Artikel top billede

Foto: iStockphoto.

10.000 københavnere uden telefoni og internet

Skybruddet skaber stadig store problemer i København.

"Vi vurderer, at mellem 9.000 og 10.000 københavnere p.t. er uden telefoni eller internet."
 
Sådan siger presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC om status på det skybrud, der ramte København lørdag den 2. juli.
 
Skybruddet har affødt to typer af problemer: Kabelfejl og installationsfejl.
 
De førstnævnte fejl er eksempelvis kabler under et brønddæksel, som er blevet oversvømmet. Det kan have ødelagt et kabel, som på ny skal splidses sammen for at rettet fejlen. Kablet kan have 2.000 linjer, og efter de er splidset sammen, skal de testes for fejl.
 
"Det tager selvfølgelig tid, for det skal gøres manuelt. Vi har derfor indkaldt ekstra personel fra Fyn og Jylland, og det betyder, at vi nu i flere uger har kørt med en dobbeltbemanding af fejlretningen, og vi har også lånt folk fra andre afdelinger i TDC," fortæller Rasmus Avnskjold.
 
Såfremt et kabel indeholder 2.000 linjer, skal teknikeren fra TDC foretage 4.000 telefonopkald for at se, om kablet både kan modtage og afgive opkald.
 
Den anden type af problem er de såkaldte installationsfejl, hvor det er ude på en adresse, at der er problemer.
 
"De er sværere at komme ud til, men til gengæld berører det ikke så mange," siger pressemedarbejderen fra TDC.
 
Sundhedsfare er også et problem
Et helt andet problem er sundhedsfare.
 
Mandag måtte TDC-teknikere indstille deres arbejde ved det gamle Øresundshospitalet på Østerbro.
 
"Det er blevet stoppet af sundhedsmyndighederne, fordi man ikke må arbejde der, før Skadeservice har været der for at fjerne rotter. Vi bliver simpelthen nødt til at vente til, at rottefængeren er færdig, før vi kan komme i gang med at rette fejlene," siger Rasmus Avnskjold.
 
I øjeblikket oplever TDC seks gange så mange kabelfejl som normalt.
 
"Folk, der har været her i 40 år, siger, at de aldrig har oplevet noget lignende," beretter TDC-medarbejderen.
 
Han forklarer, at den generelle tendens er, at antallet af fejlmeldinger er faldende. Der har dog netop været en mindre stigning.
 
"Vi har i weekenden og her til formiddag igen oplevet en lille stigning i antallet af meldte fejl, og et gæt er, at det hænger sammen med, at folk kommer hjem fra ferie og opdager, at det stadigvæk ikke virker," siger Rasmus Avnskjold.
 
TDC forventer, at de sidste rettelser først sker i slutningen af august. 
 
Har skåret ansatte fra
I de senere år har fagforeningen Dansk Metal, der organiserer TDC-teknikere ment, at TDC har skåret for mange teknikere fra til skade for blandt andet fejlretninger.

Rasmus Avnskjold mener dog ikke, at TDC's nedskæringer i arbejdsstyrken hæmmer TDC i den nuværende situation.
 
"Det havde ikke hjulpet at være mange flere, end vi er nu, for der kan kun være en mand nede i brønden alligevel," siger han.
 
Han peger på, at der er mange udefrakommende omstændigheder, som TDC ikke kan gøre noget ved, som spiller ind. Eksempelvis sundhedsfare og oversvømmelse som skal løses, før teknikeren kan komme til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere