Artikel top billede

Foto: iStockphoto.

10.000 københavnere uden telefoni og internet

Skybruddet skaber stadig store problemer i København.

"Vi vurderer, at mellem 9.000 og 10.000 københavnere p.t. er uden telefoni eller internet."
 
Sådan siger presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC om status på det skybrud, der ramte København lørdag den 2. juli.
 
Skybruddet har affødt to typer af problemer: Kabelfejl og installationsfejl.
 
De førstnævnte fejl er eksempelvis kabler under et brønddæksel, som er blevet oversvømmet. Det kan have ødelagt et kabel, som på ny skal splidses sammen for at rettet fejlen. Kablet kan have 2.000 linjer, og efter de er splidset sammen, skal de testes for fejl.
 
"Det tager selvfølgelig tid, for det skal gøres manuelt. Vi har derfor indkaldt ekstra personel fra Fyn og Jylland, og det betyder, at vi nu i flere uger har kørt med en dobbeltbemanding af fejlretningen, og vi har også lånt folk fra andre afdelinger i TDC," fortæller Rasmus Avnskjold.
 
Såfremt et kabel indeholder 2.000 linjer, skal teknikeren fra TDC foretage 4.000 telefonopkald for at se, om kablet både kan modtage og afgive opkald.
 
Den anden type af problem er de såkaldte installationsfejl, hvor det er ude på en adresse, at der er problemer.
 
"De er sværere at komme ud til, men til gengæld berører det ikke så mange," siger pressemedarbejderen fra TDC.
 
Sundhedsfare er også et problem
Et helt andet problem er sundhedsfare.
 
Mandag måtte TDC-teknikere indstille deres arbejde ved det gamle Øresundshospitalet på Østerbro.
 
"Det er blevet stoppet af sundhedsmyndighederne, fordi man ikke må arbejde der, før Skadeservice har været der for at fjerne rotter. Vi bliver simpelthen nødt til at vente til, at rottefængeren er færdig, før vi kan komme i gang med at rette fejlene," siger Rasmus Avnskjold.
 
I øjeblikket oplever TDC seks gange så mange kabelfejl som normalt.
 
"Folk, der har været her i 40 år, siger, at de aldrig har oplevet noget lignende," beretter TDC-medarbejderen.
 
Han forklarer, at den generelle tendens er, at antallet af fejlmeldinger er faldende. Der har dog netop været en mindre stigning.
 
"Vi har i weekenden og her til formiddag igen oplevet en lille stigning i antallet af meldte fejl, og et gæt er, at det hænger sammen med, at folk kommer hjem fra ferie og opdager, at det stadigvæk ikke virker," siger Rasmus Avnskjold.
 
TDC forventer, at de sidste rettelser først sker i slutningen af august. 
 
Har skåret ansatte fra
I de senere år har fagforeningen Dansk Metal, der organiserer TDC-teknikere ment, at TDC har skåret for mange teknikere fra til skade for blandt andet fejlretninger.

Rasmus Avnskjold mener dog ikke, at TDC's nedskæringer i arbejdsstyrken hæmmer TDC i den nuværende situation.
 
"Det havde ikke hjulpet at være mange flere, end vi er nu, for der kan kun være en mand nede i brønden alligevel," siger han.
 
Han peger på, at der er mange udefrakommende omstændigheder, som TDC ikke kan gøre noget ved, som spiller ind. Eksempelvis sundhedsfare og oversvømmelse som skal løses, før teknikeren kan komme til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere