Asus' vicepræsident for deres design center, Mitch Yang, fremviser stolt producentents piece de resistance, deres billige luksus-smartwatch, WI500Q.

Reportage: Asus præsenterer ultra-billigt smartwatch

Asus præsenterer et smartwatch, som kan finde din telefon, taste pinkoden og afvise opkald, når du ikke gider snakke med chefen, kæresten eller hvem der nu ringer. Men er dette uret, som skal give dig lyst til endnu en tech-investering?

IFA: Under pomp og pragt og stilfulde, grænsende til groteske reklamer med unge mænd på motorcykler og slanke kvinder der afholder præsentationer, præsenterede Mitch Yang, Asus design center vice præsident, Asus' bud på et smartwatch.

Asus' smartwatch hedder WI500Q og bliver markedsført under deres "Zen"-brand, som er Asus livsstilslinje med fokus på lækre detaljer og stil.

Og det er nok i designet af detaljerne uden om uret, at Asus har gjort det bedst. Remmen er i beige italiensk læder og spændet i rustfrit stål. Læder og metal. En gennemprøvet klassiker på urfronten.

Selve kassen er ligeledes i rustfrit stål og praler med at være "water resistant", hvilket betyder, at det holder til en tur i regnen, men lad være med at hoppe i pølen med det. Smarturet skuffer på skærm-delen

Mens Asus er sluppet godt, om end noget konservativt, fra det overordnede design af uret, står det straks mere kedeligt til med display og smartness.

Skærmen er AMOLED på 1,63 tommer og en opløsning på 320 gange 320 pixels. Ikke særligt imponerende, men det er selvfølgelig heller ikke meningen, at du skal se action film på dit ur.

Den skuffende del ved skærmen er, at den ikke udgør en særligt stor del af den samlede frontflade. 

Funktioner på uret

Som med næsten alle wearable gadget lægger WI500Q også op til en grad af selvovervågning og selv-diagnosticering. Alene uret har 9 axis sensorer, og sammen med en konstant bluetooth forbindelse til smartphonen, så bliver det til rigtig mange muligheder, for at trække data om dig selv.

Uret understøttes af Android Wear og er kompatibelt med Android-telefoner, der kører Android 4.3 eller nyere. På den front er der altså ikke noget nyt: Der er google navigation integreret, notifikationer om beskeder og mulighed for at afvise opkald.

Uret havde også nogle sjove funktioner.

Hvis du bevæger dig for langt fra din smartphone, spørger uret, om det er fordi, du har glemt din telefon, og med to tap på uret vil din mobil give lyd fra sig under sofahynderne, eller hvor du nu har glemt den. På den anden side må man håbe, at det er en funktion, der kan slås fra, ellers kan det godt blive træls, hver gang man lægger telefonen i køkkenet og går ind i stuen.

Den anden funktion er helt tydeligt en idé, fostret ud af selfie-tiden. Uret kan nemlig bruges som fjernudløser til din telefons kamera. En funktion, som faktisk er super smart og selvom det virker lavpraktisk, så kunne jeg nemt forestille mig, at uret gav mening her.

Ville jeg købe uret?

Det korte af det lange er, at uret, om end stilfuldt, ikke bidrager med noget særligt, andet end en ganske overkommelig pris og en fjernudløser til din Android telefon.

Hvis du bare vil have et pænt ur, er markedet allerede enormt og har været det i mere end 100 år. Hvis du vil have et smartwatch, som giver mening for dig, som du ikke kan leve uden og som du ser frem til at bruge, så vil jeg nok vente.

Hvis du bare gerne vil have et smartwatch, så er det her, helt subjektivt, ganske pænt, og med en startpris på kun 199 euro, så bliver det svært at finde noget helt nyt, som kan matche den pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.