Artikel top billede

Asus' vicepræsident for deres design center, Mitch Yang, fremviser stolt producentents piece de resistance, deres billige luksus-smartwatch, WI500Q.

Reportage: Asus præsenterer ultra-billigt smartwatch

Asus præsenterer et smartwatch, som kan finde din telefon, taste pinkoden og afvise opkald, når du ikke gider snakke med chefen, kæresten eller hvem der nu ringer. Men er dette uret, som skal give dig lyst til endnu en tech-investering?

IFA: Under pomp og pragt og stilfulde, grænsende til groteske reklamer med unge mænd på motorcykler og slanke kvinder der afholder præsentationer, præsenterede Mitch Yang, Asus design center vice præsident, Asus' bud på et smartwatch.

Asus' smartwatch hedder WI500Q og bliver markedsført under deres "Zen"-brand, som er Asus livsstilslinje med fokus på lækre detaljer og stil.

Og det er nok i designet af detaljerne uden om uret, at Asus har gjort det bedst. Remmen er i beige italiensk læder og spændet i rustfrit stål. Læder og metal. En gennemprøvet klassiker på urfronten.

Selve kassen er ligeledes i rustfrit stål og praler med at være "water resistant", hvilket betyder, at det holder til en tur i regnen, men lad være med at hoppe i pølen med det.

Smarturet skuffer på skærm-delen

Mens Asus er sluppet godt, om end noget konservativt, fra det overordnede design af uret, står det straks mere kedeligt til med display og smartness.

Skærmen er AMOLED på 1,63 tommer og en opløsning på 320 gange 320 pixels. Ikke særligt imponerende, men det er selvfølgelig heller ikke meningen, at du skal se action film på dit ur.

Den skuffende del ved skærmen er, at den ikke udgør en særligt stor del af den samlede frontflade. 

Funktioner på uret

Som med næsten alle wearable gadget lægger WI500Q også op til en grad af selvovervågning og selv-diagnosticering. Alene uret har 9 axis sensorer, og sammen med en konstant bluetooth forbindelse til smartphonen, så bliver det til rigtig mange muligheder, for at trække data om dig selv.

Uret understøttes af Android Wear og er kompatibelt med Android-telefoner, der kører Android 4.3 eller nyere. På den front er der altså ikke noget nyt: Der er google navigation integreret, notifikationer om beskeder og mulighed for at afvise opkald.

Uret havde også nogle sjove funktioner.

Hvis du bevæger dig for langt fra din smartphone, spørger uret, om det er fordi, du har glemt din telefon, og med to tap på uret vil din mobil give lyd fra sig under sofahynderne, eller hvor du nu har glemt den. På den anden side må man håbe, at det er en funktion, der kan slås fra, ellers kan det godt blive træls, hver gang man lægger telefonen i køkkenet og går ind i stuen.

Den anden funktion er helt tydeligt en idé, fostret ud af selfie-tiden. Uret kan nemlig bruges som fjernudløser til din telefons kamera. En funktion, som faktisk er super smart og selvom det virker lavpraktisk, så kunne jeg nemt forestille mig, at uret gav mening her.

Ville jeg købe uret?

Det korte af det lange er, at uret, om end stilfuldt, ikke bidrager med noget særligt, andet end en ganske overkommelig pris og en fjernudløser til din Android telefon.

Hvis du bare vil have et pænt ur, er markedet allerede enormt og har været det i mere end 100 år. Hvis du vil have et smartwatch, som giver mening for dig, som du ikke kan leve uden og som du ser frem til at bruge, så vil jeg nok vente.

Hvis du bare gerne vil have et smartwatch, så er det her, helt subjektivt, ganske pænt, og med en startpris på kun 199 euro, så bliver det svært at finde noget helt nyt, som kan matche den pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere