Artikel top billede

Nu begynder Danmarks største hacker-sag

Tirsdag indleder Retten på Frederiksberg retssagen mod Pirate Bay-stifteren Gottfrid Svartholm Warg, der sammen med en dansker er tiltalt for at have hacket CSC's vigtige mainframe. Computerworld sidder med i retssalen.

Tirsdag formiddag indleder Retten på Frederiksberg sagen mod svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JT, der er tiltalt for at have hacket CSC's mainframe og dermed sikret sig adgang til en lang række vigtige, offentlige registre over flere måneder.

De tæller blandt andet kørekort-registret, CPR-registret og kriminal-registret.

De to tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden sidste år.

Gottfrid Svartholm Warg blev i november udleveret til de danske myndigheder.

Det kan du læse mere om her: Berygtet top-hacker udleveres til Danmark

Det skete, efter at han var blevet frikendt i Sverige for indbrud mod danske bankkonti.

Det kan du læse mere om her: Hacker frikendt for indbrud mod danske bank-konti

De to tiltalte har begge bedyret deres uskyld. Gottfrid Svartholm Warg har tidligere erklæret, at hans computer var blevet anvendt af andre til at udføre angrebet.

Computerworld følger sagen fra nærmeste hold i retssalen på Frederiksberg og rapporterer løbende, som retssagen skrider frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere