Vigtig tendens på IFA-messen: Priserne styrtdykker

ComputerViews: Teknologi-producenterne lægger an til rivende priskrig på en række vigtige produkter, som netop nu er på vej ud i butikkerne.

ComputerViews: Mere for pengene og lavere priser for selv avancerede maskiner er en fremherskende tendens på den store teknologi-messe, IFA, der netop er løbet af stablen i Berlin.

Traditionelt anvender mange af de teknologi-producenterne IFA-messen til at præsentere kommende modeller, der står til at ramme de europæiske markeder i den kommende tid.

Helt generelt gælder det, at prisen i år for alvor er kommet i centrum.

IFA-messen har nemlig i år været præget af en række præsentationer af lavpris-enheder - både smartphones, tablet-computere og meget andet.

Blandt andet har Motorola Mobility løftet sløret for sin nye Moto G-smartphone med quad-core Snapdragon-chip, 5" skærm, otte megapixel-kamera, to højttalere og andet kræs for 180 dollar - eller godt 1.000 kroner.

Telefonen rammer butikkerne i de store markeder i USA, Indien, Frankrig, Storbritannien, Brasilien, Spanien og Tyskland i disse dage.

Også Microsoft kaster sig ind i pris-pres på smartphone-markedet.

Selskabet er på trapperne med en billig-udgave af flagskibet Lumia, nemlig Lumia 830, der på specs vil udfordre iPhone og Samsungs Galaxy S5, men som til gengæld vil blive markant billigere med en pris på omkring 2.400 kroner.

Du kan læse Computerworlds første indtryk af de nye billige Windows-telefoner her: Hands on: Billige Windows Phone-mobiler fra Microsoft.

Microsoft står også bag et veritabelt bombardement af nye Windows 8.1-baserede pc'er og tablet-computere til meget lave priser.

Sværmen af nye Windows-enheder kommer til at spille en afgørende rolle i Microsofts kamp mod de meget billige Chrome-books og Android-baserede enheder, der generelt er meget billige.

Microsoft har taget kampen op ved blandt andet at tilbyde en tunet Windows 8.1 bundlet med søgemaskinen Bing gratis til hardware-producenterne.

Nu er HP klar med laptoppen Stream 14 til knap 1.200 kroner, mens Asus er klar med den såkaldte EeeBook i samme prisleje - begge inklusive Windows 8.1.

Samme tendens gælder på tablet-markedet, hvor Microsoft for alvor forsøger at tage kampen op med de ellers traditionelt meget billigere Android-tablet-computere.

På IFA-messen har vi således set Windows-tablets med skærme på 8" fra eksempelvis Archer og Acer til 150 dollar - godt 800 kroner - inklusive et års abonnement på Office 365, mens Toshibas nye Encore Mini med skærm på 7" vil komme til at koste under 100 dollar - altså under 600 kroner - inklusive Windows 8.

Også på markedet for wearables er der for alvor ved at blive åbnet for priskrig. I hvert fald har taiwanske Asustek Computer på IFA præsenteret smartwatch-uret ZenWatch, som kommer til at koste knap 1.200 kroner.

Det kan du læse mere om her: Asus præsenterer ultra-billigt smartwatch.

De fleste teknologi-producenter har (naturligvis) også præsenteret nye high end-produkter på IFA-messen i lange baner. Som sædvanlig gælder det, at du kan købe computere og lignende til så en høj pris, som du har råd til.

I den lave ende af markedet er tendensen imidlertid tydelig: De pris-billige smartphones, pc'er og tablet-computere bliver mere og mere avancerede.

Microsoft er blandt de absolutte hovedaktører i pris-udviklingen på dette års IFA-messe.

Det skyldes, at Microsoft har besluttet sig for at tage kampen op mod Android og Chrome som led i selskabets nye strategi om, at Windows fremover skal være et middel til at score nye brugere fremfor det forkromede premium-produkt, som alle aktiviteter drejer sig om.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.