandmængderne de fleste steder.

"Næsten alle er tilbage på normal status, og vi er overordnet set ikke blevet ramt så hårdt som ved det store skybrud for nogle år siden," forklarer TDC-pressemanden og henviser til skybruddet i 2011, da tusindvis af TDC-kunders telefon- og netforbindelse var druknet i flere uger.

At de omkring 3.000 berørte Yousee-husstande ikke fik signalerne tilbage med det samme, skyldes ifølge TDC, at søndagens fortsatte vandmængder besværliggjorde oprydningsarbejdet.

"Situationen er som sagt ikke lige så kritisk, som vi så for nogle år siden eller ved en større kabelovergravning. Vi har fuldt overblik og hjælper nu de sidste kunder med at få signalerne tilbage," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Telenor også ramt

Også teleselskabet Telenor oplevede problemer i forbindelse med det heftige regnvejr.

"Enkelte master var nede på grund af strømafbrydelser," siger Telenors pressechef Tom Lehn-Christiansen.

Fordi nedbruddene kom natten til søndag, mener Telenor, at kunderne formentligt ikke har kunnet mærke noget til det.

"Efter forholdene er det gået ganske godt," lyder det fra Telenor.

Telia fortæller til Computerworld, at selskabet givetvis havde forringede signaler under selve skybruddet.

Men Telia oplyser, at det ikke oplevet nogle nedbrud som følge af de heftige vandmængder fra oven. 

Læs her, hvor slemt it-Danmark blev ramt ved skybruddet i 2011

Læs også:
Stofa-fusion er startskud for frontalt angreb på TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.