Artikel top billede

Nu begynder Danmarks største hacker-sag

Tirsdag indleder Retten på Frederiksberg retssagen mod Pirate Bay-stifteren Gottfrid Svartholm Warg, der sammen med en dansker er tiltalt for at have hacket CSC's vigtige mainframe. Computerworld sidder med i retssalen.

Tirsdag formiddag indleder Retten på Frederiksberg sagen mod svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JT, der er tiltalt for at have hacket CSC's mainframe og dermed sikret sig adgang til en lang række vigtige, offentlige registre over flere måneder.

De tæller blandt andet kørekort-registret, CPR-registret og kriminal-registret.

De to tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden sidste år.

Gottfrid Svartholm Warg blev i november udleveret til de danske myndigheder.

Det kan du læse mere om her: Berygtet top-hacker udleveres til Danmark

Det skete, efter at han var blevet frikendt i Sverige for indbrud mod danske bankkonti.

Det kan du læse mere om her: Hacker frikendt for indbrud mod danske bank-konti

De to tiltalte har begge bedyret deres uskyld. Gottfrid Svartholm Warg har tidligere erklæret, at hans computer var blevet anvendt af andre til at udføre angrebet.

Computerworld følger sagen fra nærmeste hold i retssalen på Frederiksberg og rapporterer løbende, som retssagen skrider frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere